به گزارش ایرنا، نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان در آیین افتتاح خانه نهجالبلاغه این شهرستان که با نفرات محدود و رعایت شیوهنامههای بهداشتی برگزار شد، گفت: ۲ سال پایتختی نهجالبلاغه باید به طور زیربنایی اجرا شود تا این افتخار ملی برای همیشه در کاشان ثابت بماند.
آیتالله سلیمانی بهرهمندی از ۲ کتاب گرانبهای نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در کنار قرآن و مفاتیح در منزلها را به برکت طرح ملی خانههای نهجالبلاغه بسیار مثبت و سازنده عنوان کرد و افزود: در خانهای که قرآن نباشد مورد قبول فرشتگان نیست و خانهای که نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در آن نباشد کامل نیست.
وی انتخاب خانه متبرک شهیدان بارفروش (تنها خانواده دارای چهار شهید در استان اصفهان) به عنوان نخستین خانه نهجالبلاغه در کاشان و کشور را که چهار شهید به نامهای محسن، جواد، علی اصغر و محمدرضا بارفروش در آن پرورش یافتهاند بسیار مناسب و حائز اهمیت دانست و گفت: به برکت نعمت شهادت در اسلام مدیون پدران و مادران شهیدان هستیم که چنین فرزندانی را در دامان خود برای عروج به معراج تربیت کردند.
امام جمعه کاشان تصریح کرد: این هنر مردم کاشان است که از فرصت طلایی ۲ سال پایتختی نهجالبلاغه به بهترین نحو بهرهبرداری کنند.
آیتالله سلیمانی با تاکید بر اینکه امروز در نظام اسلامی تمامی خانهها باید خانههای قرآن و نهجالبلاغه باشد، اظهار داشت: امروز به برکت وجود مفاتیحالجنانِ محدث بزرگ شیخ عباس قمی خانههای شیعه افزون بر اینکه خانه ادعیه اهل بیت(ع) است، خانه نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه نیز میشود.
وی درباره شان و شخصیت بانو کبری حسینزاده مادر شهیدان بارفروش و تکرار تاریخ افزود: همانگونه حضرت فاطمه امالبنین در تاریخ اسلام بهعنوان نخستین مادر چهار شهید عاشورا بهصورت ماندگار ثبت شد آوازه این بانوی مومنه و متدینه نیز در تاریخ معاصر انقلاب اسلامی به یادگار خواهد ماند.
شهیدان محسن و جواد بارفروش در عملیات کربلای ۵ رسیدند و شهید علی اصغر بارفروش سال ۶۷ در تک دشمن و در منطقه فاو به فیض عظیم شهادت نائل شد.
شهیدمحمدرضا بارفروش نیز در عملیات محرم جانباز ۷۰ درصد شد و در سال ۷۶ به شهادت رسید.
راهاندازی ۱۱۰۰ خانه نهجالبلاغه
مدیر موسسه امیرالمومنین(ع) کاشان با پیشبینی راهاندازی یکهزار و ۱۰۰ خانه نهجالبلاغه وابسته به استقبال مردم و همکاری تمامی مجموعههای مرتبط گفت: این مهم با روش تربیت سرشاخهها و برگزاری دورههای تربیت مربی نهجالبلاغه به صورت مجازی برای جلسهگردانی خانههای نهجالبلاغه محقق خواهد شد.
حجت الاسلام مجتبی حسنزاده انتخاب خانه شهیدان بارفروش به عنوان نخستین خانه مردمی نهجالبلاغه را بهعنوان الگوی این طرح در دیگر محلههای سراسر کشور و کاشان عنوان کرد و افزود: تلاش میشود تا با راهاندازی طرح مردمی خانههای نهجالبلاغه جاذبه کلام امیرمومنان(ع) بیش از پیش در جامعه ترویج شود.
وی راهاندازی طرح مردم محور خانههای نهجالبلاغه را با هدف بومیسازی نهجالبلاغه و انس بیشتر مردم با این کتاب شریف بیان کرد و افزود: نهجالبلاغه فوق کلام مخلوق در پرتو کلام خالق است به طوری که جورج جرداق مسیحی چنان جذب آن میشود که بیش از ۲۰۰ بار نهجالبلاغه را مطالعه میکند.
حجت الاسلام حسنزاده با یادآوری بیان درسهایی از نهجالبلاغه به مدت هشت دقیقه بین ۲ نماز در مسجدهای کاشان اظهار داشت: با اجرای طرح مردمی خانههای نهجالبلاغه نیز افزون بر ترویج مطالعه این کتاب ارزشمند جاذبههای این کتاب انسانساز به صورت ملموستر و مردمیتر در سبک زندگی هر خانه و محله نهادینه میشود.
وی با اشاره به اعلام فراخوان اجرای این طرح ملی در دارالمومنین کاشان و سایر استانهای کشور اظهار داشت: نهجالبلاغه یک دائرهالمعارف اعتقادی، اخلاقی، احکام و سایر شئونات اسلامی با محوریت راهبردی و سازنده در زندگی فردی و اجتماعی است.
به گفته حجت الاسلام حسنزاده مؤسسه امیرالمومین(ع) کاشان با تربیت بیش از ۵۰ حافظ کل نهجالبلاغه در مدت ۱۷ سال تلاش شبانهروزی موفق شده است حتی شاگردانی از کشورهای پاکستان، هندوستان، اندونزی و دیگر کشورهای اسلامی برای حفظ قرآن و نهجالبلاغه پرورش دهد.
بانو کبری حسینزاده مادر شهیدان بارفروش نیز با تاکید بر اینکه تربیت چهار شهید از دامن او حاصل زندگی وی با مردی با ایمان و حشر و نشر این خانواده با قرآن و نهجالبلاغه و مفاهیم انسانساز آن بوده است، گفت: ۱۲ فرزند را در محضر معارف ناب قرآن و نهجالبلاغه و شعائر اسلامی بزرگ کردم که ثمره آن پرورش و تقدیم چهار شهید شد.
وی خاطر نشان کرد: تمامی جوانان به این کتاب شریف پناه ببرند تا روز به روز بر درجههای اخلاقی و عقلی آنها در زندگی فردی و اجتماعی افزوده شود و در ۲ دنیا رستگار و سعادتمند شوند.
شهرستان کاشان از ۲۱ مهر سال ۱۳۹۹ به مدت ۲ سال به عنوان نخستین پایتخت نهجالبلاغه کشور نامگذاری شده است.
افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهجالبلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخشهایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه در کاشان آموزش دیدهاند.
نظر شما