در اسفند ۱۳۹۹ خورشیدی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه با سعید لیلاز در قالب مستندی در تاریخ شفاهی درباره اقدامات هشتساله در وزارتخانه تحت امر خود مطالبی مطرح کرد. ثبت و ضبط خاطرات شفاهی مسوولی که چهار دهه بعد از انقلاب در ردههای مختلف دیپلماتیک مسوولیت داشته، کار شایسته و خوبی بوده است اما این فایل که جز اسناد محرمانه بوده در زمانی که کمتر از ۲ ماه به انتخابات مانده منتشر شده است که این امر با واکنشهای گوناگون و حواشی زیادی روبه رو شد در حال حاضر نکته این است که چرا این فایل در اختیار غیر قرار گرفته و چه فردی و چگونه توانسته به این فایل دسترسی پیدا کند و یک بُعد امنیتی دارد که مسوولان ذیربط باید آن را بررسی کنند.
بدون شک دشمن همواره دنبال ایجاد شکاف بین نیروهای انقلابی و دولتمردان وفادار به نظام، دیپلماتها، نظامیان، حاکمیت و دولت با مردم بوده است به ویژه اینکه کمتر از ۲ ماه دیگر تا انتخابات ریاست جمهوری مانده است و اینکه دوباره امیدها به احیای برجام احیا شده است. بنابراین در این شرایط می بایست تمام مسولان دولتی و نظامی در درجه نخست به فکر وحدت و انسجام داخلی کشور باشند.
در این خصوص پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به گفت وگو با داریوش قنبری نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب پرداخت که در ادامه متن آن آمده است:
کارشکنی دشمنان برای عدم پیشبرد مذاکرات
قنبری در مورد تخریب ظریف در شرایط کنونی به عنوان یکی از ظرفیت های نظام گفت: در شرایطی که دیپلماسی کشور این روزها جنب و جوش زیادی پیدا کرده و به ویژه بعد از شکست ترامپ در آمریکا و روی کار آمدن دولت جدید بر تحرکات دیپلماتیک برای حل مساله تحریمها افزوده شده و همین طور در سطح منطقه هم خبر از حل مسایلی میان ایران و عربستان به گوش میرسد. انتشار فایل صحبت های اخیر در واقع به نظر من با هدف مشخصی یعنی ضربه زدن به دیپلماسی و عدم موفقیت آن است و قطعا انتشار این فایل به نوعی از طرف دشمنان ملت ایران است زیرا برخی ها دوست ندارند در مجموع از طریق گشایش های دیپلماتیک و حل مسایلی که باعث ایجاد مشکلات اقتصادی فراوانی برای ملت ایران شده به نوعی گشایشی در وضعیت اقتصادی مردم صورت گیرد و در این چارچوب دارند، انواع کارشکنی ها را انجام می دهند.
داریوش قنبری تخریب ظریف را یکی از حربه های دشمن دانست و در خصوص توطئه ها برای هدف قرار دادن دیپلماسی ایران اظهار داشت: کشورهایی در منطقه به عنوان دشمنان جمهوری اسلامی وجود دارند که درصدد ضربه زدن به مذاکرات ایران هستند یکی از اینها رژیم صهیونیستی است که از این مذاکرات ایران بیشترین ضرر را خواهد کرد. رژیم صهیونیستی احساس میکنند که از تحرکات دیپلماتیک ایران بیشترین ضرر خواهند کرد زیرا از یک طرف احیای برجام و حل معضلات تحریمها باعث قدرتمند شدن ایران در منطقه میشود و از طرف دیگر نزدیک شدن ایران و عربستان و صحبت از حل مسایل فیمابین و مذاکراتی که در این راستا در روزهای اخیر خبرش رسیده این هم باعث میشود که رژیم صهیونیستی به رویایی که در ذهن خود داشت، نتواند به راحتی دست یابد و آن را عملی کند در حقیقت هدف آنها این بود که کشورهای عربی منطقه خلیج فارس را با خودشان علیه ایران متحد کنند و تمام تلاش خود را به کار بستند که ایران را به عنوان تهدیدی برای کشورهای عربی جلوه دهند و خودشان را به هر حال از حالت تخاصم با کشورهای عربی خارج کنند. بنابراین این تحرکات دیپلماتیک ایران و وضعیتی که الان پیش آمده قطعاً منافع رژیم صهیونیستی را به خطر خواهد انداخت. آنها طبیعی است که سرگرم توطئه باشند، افرادی که این روزها در رژیم صهیونیستی انواع توطئه ها را طراحی می کنند از حمله به کشتی ها ایرانی در آب های بین اللمللی گرفته تا بحث حمله به تاسیسات هسته ای ایران و ترور دانشمندان و اخیرا حمله نطنز نشان میدهد که آنها در صدد هستند تا نگذارند، بحث مذاکرات به صورتی که خواست ملت ایران و در راستای تامین منافع ملت ایران است، پیش برود.
باید هوشیار بود تا از قضیه فایل سخنان ظریف استفاده جناحی نشود
این فعال سیاسی اصلاح طلب در مورد دامن زدن جناح های سیاسی به انتشار فایل صحبت های ظریف و ارتباط آن با انتخابات تصریح کرد: در داخل هم متاسفانه باید گفت عدهای وجود دارند که با وجود اینکه آقای ظریف اعلام کرده بود که نمی خواهد کاندیدا شود اما چون برخی از جریانها از وی به عنوان کاندیدای احتمالی نام بردند، احساس خطر کردند و به نوعی آنها هم دست به کار شدند. البته بایستی سیستم اطلاعاتی در کشور ما ریشه های درز این اطلاعات را به خوبی شناسایی کند و اینکه حالا چه عواملی در مجموع دخالتی در این موضوع داشتند، حتما باید شناسایی شوند و این موضوعی نیست که به راحتی از کنار آن گذشت زیرا درز این اطلاعات میتواند به منافع ملی و انسجام داخلی آسیب برساند، بنابراین هر چه سریعتر باید این توطئه خنثی سازی شود و هم در ارتباط با انسجام داخلی باید جریان های مختلف سیاسی مواظب باشند که از این صحبت ها استفاده جناحی به هیچ وجه صورت نگیرد و انسجام داخلی با مشکل مواجه نشود و از طرف دیگر به نوعی بایستی مواظب بود که مساله مذاکرات و پیشبرد منافع ملی هم تحت تاثیر این مسایل قرار نگیرد، همچنین باید هوشیار بود که برخی ها از این قضیه استفاده جناحی نکنند یا از این اتقاق در راستای منافع جناحی یا گروهی خود سواستفاده کنند.
نظامیها با یک زبان خاص و دیپلماتها با زبان خاص خود منافع ملی را دنبال میکنند
این فعال اصلاح طلب اهداف مردان میدان و دیپلماسی را یکی دانست و گفت: هدف دستگاه دیپلماسی و نظامی در هر کشوری یک هدف واحد است و در کشور ما هم به این شکل است و قطعا منافع ملی جز اهداف اساسی به شمار می رود که نظامی ها با یک زبان خاص و دیپلمات ها با زبان خاص خود آن را دنبال می کنند و دراین هیچ تردیدی وجود ندارد و به هر حال در مجموع هدف سیاسی و نظامی یک هدف واحد هست و اگر برخی ها بخواهند از این موضوع درصد آسیب زدن به انسجام داخلی استفاده سیاسی کنند این خود یک خطا نابخشودنی است و نباید جریان های سیاسی به این سمت و سو حرکت کنند و این توطئه خیلی سریع و هوشیارانه باید خنثی شود.
هدف سردار سلیمانی و ظریف یکی بوده که باید باعث وحدت شود
این استاد دانشگاه در پایان یادآور شد: در این هیچ تردیدی نیست که هدف ظریف و دیگر شخصیتهای نظامی از جمله سردار شهید سلیمانی در مسیر دفاع از منافع ملی، یک هدف یکسان و واحد است. آن هدف پیشبرد مصالح ملی و منافع کشور بوده و نباید هدف واحدی که پیش رو بوده حالا به نوعی باعث این شود که بعضی ها اینطور بخواهند به اصطلاح وانمود کنند که اختلافی وجود داشته و اینکه سخنان، هم صحبت های تقیطع شده بود و نباید از این صحبتهای تقطیع شده که قطعا صحبت های کامل نیست، استفاده نادرست و ابزاری شود. در کل همین طوری که عرض کردم هدف سردارسلیمانی و آقای ظریف یک هدف واحد بوده و این هدف واحد بایستی همچنان باعث وحدت و انسجام درونی شود و اینگونه نشود که دشمنان فکر کنند در داخل کشور وحدت و انسجام درونی وجود ندارد به هر حال بحث مذاکرات پیش رو و در نهایت موفقیت در این عرصه می طلبد که وحدت و انسجام درونی به شکل مناسبی مورد توجه قرار بگیرد.
نظر شما