علیرضا زارعی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در کنار این مراکز ۲۹ مرکز خرید بلند مدت شامل پنج سیلوی ملکی در شهرستانهای خوی، ارومیه، بوکان و مهاباد نیز دایر است.
وی با بیان اینکه از دی سال گذشته فرآینده آماده سازی خرید تضمینی گندم در استان آغاز شده، اظهار کرد: ۲۹ مرکز خرید بلند مدت با ظرفیت ۱۵۴ هزار تن، ۱۴ کارخانه آرد سازی با سیلوهای همجوار به ظرفیت ۵۵۰ هزار تن، ۱۰ سیلوی بخش خصوصی با ظرفیت ۴۳۰ هزارتن امسال آماده خرید تضمینی گندم از زارعان استان است.
وی با بیان اینکه امسال قیمت مصوب خرید تضمینی گندم پنج هزار تومان برآورد شده است، اضافه کرد: سال گذشته ۲۹۱ هزار تن خرید تضمینی و پنج هزار تن خرید توافقی گندم در استان ثبت شد که کمتر از نیاز مصرفی استان بود.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه سال گذشته پیش بینی خرید ۵۱۴ هزارتن داشتیم، گفت: به دلیل بالا بودن قیمت نهاده های دامی و نیز بروکراسی مراحل خرید این پیش بینی محقق نشد.
وی ادامه داد: سال گذشته نقده رتبه اول خرید تضمینی گندم در استان را به خود اختصاص داد و شهرستانهای بوکان، پیرانشهر و ارومیه در رده های بعدی قرار داشتند؛ چالدران نیز کمترین میزان خرید گندم را داشت.
زارعی با اشاره به کاهش بارندگی های پاییزه و بهاره در فصل زراعی جاری بیان کرد: نیاز مصرف استان در زمینه گندم سال گذشته ۴۴۰ هزار تن بود که امیدواریم امسال نیز بیش از این میزان محقق شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجانغربی با تاکید بر جلوگیری از خروج گندم تولیدی از استان به سایر استانها، افزود: سال گذشته مبلغ خرید گندم استان ۷۴۱ میلیارد تومان بود که کل مبلغ مهرماه تسویه شد امسال نیز امیدواریم با پرداخت به موقع خرید گندم شاهد خرید تضمینی مناسبی در استان باشیم.
آذربایجان غربی دارای حدود ۴۰۰ هزار هکتار گندم زار اعم از دیم و آبی است که در نقاط مختلف مرکز و جنوبی آن کشت و زرع و برداشت می شود.
نظر شما