ساسان کارجویان روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۳۰ درصد شالیزارها نشاء شده است و شالیکاران برای مدیریت منابع آب به لایروبی انهار و زهکش ها اقدام و داخل آنها را از علف های هرز پاک کنند.
وی بیان کرد: باید مرزهای شالیزارها بهینه سازی و با نایلون برای جلوگیری از هدررفت آب پوشانده شود و شالیکاران در زمان وجین اول از کود پتاسه استفاده کنند و این کود باعث افزایش مقاومت بوته برنج و بهره وری بیشتر خواهد شد.
وی از شالیکاران خواست با لحاظ حداکثر صرفه جویی از آب چاه، چاهک ها و زهکش ها استفاده کنند تا دوره نیاز شدید شالیزارها به آب، سپری شود و با رشد بوته های برنج و سایه اندازی آنها میزان نیاز به آب کاهش یابد.
وی بیان کرد: در ماه های گذشته ۸۵۰ تن کود شیمیایی به شالیکاران آستارا توزیع شد و کشاورزان جهت دریافت کود شیمایی، به واحدهای خدمات جهاد بخش لوندویل و دهستان ویرمونی مراجعه کنند و کودهای شیمیایی از نوع ازته، فسفاته و پتاسه است و اغلب در آستارا در کشت برنج، به عنوان مهمترین محصول این شهرستان استفاده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی آستارا گفت: ۳۲ میلیون متر مکعب آب برای اراضی کشاورزی نیاز است و ۳۷ حلقه چاه عمیق با نظارت ادارات منابع آب و جهاد کشاورزی آستارا فعال است اما این منابع کافی نیست و اداره ها در مدیریت آب همکاری کنند.
آستارا هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و ۶ هزار بهره بردار دارد و بیشتر کشاورزان آن شالیکار هستند و به طور متوسط از سه هزار و ۲۰۰ هکتار شالیزار، حدود ۱۵ هزار تن شلتوک برداشت و بیش از هشت هزار تن برنج سفید تولید می شود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
نظر شما