به گزارش ایرنا،عبدالرزاق موسوی یکشنبه در نطق پیش از دستور خود در یکصدو هشتادمین جلسه شورای اسلامی شهر شیراز که به دلیل محدودیت ناشی از کرونا با پخش زنده از طریق فضای مجازی برای شهروندان و اصحاب رسانه در دسترس بود افزود: شرایط داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی و نحوه بررسی صلاحیت آنها باید مبتنی بر اصل شایستگی و انجام وظایف مطلوب شوراها باشد و قانون نباید به نحوی باشد که موجبات ناکارآمدی شوراها را فراهم کند.
وی ادامه داد: ضابطه مند کردن مراحل بررسی صلاحیت ها برای جلوگیری از اعمال سلیقه و جلوگیری از تضییع حقوق داوطلبان و مردم ضروری است و باید زمینه استفاده از تمام ظرفیتها را فارغ از نگاه سیاسی فراهم آورد، تا مردم خود تصمیم بگیرند، ساز و کارهای نظارت با تاکید بر نظارت مردم باید شفاف و مانع ازاقدامات سلیقه ای شود،همچنین آموزش، نظارت و ارزیابی،شرط اساسی موفقیت هر سازمان و به ویژه شوراهاست و باید جایگاه این موضوع به صورت شفاف در قانون دیده شود.
موسوی بیان کرد: به دلیل حجم بالای گردش مالی در شهرداریها به ویژه در کلانشهرها و مراکزاستان ها که بارآن هم بردوش مردم است و حجم بالای معاملات و قراردادها،زمینه وقوع تخلفات مالی و بعضا جرایم درشهرداریها، نسبت به برخی سازمانهای دولتی بالاتر است.
وی اضافه کرد: زمینه تعارض منافع و وقوع فساد در شهرداری ها زیاد است، موضوع شفاف کردن روند فعالیت ها به عنوان مهمترین اقدام در شوراها کم و بیش مورد توجه قرارگرفته است ،لیکن قوانین مربوطه و به صورت خاص ،آیین نامه مالی و معاملاتی شهرداری باید اصلاح شود تا در این آیین نامه هم زمینه های تعارض منافع و فساد کاهش و هم امکان وقوع تخلف به حداقل برسد.
موسوی در بخش دیگر سخنان خود بیان کرد: قانون شوراها پس از بیست سال از تصویب قانون اساسی در سال ۱۳۷۵ به تصویب رسید، و در سال ۱۳۷۷ اولین دوره انتخابات آن برگزار شد.
وی با بیان اینکه شوراها در طول عمر ۲۳ ساله خود دستاوردهای بسیاری داشتهاند،گفت: البته شوراهای اسلامی در این مسیر با موانع و مشکلاتی هم روبهرو بوده و هستند که در نبود آن می توانستند، عملکرد بهتری داشته باشند.
موسوی با تشریح برخی از دستاوردهای عمومی شوراها گفت: جلب مشارکت مردمی، افزایش اعتماد عمومی ، استفاده از توانمندی ها و ظرفیت های محلی و منطقهای برای توسعه روستاها و شهرها، تصمیمگیری متناسب با شرایط مناطق و محلات کشور ،افزایش نظارت مردمی و تقویت ارتباط مردم بادولت، کاهش هزینه اداره شهر و دولت، اینها از مهمترین دستاوردهای شوراهادر کشوربوده که بنابراین شوراها هم به مردم خدمت کردهاند و هم به دولت و نظام، و از این جهت نقش شوراها در توسعه کشور بسیار مهم و شاید منحصر باشد.
رئیس شورای شهر شیراز به مشکلاتی که مجموعه شوراها با آنها روبرو بودند اشاره کرد و گفت: مواردی نظیر ابهام و عدم انسجام در اصول مربوط به شوراها در قانون اساسی، نبود تناسب بین اختیارات و وظایف شورا و ضمانت اجرای کافی برای مصوبات و تصمیمات آنها، نبود برنامه آموزش و نظام ارزیابی ونظارت مدون و قانونمند، تعدد دستگاههای نظارتی، ضعف کار جمعی و گروهی، نبود تجربه و تخصص کافی در برخی از اعضای شوراها، دو شغله بودن اعضای شوراها،ناهماهنگی شورا و شهرداری و وزارت کشور، نبود استقلال مالی و اداری شوراها و مشکلای نظیر این از عمده چالش هایی است که منتخبان مردم در پارلمان شهری با آن روبرو هستند.
موسوی به روز شوراها در نهم اردیبهشت اشاره کرد و افزود: شورای های شهروروستا، مردمی ترین نهادهایی هستند که در قانون اساسی و در کنار مجلس شورای اسلامی دیده می شوند، اکنون با توجه به گذشت بیست و سه سال از عمر فعالیت شوراها و انجام اصلاحات موردی در قانون شوراها، لازم است یک ارزیابی علمی جامع از عملکرد شوراها و قانون شوراها داشت و مواردی همچون رابطه شورا و مدیریت شهری، رابطه شهرداری و وزارت کشور، موضوع نظارت بر شوراها، مصوبات شوراها و هیئتهای تطبیق، شخصیت حقوقی شورا و مواردی از این قبیل مستلزم بازنگری در قانون شوراها است.
کمک به آموزش و پرورش و تخصیص بسته معیشتی به رانندگان تاکسی در شیراز
در نخستین دستور کار جلسه علنی این شورا ، اعضای شورا طرحی دوفوریتی درباره پرداخت مبلغ ۱۰میلیارد ریال به آموزش و پرورش فارس به منظور خرید کتاب و تجهیز کتابخانههای مدارس مناطق محروم ارائه کردند؛ در این طرح که با یک ماده واحده به تصویب رسید، عنوان شده است که شهرداری شیراز موظف است برای یکصد مدرسه مناطق محروم شهر شیراز، بهازای هر مدرسه ۱۰ میلیون تومان، با معرفی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس اختصاص دهد.
دستور کار بعدی این شورا به طرحی دوفوریتی با موضوع ارائه بسته معیشتی به رانندگان تاکسی فعال درونشهری شیراز اختصاص یافت که با تصویب شورا، شهرداری شیراز میبایست تا سقف ۱۰هزار تاکسی فعال درون شهری، مبلغ پنج میلیون ریال در قالب بسته معیشتی از محل بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری پرداخت کند.
در این جلسه همچنین گزارش شهرداری شیراز از روند اجرای مصوبه شورای در خصوص ارائه طرح امکانسنجی و برنامهریزی فیزیکی احداث شهربازی بزرگ شیراز در محل اراضی کارخانه سیمان ارایه شد و مورد بررسی اعضا قرار گرفت.
نظر شما