« حمید رسولی » روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: طبق گزارشهای موجود متوسط مصرف جهانی کودهای کشاورزی در هر هکتار ۲۹۰ کیلوگرم است که بنا به توصیه موسسه تحقیقات خاک و آب برای خاکهای ایران به ازای هر هکتار ۳۳۰ کیلوگرم کود نیاز است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اضافه کرد: طبق گزارش فائو مصرف کود ایران به ازای هر هکتار در سال ۹۲ ، ۱۱۳ کیلوگرم و در سال ۹۸ حدود ۱۸۰ کیلوگرم در هر هکتار بود.
وی با بیان اینکه مصرف بهینه کود در اولویت برنامههای وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد تصریح کرد: بنابراین طبق آمارهای موجود اکنون مصرف کود کشور نسبت به میانگین جهانی و موسسه تحقیقات خاک و آب همچنان کمتر است اما اتفاق خوبی که افتاده نسبت به سال ۹۲ حدود ۶۰ درصد مصرف کود بهینه شده است.
رسولی درباره وضعیت بهبود مصرف کود در کشور نشان میدهد که حرکت ما به سمت استانداردسازی خاک است افزود: زیرا نیاز کل سالانه کشور در سال ۹۹ بیش از چهار میلیون تن تا چهار میلیون و ۲۰۰ هزارتن توسط موسسه تحقیقات خاک و آب اعلام شد که در اجرا، مقدار دو میلیون 540 هزار تن آن طبق برنامه به شرکت خدمات حمایتی محول شد.
به گفته وی، درحالی که طبق بررسی موسسه تحققات آب و خاک نیاز کودی کشور در سال ۹۸ حدود سه میلیون و ۸۰۰هزارتن بود.
بهینه سازی ۶۰ درصدی مصرف کود نسبت به دولت دهم
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: طبق آمارهای موجود اکنون مصرف کود کشور نسبت به میانگین جهانی و موسسه تحقیقات خاک و آب همچنان کمتر است اما اتفاق خوبی که افتاده نسبت به سال ۹۲ حدود ۶۰ درصد مصرف کود بهینه شده که به نظر میرسد بزودی به استاندارد جهانی برسیم.
رسولی افزود: برای دستیابی به خاک استاندارد عواملی همچون تامین اعتبارات مناسب، حمایت دولتی، اقدامات ترویجی و آموزش ضرورت دارد که طی سالهای اخیر سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با همکاری شرکت خدمات حمایتی کارهای آموزشی و ترویجی خوبی درسطح کشور انجام دادهاند.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان اینکه افزایش مصرف کود به منظور غنیسازی خاک است ادامه داد: طی سالهای اخیر با برگزاری دوره های آموزشی کشاورزان ما از کود شناخت پیدا کرده و اثربخشی آن را در افزایش تولیدات خود مشاهده میکنند.
وی با اشاره به اینکه امروز کشاورزان ما نسبت به کشاورزان ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته متفاوت شدهاند، افزود: در سال 98 با برگزاری ۵۰ همایش معرفی محصولات کودی داخلی برای کشاورزان توانستیم اقدام موثری در پشتیبانی از تولیدداخلی کودهای کشاورزی و معرفی آنها به کشاورزان برداریم. تداوم این اقدام در سال 99 با توجه به شرائط کرونائی، مقدور نگردید. اما به عنوان اقدامی موثر، اطلاعات صدها محصول کودی شرکتهای معتبرداخلی تولیدکننده کودهای کشاورزی که برای توزیع محصولات خود با شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، تفاهمنامه منعقد کرده اند، در یک کتاب الکترونیکی تحت عنوان «کتاب محصولات کودی»، در سایت شرکت منتشر کردیم، که با استقبال ویژه شرکتهای همکار و همچنین کشاورزان مواجه شده است.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها در سال ۹۹، یک میلیون و 992 هزار تن کود اوره توسط وزارت جهاد کشاورزی توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار تن افزایش داشته است.
همچنین سالانه تا ۶۰۰ هزار تن انواع کودهای فسفاته و پتاسه نیز تامین و توزیع می شود.
نظر شما