به گزارش ایرنا، لیگ قهرمانان آسیا در شرایطی برگزار شد که تمامی بازیها زیر سایه سنگین کرونا و تصمیم های عجیب و غریب AFC مرحله جدیدی را تجربه کرد. در این میان حضور ۴ نماینده از فوتبال ایران نشان داد توان و ظرفیت ما کجاست و اگر مدیریت درست و رفتار حرفه ای داشته باشیم، فوتبالی فراتر از آسیا را می توانیم ارائه کنیم به شرط آن که آنچه اتفاق می افتد را فقط نبینم و حواسمان به واقعیتها هم باشد.
پرسپولیس، بهترین عملکرد در میان ۲۰ تیم آسیایی
از سرخپوشان تهرانی آغاز می کنیم، تیمی که به عنوان اولین تیم با بیشترین امتیاز جواز صعود را گرفت و بازی های خوبی را برابر الوحده امارات و الریان قطر و البته تیم گمنام گوای هند به نمایش گذاشت.
شاگردان یحیی در اولین بازی با یک گل الوحده امارات را شکست دادند تا در نخستین گام ۳ امتیاز مهم را از آن خود کنند. پرسپولیس در این بازی ۵۹ در صد مالک توپ و میدان بود و ۹ بار خود را در موقعیت گلزنی قرار داد که ۴ بار شوت های بازیکنان این تیم در چارچوب دروازه بود که در نهایت با ضربه دیدنی سید جلال حسینی یک پیروزی شیرین را کسب کرد.
پرسپولیس در گام دوم به مصاف الریان قطر رفت، تیمی که به واسطه حضور شجاع خلیل زاده مدافع سابق سرخپوشان در این تیم، حساسیتی دو چندان برای بازیکنان و هواداران داشت. سرخ پوشان تهرانی در این دیدار ۵۲ درصد مالک توپ و میدان بودند و ۲۲ بار خود را در موقعیت مناسب گلزنی قرار دادند که از این میان ۱۳ شوت به سمت دروازه الریان شلیک شد.
کمال کامیابی نیا یک بار و شهریار مغانلو ۲ بار برای یحیی گلزنی کردند تا پرسپولیس با نتیجه ۳ بر یک دومین بازی را با برتری به پایان برده و در دومین شب لیگ قهرمانان آسیا، مجموع امتیازهای خود را به ۶ برساند.
در سومین جدال سرخ پوشان همانند بازی با الریان یک گل تکراری دریافت کردند و در برابر تیم گمنام گوا، در یک شوک فرو رفتند اما خیلی زود موفق شدند بازی را به سود خود برگردانند و توسط مهدی ترابی و سید جلال حسینی با نتیجه ۲ بر یک به برتری برسد تا دور نخست را با ۹ امتیاز کامل پشت سربگذارد.
شاگردان یحیی در این بازی ۶۳ درصد مالکیت توپ و میدان را در اختیار داشتند و از ۱۲ موقعیت گلزنی که فراهم کردند ۷ شوت در چارچوب دروازه حریف را به ثبت رساندند.
شرایط آب و هوایی نامناسب هند و وضعیت اسفبار کرونا در این کشور موجب شد تا جو حاکم بر اردوی سرخ پوشان تهرانی به مراتب بدتر از سایر نمایندگان کشورمان در لیگ قهرمانان آسیا باشد، میزبانی به تیم گوا انتقادهای فراوانی را به همراه داشت اما هر چه بود این شرایط سخت سپری شد تا تیم ها خود را برای دور برگشت آماده کنند.
پرسپولیس در نخستین دیدار دور برگشت و چهارمین بازی خود در مرحله گروهی، رو در روی نماینده کشور میزبان قرار گرفت. اما این بار شاگردان یحیی با شناختی که از گوا داشتند، چهار بار توسط عیسی آلکثیر، شهریار مغانلو، کمال کامیابینیا و مهدی ترابی به گل رسیدند تا ۱۲ امتیازی شده و جایگاه خود را در صدر جدول تثبت کنند.
در شرایطی که آمار و ارقام در بازی برابر الوحده امارات به سود سرخ پوشان تهرانی بود اما در پایان ۹۰ دقیقه تلاش دو تیم، پرسپولیس اولین شکست خود را در این بازی ها تجربه کرد و با یک گل مغلوب حریف خود شد. ۷۴ درصد مالکیت توپ و ۱۰ موقعیت گلزنی از سوی شاگردان گل محمدی نشان داد آنها تیم برتر میدان بودند اما نتیجه و ۳ امتیاز به نام الوحده به ثبت رسید.
در آخرین بازی مرحله گروهی، پرسپولیس بازهم به الریان رسید. تیم متمول قطری که با «لورن بلان» آمده بود تا قدرت نمایی کند ناکام بزرگ لقب گرفت و در کمال تعجب با ۲ امتیاز و حتی پایین تر از گوا هند در انتهای جدول قرار گرفت.الریان هر چند در این بازی ۲ گل زد اما ۴ بار توسط حسین کنعانی زادگان، شهریار مغانلو، عیسی آل کثیر و احسان پهلوان دروازه خود را باز شده دید تا وداعی تلخ با لیگ قهرمانان آسیا داشته باشد.
در این گروه پرسپولیس ۱۵ امتیاز شد و بیشترین امتیاز را در میان ۲۰ تیم غرب آسیا به دست آورد و به عنوان اولین نماینده فوتبال ایران راهی مرحله بعدی شد. الوحده امارات نیز با ۱۳ امتیاز جواز صعود گرفت و در انتظار بازی های بعدی خود است.
استقلال، خوب اما پرفراز و نشیب
فرهاد مجیدی شروعی طوفانی با استقلال در لیگ قهرمانان آسیا داشت. آن ها در اولین گام به مصاف الاهلی عربستان رفتند. جدال ما با تیم های عربی به ویژه نمایندگان عربستان همیشه با حرف و حدیث های فراوانی همراه بود اما این بار مجیدی هیج جای بحثی باقی نگذاشت و با ۵ گل از سد نماینده این کشور حاشیه خلیج فارس گذشت. فرشید اسماعیلی، محمد نادری، شیخ دیاباته و مهدی قائدی ۲ بار برای استقلال در این بازی موفق به گلزنی شدند تا یک پیروزی شیرین برای مجیدی و یارانش به دست بیاد. ۵۶ درصد مالکیت توپ و میدان، ۲۱ موقعیت گل، ۶ شوت درون چارچوب و ۸ ضربه آزاد نشان از برتری آماری شاگردان مجیدی در این بازی داشت.
استقلالی ها در دومین مصاف خود به دیدار الشرطه عراق رفتند. الشرطه نشانی از آنچه از فوتبال عراق می شناختیم نداشت و در پایان ۹۰ دقیقه این نماینده فوتبال ایران بود که با ۶۴ درصد مالکیت توپ و ۱۱ موقعیت گلزنی، ۳ بر صفر الشرطه را نیز شکست داد تا ۶ امتیازی شود و برای حریفان خط و نشان بکشد. محمد نادری، شیخ دیاباته و فرشید اسماعیلی گلزنان استقلال در این بازی بودند.
علی رغم آنچه تصور می شد استقلال به یکباره دچار افت شد. تعویض هایی این تیم به جای آن که به نفع آبی پوشان باشد سرعت بازی را گرفته و هماهنگی تیم را از بین می برد. استقلال در شرایطی به مصاف الدحیل رفت که در پایان و با وجود گلزنی دیاباته، اسماعیلی و ارسلان مطهری ۴ بر ۳ مغلوب این تیم عربی شد. این شکست در شرایطی رقم خورد که استقلال در دقیقه ۴ از حریف متمول و قدر خود پیش افتاد اما در ادامه شرایط بازی به سود آبی پوشان نبود تا نخستین شکست استقلال در لیگ قهرمانان رقم بخورد.
در دور برگشت باز هم این تیم الدحیل بود که برابر استقلال قد علم کرد و با تساوی ۲ بر ۲ اجازه نداد ۳ امتیاز این بازی از آن آبی پوشان تهرانی باشد. دو تیم در مالکیت توپ و از نظر آماری نزدیک به هم بودند و شاید نتیجه تساوی حداقل از نظر آمار و ارقام، نتیجه ای عادلانه بود. در این بازی مانند بازی رفت این استقلال بود که پیش افتاد اما نتوانست برتری خود را تا پایان حفظ کند و یک امتیاز تنها اندوخته آبی پوشان از این بازی حساس بود.
استقلال در برابر الاهلی عربستان در شرایطی که آمار و ارقام تا حدودی به سود نماینده عربستان بود به نتیجه تساوی بدون گل رضایت داد تا صعود این تیم به مرحله بعد در هاله ای از ابهام باقی بماند. در شرایطی که استقلال، الدحیل و الاهلی ۸ امتیازی شدند این نماینده ایران بود که با توجه به قوانین AFC در صدر جدول قرار گرفت و صعودش به مرحله بعد به دیدار با الشرطه عراق کشیده شد.
شاگردان مجیدی برای صعود چاره ای جز برتری در دیدار پایانی نداشتند تا کارشان به اما و اگر نکشد، استقلال در برابر الشرطه به میدان رفت و با برتری یک بر صفر در این دیدار حساس، جواز حضور در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا را کسب کرد. با این نتیجه استقلال صعود کرد و تیم الدحیل نتوانست راهی مرحله یک هشتم نهایی شود.
تراکتور، پرتلاش و چشم انتظار
تراکتور با تیم های پاختاکور، شارجه امارات و نیروی هوایی عراق همگروه بود. شاگردان رسول خطیبی تنها تیم ایرانی بودند بدون شکست مرحله گروهی را به پایان رساندند اما به دلیل تساوی های به دست آمده و امتیازهایی که از دست رفت، شانس صعودشان کم رنگ شد. تساوی ۳ بر ۳ در بازی اول برابر پاختاکور ازبکستان، تساوی بدون گل برابر شارجه امارات و نیروی هوایی عراق در دور رفت و یک تساوی برابر پاختاکور و دو پیروزی برابر تیم های شارجه و نیروی هوایی عراق کافی بود تا مجموعه امتیازهای این تیم به عدد ۱۰ برسد و بعد از شارجه ۱۱ امتیازی در رده دوم قرار گیرد و برای صعود منتظر نتایج سایر گروه ها و امتیازهای تیم های دوم لیگ قهرمانان آسیا باقی بماند.
رسول خطیبی و شاگردانش چشم انتظار دیدارهای شب پایانی بودند چرا که نتایج سایر گروها مشخص می کرد سومین نماینده ایران می تواند راهی مرحله بعد شود یا خیر. شکست استقلال تاجیکستان مقابل نماینده ازبکستان و باخت الهلال عربستان برابر شباب الاهلی کافی بود تا استقلال تاجیکستان به عنوان تیم نخست به مرحله بعد صعود کند و تفاضل گل الهلال با گلی که در دقیقه ۹۰ از شباب الاهلی دریافت کرد مثبت ۲ شد تا این بار اتفاقات فوتبال به نفع ما باشد و صعود تراکتور با ۱۰ امتیاز و تفاضل گل مثبت ۳ به مرحله حذفی قطعی شود.
فولاد، تیمی با دو سرنوشت
تیم فولادخوزستان به زعم بسیاری از کارشناسان فوتبال ایران یکی از بهترین عملکردها را در میان ۴ نماینده فوتبال ایران داشته و فراتر از حد انتظار در لیگ قهرمانان آسیا ظاهر شد. حضور با النصر عربستان و السد قطر، عرصه را بر شاگردان نکونام تنگ کرد تا جایی که علی رغم شایستگی فراوان، این تیم شانسی برای صعود به مرحله بعدی نداشته باشد و نخستین تیم ایرانی حذف شده از لیگ قهرمانان لقب بگیرد.
شاگردان نکونام با تساوی یک بر یک برابر السد و برد یک بر صفر برابر الوحدات اردن و رقم زدن نتیجه تساوی یک بر یک برابر تیم قدرتمند النصر، انتظارات را از خود بالا برد و نشان داد از چینش و ساماندهی خوبی برخوردار است اما شاید این کم تجربگی بازیکنان این تیم بود که در ادامه کار دستشان داد و در دور برگشت با ۳ شکست پیاپی و کسب تنها ۵ امتیاز در انتهای جدول گروه خود قرار گرفتند و بازیکنان این تیم چمدان های خود را برای بازگشت به خانه بستند. البته چون فولاد از پلی آف وارد لیگ قهرمانان آسیا شد طبیعتا در گروه سخت تری قرار گرفت و بازی های دشوارتری را هم سپری کرد.
با این نتایج تراکتور با النصر عربستان، استقلال تاجیکستان با پرسپولیس، شارجه امارات با الوحده امارات و الهلال عربستان با استقلال تهران در مرحله یک هشتم نهایی پیکار می کنند.
حالا تکلیف تیم های صعود کننده مشخص است و می دانیم در ادامه راه چه مسیر سختی در پیش داریم. آنچه در غرب آسیا رقم خورد نباید ما را فریب بدهد که چه هستیم و چه کردیم. تیمهایی که زیرساخت های مناسبی داشته و سرمایه گذاری مناسبی کرده اند بی شک موفق ترند و هر چه از غرب به شرق قاره پهناور آسیا می رویم، این روند محسوس تر است هر چند فوتبال قابل پیش بینی است و با یک اتفاق ممکن است نتایج عجیبی رقم بخورد.
فوتبال غرب و شرق آسیا قابل قیاس نیست هر چند تیم های عربی برای موفقیت هزینه های گزاف کرده و بازیکنان گرانقیمتی را می خرند اما فوتبال علمی و برنامهریزی شده در کشورهایی مانند ژاپن و کره می تواند برای تیمهای ایرانی دردسر ساز شود و باید با مراقب اتفاقات فوتبالی بود. ما ۲ بار فینال لیگ قهرمانان آسیا را تجربه کرده ایم اما هر بار با بی دقتی و اشتباه از رسیدن به قله فوتبال آسیا دور مانده ایم و باید از این تجارب ارزشمند برای موفقیت بهره برد.
نظر شما