به گزارش ایرنا،مرتضی بحرانی روز دوشنبه به رسانهها اعلام کرد: در این زمینه افرادی که به نحوی با دام سر و کار دارند باید از بروز رفتارهای مخاطره آمیز پرهیز و مراقب سلامتی خود باشند.
وی بیان کرد: خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی از سوی کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضهکنندگان گوشت امری الزامی است.
بحرانی ادامه داد: نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه، خودداری از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداریشده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود)، خودداری از مصرف جگر بهصورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل ۴۸ ساعت در یخچال صفر تا چهار درجه سانتیگراد، نگهداری و سپس، مصرف شود) ازجمله موارد مهم در مصرف گوشت است که در راستای مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل، اجتناب کودکان و روستاییان و دامداران از بازی و یا لامسه کنههای ماده تخمریزی کرد، خودداری از جدا و لهکردن (کشتن) کنهها توسط شیردوشان و دامداران، خودداری از پشمچینی دامها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده، اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن از دیگر موارد بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو است.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد و از اینرو اقدامات دامپزشکی صرفا بهمنظور تامین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز میشود.
نظر شما