حسین عباسی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از ایستگاه تحقیقات زنبور عسل شمال غرب کشور در این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باید از ظرفیت این ایستگاه در جهت علمی نمودن تولید عسل و پرورش ملکه استفاده کرد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای این ایستگاه و امکانات آن باید توسعه و در اختیار سه هزار زنبوردار این شهرستان قرار گیرد تاکید کرد: مرکز تحقیقات باید در زمینه کشت گیاهان زنبوردوست و تامین ملکه مورد نیاز تحادیه زنبورداران به صورت قانونی و با نظارت سازمان جهاد کشاورزی مشارکت داشته باشد.
فرماندار خوی با اشاره به فعالیت شرکت تعاونی زنبورداران خوی با بیش از سه هزار عضو در این شهرستان اظهار داشت: این زنبورداران ۴۵۰ هزار کندو را در اختیار دارند و سالانه ۱۲ هزار تن عسل را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
وی افزود: با توجه به تراکم مناسب گل و گیاه در طبیعت شهرستان خوی و وجود مزارع آفتابگردان، میزان برداشت عسل از هر کندوی مدرن این شهرستان ۲۷ کیلوکرم و کندوی بومی هفت کیلوگرم بوده که این رقم در مقایسه با میانگین کشوری ۲ برابر بیشتر است.
عباسی تاکید کرد: جهاد کشاورزی باید حمایت از نوآوران صنعت زنبور عسل را در اولویت برنامههای خود قرار داده و در این راستا با ایجاد زنجیرههای مرتبط با آن و معرفی به صاحبان صنایع این صنعت را در این شهرستان بیش از این فعال سازد.
به گزارش ایرنا، شهرستان خوی با داشتن ۴۵۸ هزار کندوی زنبور عسل قطب اول تولید عسل در کشور است؛ از این تعداد کندوی زنبور عسل ۴۵۰ هزار کندو مدرن و باقی کندوی بومی است.
امسال پیشبینی میشود با توجه به مساعد بودن آب و هوا، میزان تولید عسل در شهرستان خوی با ۱۰ درصد رشد نسبت به پارسال به بیش از ۱۲ هزار تُن برسد.
نظر شما