حمیدرضا جلایر روز چهارشنبه با بیان اینکه شهرستانهای فسا با ۷۴سامانه ، لار با ۴۸و نی ریز با ۴۶ سامانه برترین شهرستان ها در نصب سامانههای خورشیدی در استان هستند، افزود: استان فارس از نظر تابش خورشید دارای شرایط بسیار خوبی در ایران و جهان است ، به طوریکه می توان به ازای هر متر مربع، معادل ۲ هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت برق خورشیدی در سال تولید کرد.
وی با بیان اینکه هرسرمایه گذاری که نیروگاهش از تولید داخل باشد، وزارت نیرو ۳۰ درصد برق این سرمایه گذاران را گرانتر خریداری میکند ، ادامه داد: پنلهای خورشیدی برق خود را به شبکه سراسری ارائه میدهند و وزارت نیرو این برق را خریداری میکند.
جلایر، سامانه های خورشیدی را جایگزینی مناسب برای سوختهای فسیلی عنوان کرد وگفت : با تولید هرکیلو وات ساعت انرژی خورشیدی میتوان از انتشار یک تن دی اکسید کربن جلوگیری کرد که در واقع پاکی این نیروگاهها معادل ۴۶ درخت هشت ساله کارآیی دارد.
مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، نیز هزینه هر سامانه خورشیدی را ۱۶ میلیون تومان به ازای هرکیلو وات عنوان کرد و گفت: این سامانه ها در پشت بام منازل مسکونی و تجاری، سولههای صنعتی و مزارع کشاورزی دارای انشعاب برق می توانند نصب و راه اندازی شوند.
اسماعیل خاتمی ادامه داد: با استفاده از طرحهای حمایتی دولت که شامل عقد قرارداد خرید تضمینی ۲۰ساله و همچنین اعطای تسهیلات باکارمزد ۴ درصد و اقساط ۱۲ ماه است پس از اتصال سامانه به شبکه برق کشور هر دوماه یکبار صورت حساب تولید برق صادر و به حساب مشترکان و سرمایه گذاران واریز می شود.
خاتمی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ حدود ۱۱۴ نیروگاه مختص مشترکان در زیر مجموعه شرکت توزیع نیروی برق استان فارس به شبکه برق متصل شد بیان کرد: تمام مراحل ثبت نام و عقد قرارداد الکترونیکی با مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس انجام میشود.
مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: منبع انرژی پاک، دسترسی آسان ، عدم ایجاد آلودگی صوتی و حمایت ازسوی دولت از جمله مزیت های پنل های خورشیدی است و این سامانه ها طول عمر مفید ۲۰ ساله دارند و با شست و شوی حداقل ماهی یکبار می توان بازدهی آنان را افزایش داد.
نظر شما