صلاحیت یکهزارو ۳۷۲ داوطلب نامزدی شورای شهرهای مازندران تایید شد

ساری - ایرنا - رییس ستاد انتخابات مازندران اعلام کرد که صلاحیت ۶۱.۶ درصد از داوطلبان نامزدی شورای شهرهای این استان با بررسی پرونده‌هایشان در هیات‌های اجرایی و نظارت تایید شده است.

حسین حسن نژاد یکشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا آمار داوطلبانی را که صلاحیتشان تا این مرحله برای شرکت در رقابت های ششمین دوره انتخابات شورای شهرهای مازندران تایید شده ، یکهزار و ۳۷۲ نفر اعلام کرد.

وی گفت که در مجموع ۲ هزار و ۲۲۸ نفر از ۶۲ نقطه شهری مازندران با تکمیل مراحل ثبت نام ، داوطلبی خود را  برای نامزدی شورای شهرهای استان اعلام کرده بودند که ۱۰۵ نفر معادل ۴.۷ درصد به مرور انصراف دادند.

حسن نژاد مجموع ثبت نام شدگانی را که صلاحیتشان از سوی هیات های اجرایی و نظارت رد شد ، ۷۵۱ نفر معادل ۳۳.۷ درصد اعلام کرد.

مازندران در ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی ، ۶۲ نقطه شهری دارد.

طبق ماده ۶ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی ، اعضای اصلی شورای چهار شهر مازندران که طبق سرشماری سال ۹۵ بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند ، ۹ نفره ، پنج شهر دارای ۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر جمعیت هفت نفره و بقیه شهرها با جمعیت کمتر از ۵۰ هزار هم پنج نفره است.

تایید صلاحیت ۸۰ درصدی در هیات‌های اجرایی 

رییس ستاد انتخابات مازندران با تشریح روند بررسی صلاحیت داوطلبان در دو مرحله هیات های اجرایی و نظارت شهرستان ، گفت : در مرحله اول که هیات های اجرایی وظیفه بررسی پرونده داوطلبان را بر عهده داشتند ، صلاحیت ۸۰.۸ درصد ثبت نام شدگان به تعداد یکهزار و ۸۰۰ نفر تایید و پرونده اشان در اختیار هیات های نظارت قرار گرفت.

وی افزود : ۷۸ تن از داوطلبان معادل ۳.۹ درصد هم تا پایان این مرحله انصراف دادند و صلاحیت ۳۴۱ نفر معادل ۱۵.۳ درصد نیز رد شد.

طبق قانون، یکی از وظایف هیات های اجرایی هر شهرستان ، بررسی پرونده و صلاحیت داوطلبان نامزدی شورای شهر است. ریاست این هیات را فرماندار بر عهده دارد و اعضای آن هم هشت نفر از معتمدان محلی ، رییس اداره ثبت احوال و رییس اداره آموزش و پرورش هر شهرستان است.

بررسی صلاحیت داوطلبان در هیات های اجرایی طبق قانون انتخاب شوراها مبتنی بر مواد ۲۹ تا ۳۴ این قانون و در صورت لزوم اخذ استعلام از مراجع چهارگانه شامل اداره اطلاعات ، نیروی انتظامی ، دادگستری و ثبت احوال است.

حسن نژاد با اعلام این که هیات های اجرایی شهرستان در مجموع پرونده یکهزار و ۸۰۰ داوطلب تایید صلاحیت شده را برای هیات های نطارت ارسال کردند ، گفت : در هیات های نظارت شهرستانی صلاحیت یکهزار و ۳۷۲ نفر معادل ۷۶.۲ درصد از پرونده های ارسالی تایید و صلاحیت ۴۱۰ نفر معادل ۲۲.۸ درصد هم رد شد.

وی افزود : در این مرحله هم ۱۸ نفر معادل یک درصد انصراف دادند.

طبق قانون انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا ، داوطلبانی که صلاحیتشان در هیات های اجرایی و نظارت شهرستان رد شده است ، از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت فرصت داشتند تا شکایتشان را به صورت مکتوب به هیات نظارت استان ارسال کنند.

هیات نظارت استانی هم به مدت ۱۰ روز و تا ۲۲ اردیبهشت فرصت دارد شکایت های واصله را بررسی و نظر نهایی خود را به ستاد انتخابات استان اعلام کند. این ستاد هم یک روز بعد یعنی ۲۳ اردیبهشت نظر نهایی و قطعی هیات نظارت استانی را به فرمانداران اعلام می کند و فرمانداری ها هم روز ۲۴ اردیبهشت نتیجه را به داوطلبانی که نسبت به رد صلاحیتشان اعتراض کرده بودند ، ابلاغ خواهند کرد.

طبق قانون انتخابات شوراها ، پس از این مرحله تنها داوطلبان رد صلاحیت شده در شهرهای دارای بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت حق اعلام اعتراض به مرجع بالاتر یعنی هیات مرکزی نظارت را دارند.

انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ، میان دوره ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی ۲۸ خرداد برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha