عبدالهادی فقهی زاده روز سهشنبه در نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم گفت: نمایشگاه مجازی قرآن در سال های آینده پس از ویروس کرونا در کنار نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز به کار نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم در روز شنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.
وی از ضرورت تقویت عدالت توزیعی اقلام فرهنگ دینی در سطح ملی نمایشگاه امسال سخن گفت و افزود: نمایشگاه قرآن طی سال های گذشته منحصر به اهالی تهران و اندکی از شهرستانها و مناطق اطراف تهران بود و عدم دستیابی سایر علاقه مندان باعث شد تا شعبه استانی نمایشگاه را برگزار کنیم که در سال ۹۸ اولین شعبه استانی در مشهد برگزار شد و قرار بود سال ۹۹ در تبریز نیز برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نشد.
برگزاری ۳۰ وبینار تخصصی
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از برگزاری ۳۰ وبینار تخصصی در حوزه های گوناگون فرهنگ قرآنی خبر داد و گفت: ۱۰ وبینار در سطح بین المللی و با حضور میهمانان برجسته فرهنگ قرآنی و اسلامی از ۱۰ کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: علاوه بر برنامه های زنده و تولیدی زمینه ای برای بازپخش مجدد این برنامه ها را در فضای مجازی برای جذب مخاطب بیشتر از سراسر جهان در نظر گرفته ایم.
بخش فروشگاهی و حضور ۵۰۰ ناشر
فقهی زاده افزود: در نمایشگاه مجازی قرآن کریم دو بخش عمده فروشگاهی و محتوایی وجود دارد که علاوه بر ارائه آثار در حوزه قرآن و عترت، در حوزه مفهومی و موضوعی دین با همه گرایش ها و در حوزه دفاع مقدس نیز در بخش فروشگاهی عرضه خواهد شد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در بخش محتوایی نیز شاهد فعالیت های خلاقانه موسسات و مراکز گوناگون فرهنگی در سطح ملی خواهیم بود. همچنین ۵۰۰ ناشر آثار و منابع دینی و قرآنی و دفاع مقدس در بخش فروشگاهی حضور دارند
توسعه دیپلماسی فرهنگی با نمایشگاه قرآن
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در این نشست خبری، از نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم به عنوان یک فرصت مغتنم و مناسب برای تعمیق فرهنگ قرآنی در داخل و خارج کشور یاد کرد و گفت: این نمایشگاه زمینه مناسبی را برای گسترش دیپلماسی فرهنگی مبتنی بر قرآن فراهم می کند.
ایوب دهقانکار افزود: پس از تجربه نمایشگاه مجازی کتاب توفیق یافتیم که در نمایشگاه مجازی قرآن نیز حضور داشته باشیم و بر اساس تاکید سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مجری بخش فروش نمایشگاه قرآن فعالیت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در نمایشگاه کتاب که پاسخگوی بیش از ۵۰ هزار تماس تلفنی بودیم، سلسله نشست های نقد و بررسی را برگزار کردیم و در نهایت به ۱۵۰ نکته و آسیب رسیدیم تا در نمایشگاه های بعدی این نکات اصلاح یا تقویت شود.
ناشران فقط موجودی کتاب خود را به نمایش بگذارند
وی ابراز امیدواری که در بخش فروش نمایشگاه مجازی قرآن کریم شاهد رفع ایرادهای فیزیکی باشیم. چون دیتا سرور، بهبود خوبی پیدا کرده و شرایط لازم را فراهم آورده است. تیم نرم افزاری با استفاده از توان داخلی و مشاوره با تیم بیرونی به نتایج خوبی رسیده و مشکل بخش جستجو در نمایشگاه برطرف شده و تفکیک موضوعی کتاب ها نیز فراهم شده است.
دهقانکار از ناشران کتاب ها خواست تا کتاب هایی را که موجودی ندارند، در نمایشگاه به نمایش نگذارند؛ تلاش می کنیم با کمک ناشران کتاب هایی که به در نمایشگاه به اتمام می رسد دیگر در نمایشگاه نمایش داده نشود.
رونمایی از آثار قرآنی
فقهی زاده در ادامه در پاسخ به ایرنا درباره بن درنظرگرفته شده برای فعالان قرآنی گفت: این بن ها به تمام حافظان، قاریان، خادمان قرآنی، مدرسان قرآنی، نویسندگان قرآنی، مدیران موسسات قرآنی، هنرمندان قرآنی که در جشنواره های آیات رتبه کسب کرده اند و خبرنگاران قرآنی تعلق خواهد گرفت که بیش از ۱۲ هزار نفر هستند و آمار این افراد در اختیار معاونت قرآن و عترت است که در اختیار خانه کتاب قرار گرفته است.
وی افزود: با حمایت بانک عامل برای ۱۲ هزار فعال فرهنگ قرآنی تسهیلاتی به عنوان بن خرید از منابع مکتوب در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: جدولی را تهیه کرده ایم که هر کدام از افراد در زمره چه گروهی از فعالان قرآنی هستند و به چه میزان می توانند از این بن ها بهره مند شود که این جدول به زودی منتشر خواهد شد. هیچ ابهامی در این زمینه وجود ندارد و هیچ سلیقه ای نیز در این جدول حاکم نیست.
وی اضافه کرد: تلاش می کنیم در این ایام فرصت کوتاهی ایجاد شود تا اگر فعالان قرآنی در این فهرست و جدول قرار ندارند، بتوانند ثبت نام کنند.
فقهی زاده درباره رونمایی از محصولات جدید در نمایشگاه مجازی قرآن کریم به ایرنا گفت: سامانه حمد احتمالا همزمان با برپایی نمایشگاه مجازی قرآن رونمایی خواهد شد و برخی از کتاب ها نیز برای رونمایی معرفی شده است که درصدد تهیه جدول روشنی از این کتاب ها هستیم.
کتاب های نمایشگاه به صورت رایگان ارسال می شود
مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به موفقیت های کسب شده در برگزار نخستین نمایشگاه مجازی کتاب در سال گذشته گفت: تفاوت عمده ای که در نمایشگاه کتاب و نمایشگاه قرآن وجود دارد در مرحله اول مخاطبان ویژه نمایشگاه قرآن است و در مرحله دوم کتاب هایی است که مربوط به قرآن و علوم اسلامی و اغلب کتاب های مرجع است و نمی توان این نوع کتاب ها را در یک پاکت قرار داد.
رمضانعلی سبحانیفر با بیان این که بسته های نمایشگاه هیچ سودی برای شرکت پست ندارد، اضافه کرد: انتظار این است که با توجه به اهمیت قرآن و کتاب های قرآنی از لفاف های مناسب استفاده شود به ویژه با توجه به این که وزن این کتاب ها مانند تفاسیر قرآن سنگین است باید از لفاف مناسب استفاده شود.
سبحانی فر افزود: بیشترین ناشران در تهران، قم و مشهد هستند و ما همچون گذشته در سه بخش فعالیت خواهیم کرد که بخش اول معرفی باجه های ثابت است، بخش دوم این است که به ناشران مراجعه کنیم و در مرحله آخر باجه های سیار را برای جمع آوری ارسال می کنیم.
وی اضافه کرد: پس از خرید هر بازدیدکننده از نمایشگاه یک پیامک مبنی بر تحویل کتاب به باجه پست برای خریدار ارسال می شود و ما در ۱۹۲ کشور آمادگی داریم تا کتاب ها را از طریق نمایشگاه مجازی قرآن به سرتاسر جهان ارسال کنیم.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پست ارسال کتاب ها بر اساس توافق صورت گرفته با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت رایگان برای خریداران ارسال می شود و هزینه ارسال پست در واقع توسط وزارت ارشاد در نظر گرفته شده است.
در پایان این نشست خبری از پوستر نخستین نمایشگاه مجاری قرآن کریم رونمایی شد.
نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با شعار قرآن، کتاب رشد و رویش از شنبه ۱۱ اردیبهشت مصادف با ۱۸ ماه مبارک رمضان به صورت ۲۴ ساعته تا ۲۰ اردیبهشت مصادف با ۲۷ ماه رمضان از طریق درگاه Iqfa.ir فعال است.
نخستین نمایشگاه مجازی قرآن در یک نگاه
به گزارش ایرنا، نمایشگاه مجازی قرآن کریم با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران از ۱۱ اردیبهشت مصادف با هجدهم ماه مبارک رمضان به مدت ۱۰ روز در فضای مجازی برگزار می شود.
در این نمایشگاه مجازی دو بخش اصلی فروشگاهی و محتوایی وجود دارد که بخش فروشگاهی به فروش کتاب های چاپی در حوزه دین و دفاع مقدس اختصاص دارد و امکان عرضه و فروش تمام کتاب های مربوط به دین و حوزه دفاع مقدس که ناشران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز چاپ گرفته باشند، فراهم شده است.
بستر این نمایشگاه همچون نمایشگاه مجازی کتاب است که سال گذشته برای اولین بار به دلیل ویروس کرونا از سوی خانه کتاب برگزار شد و در آنجا ناشران ثبت اثر می کردند و بازدیدکنندگان کتاب مورد نظر خود را از انتشاراتی که کتاب را ارائه کرده بود، انتخاب کرده و در سبد خرید قرار می دادند. خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری بخش فروشگاهی نمایشگاه قرآن انتخاب شده است.
طی احکامی از سوی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرتضی خدمتکار به سمت معاون اجرایی نمایشگاه، حسین صفری مدیر فروش، جواد نصیری مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی، حجت الاسلام حسین سلیمانی مدیر محتوایی و سید یاسر ساجدی مدیر فناوری اطلاعات معرفی شدند.
نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تا سال ۹۸ بیست و هفت دوره توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه مبارک رمضان برگزار می شد که از سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا این نمایشگاه برگزار نشد و امسال به صورت مجازی میزبان علاقهمندان خواهد بود.
شیوع و همه گیری بیماری کرونا در بسیاری از کشورهای جهان باعث شده که برگزاری جشنواره ها و نمایشگاههای بزرگ و به ویژه بین المللی از حالت فیزیکی به فضای مجازی تغییر کند. هرچند برگزاری بسیاری از رویدادهای بزرگ فرهنگی و هنری بین المللی نیز بعضا لغو و برگزاری آنها به آینده موکول شده است.
آنچه حائز اهمیت است اینکه امروز در شرایط موجود همه گیری کرونا، استفاده و حضور در فضای مجازی فرصتی را فراهم کرده تا مخاطبان ضمن رعایت دستورالعمل های بهداشتی و عمل به خانه ماندن بتوانند از این فضا به نحو احسن استفاده کنند.
استقبال چشمگیر مخاطبان از برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران ،برخی جشنواره های بین المللی فرهنگی و هنری فجر و... در کشور نشان داد که برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری چه بصورت حضوری و چه مجازی، مخاطبان و علاقه مندان خودش را دارد؛ هرگز تعطیل بردار نیستند و فضای مجازی می تواند جایگزین خوبی برای پویایی آنها باشد.
نظر شما