بشیر حاجی بیگی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روزه داری منعی برای اهدای خون ندارد و در حال حاضر اهدای خون هیجانی جای خود را به تصمیم آگاهانه و اهدای خون مسئولانه داده است.
وی با اشاره به اینکه درکشور ما اهدای خون صددرصد داوطلبانه است، خاطرنشان کرد: ایران از کشورهای پیشرو در جهان در حذف اهدای خون جایگزین بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر شاهد شیوع موج چهارم کرونا هستیم و در ایام ماه مبارک رمضان هم قرار داریم و این عوامل موجب کاهش میزان استقبال برای اهدا ی خون می شوند، اما با این وجود میزان اهدای خون نسبت به سال گذشته خوب و درحد قابل قبول است و پاسخگوی نیاز مراکز درمانی است.
وی ادامه داد: اگرچه وضعیت اهدای خون خوب و قابل قبول است، اما شرایط شکننده است، چرا که نیاز به خون و فرآورده های آن همیشگی است و از سویی عمر برخی از فرآورده های خون مانند پلاکت سه روز است و بیماران نیازمند به خون و فرآروده های آن هستند، بنابراین اهدا کننندگان خون به تدریج و همیشگی برای اهدای خون اقدام کنند.
اهدای خون به شب های قدر مختص نشود
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: عزیزان اهدا کننده خون در سراسر کشور اهدای خون را به شب های قدر مختص نکنند و توجه داشته باشند که نیاز به خون و فرآورده های آن روزانه و مستمر و همیشگی است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت اهدای خون در کل کشور قابل قبول است و مساعدت های انجام شده با انتقال خون در وزارت کشور، نیروی انتظامی و پلیس راهور کشور ستودنی است، گفت: بخشودگی جرایم رانندگی اهدا کنندگان خون در زمان منع ترددهای شبانه مراجعه به سازمان انتقال خون کمک بزرگی برای تامین خون و فرآورده های آن در سراسر کشور بود.
وی تصریح کرد: اهدای خون در تمامی مراکز انتقال خون سراسر کشور در شرایط کاملاً استریل انجام می شود و تمامی تجهیزات استفاده شده در پروسه کاملاً استریل و یک بار مصرف است و عزیزانی که دارای گروه های خونی منفی هستند و همچنین اهدا کنندگان گروه خونی AB مثبت تمایل بیشتری نسبت به اهدای خون داشته باشند.
حاجی بیگی در مورد میزان اهدای خون در ماه مبارک رمضان نیز گفت:در دهه نخست ماه مبارک رمضان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش یک درصدی اهدای خون در کشور بودیم و بیشترین میزان رشد اهدای خون در این مدت مربوط به استانهای آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، قزوین و خراسان جنوبی بوده است.
وی افزود: در دهه نخست ماه مبارک رمضان در سراسر کشور ۴۱ هزار واحد خون اهدا شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد افزایش داشته است در فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۱۷ درصد رشد اهدای خون داشتیم که بیشترین میزان رشد اهدای خون هم در فروردین ماه امسال مربوط به استانهای ایلام، آذربایجان شرقی و قزوین بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت :در فروردین ماه امسال در کل کشور ۱۹۹ هزار و ۲۷۱ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶۱ هزار و ۵۸۰ واحد خون اهدا شد و همچنین طی این مدت ۲۶۷ هزاو ۴۳۵ واحد خون و فرآوردههای آن نظیر گلبول قرمز فشرده، پلاکت و پلاسما به مراکز درمانی و بیمارستانی توزیع شده است.
به گزارش ایرنا سالانه در کشور بیش از دو میلیون یکصد هزار نفر به صورت کاملا داوطلبانه خون اهدا می کنند.
نظر شما