کشتارگاه‌های مرغ در فارس مکلف به ثبت فهرست توزیع شدند

شیراز- ایرنا- کمیابی مرغ در بازار استان فارس با وجود تولید یک و نیم برابری این محصول در روزهای اخیر، این پرسش را مطرح کرده بود که این محصول پروتئینی به کجا می‌رود؛‌ در این شرایط، اعلام شد که کشتارگاه‌های مرغ در فارس مکلف به ثبت فهرست توزیع با هدف تقویت نظارت شدند تا مرغ مورد نیاز در دسترس مردم باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در جلسه کمیته پیشگیری از بحران استان گفت:  با توجه به ضرورت ساماندهی نحوه توزیع گوشت مرغ در سطح خرده، مقرر شد از این پس، همه کشتارگاه‌ها لیست توزیع گوشت مرغ توسط عاملین را ثبت کنند.
پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس یکشنبه به نقل از ظفر افشون افزود: کشتارگاه‌ها باید با ذکر مشخصات کامل خودروهای حمل، شهرستان مقصد و اسامی صنوف شامل مغازه‌های خرده‌فروشی، رستوران‌ها، بیرون برها و فست فودها، کارخانجات فرآوری، بیمارستان ها و پادگان‌ها را به معاونت بازرسی سازمان صمت استان تحویل دهند.
معاون استاندار فارس گفت:‌ با بررسی این فهرست‌ها توسط بازرسان سازمان صمت، بسیج اصناف، اتاق اصناف و اتحادیه صنفی فروشندگان مرغ بازرسی های گسترده در سطح استان انجام و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.
افشون افزود: هدف از این ساماندهی و تشدید نظارت ها تأمین گوشت مرغ مورد نیاز مردم با قیمت های مصوب است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس خاطرنشان کرد: همه مرغداران مکلف هستند هر کیلوگرم مرغ زنده را با قیمت مصوب ۱۷ هزار و یکصد تومان به کشتارگاه ها ارائه کنند.
وی ادامه داد: کشتارگاه ها نیز مکلفند هرکیلوگرم مرغ گرم آماده طبخ را درب کشتارگاه به قیمت ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان و مغازه‌های مرغ فروشی نیز هرکیلوگرم مرغ گرم را به قیمت ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش برسانند.
افشون تاکید کرد: در صورت تخلف نسبت به قیمت‌های مصوب و یا خودداری از فروش و یا اقدام واحدهای صنفی به قطعه‌بندی مرغ به شدت با متخلفان برخورد قانونی صورت می گیرد.           
 وی در خصوص امکان نظارت قانونی بر فعالیت حق العمل کارها و عاملان بیان داشت: دستگاه های اجرایی در صدد ساماندهی این فعالان اقتصادی هستند و با ساماندهی آنها هیچ کشتارگاهی اجازه ارائه خدمات به این افراد را نخواهد داشت.
افشون افزود: از زمان ابلاغ مبالغ مصوب از طرف قرارگاه ساماندهی مرغ کشور تاکنون روند عرضه گوشت مرغ در بازار صعودی بوده است؛‌ از این رو، مردم استان نگرانی از بابت تامین گوشت مرغ نداشته باشند.
معاون استاندار فارس تاکید کرد: با پیگیری و تدابیر اتخاذ شده به دنبال افزایش میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری هستیم تا در ماه‌های آتی با مشکلی مواجه نشویم.

کمیابی مرغ با وجود افزایش تولید
پیش از این، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت:‌ تولید گوشت مرغ در این استان در روزهای اخیر بیش از روزهای معمولی سال بوده است، به طور مشخص، شامگاه جمعه تولید یک و نیم برابر شده است، اما همچنان مشکل کمبود در بازار احساس می‌شود و مشخص نیست این تولیدات به کجا می رود؟
صمد رنجبری شنبه چهارم اردیبهشت‌ماه جاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا و در پاسخ به چرایی دلیل وجود مشکل در بازار گوشت مرغ گفت: شامگاه جمعه سوم اردیبهشت‌ماه جاری، ۶۳۷ تن گوشت مرغ در کشتارگاه‌های سراسر استان تولید و روانه بازار شده است.
وی ادامه داد: نیاز معمولی بازار گوشت مرغ در سطح استان فارس به صورت روزانه بین ۳۵۰ تا حداکثر ۴۰۰ تن بوده است که شامگاه جمعه بیش از یک و نیم برابر متوسط مصرف،گوشت مرغ در استان کشتار و روانه بازار شده است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: شامگاه پنجشنبه نیز ۴۲۳ تن مرغ در استان کشتار شده است.
وی با بیان اینکه عطشی در بازار مرغ استان فارس ایجاد شده است، افزود: ابتدای هفته گذشته واقعا مشکل کمبود مرغ به دلیل مقاومت واسطه‌ها و دلالان در برابر رعایت نرخ مصوب وجود داشت که با تدابیر انجام شده این مشکل از اواسط هفته گذشته بر طرف و مرغ به اندازه نیاز روانه بازار شد.
رنجبری اظهار داشت: به دلیل وجود این نابسامانی چندروزه درابتدای هفته گذشته تلاطمی در این بازار ایجاد شده که به مرور با افزایش تولید در روزهای آینده برطرف خواهد شد.

گوشت مرغ تولیدی در فارس کجا می رود؟
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دلیل کمبود مرغ در بازار با وجود افزایش تولید گفت: مرغ کشتار شده در کشتارگاه های استان قطعا روانه بازار می شود اما اینکه این محصول روانه کدام بازار می شود مشخص نیست.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ادامه داد: عطشی در بازار مرغ استان شامل واحدهای صنعتی، فست‌فود و رستورانها وجود دارد و تا این واحدها اشباع نشود ممکن است تلاطم در این بازار ادامه داشته باشد.
وی در پاسخ به سوالی که آیا ممکن است گوشت تولیدی توسط واسطه‌ها و دلال ها روانه بازارهای خارج استان و یا اخلالی توسط این گروه در بازار صورت گرفته باشد؟ گفت: اخلال در بازار وجود دارد و اگر اختلالی در این خصوص وجود نداشت باتوجه به افزایش چشمگیر کشتار در روزهای اخیر باید عرضه و تقاضا اکنون متناسب می شد که هنوز نشده و بروز این وضعیت عجیب است؟
رنجبری با اشاره به این مطلب که احتمال وجود اختلال توسط دلالان و سوء استفاده گران بازار مرغ وجود دارد گفت: این درخواست وجود دارد که دستگاه های نظارتی و امنیتی به این موضوع ورود کنند تا شرایط بهبود پیدا کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha