به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز چهارشنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان اظهار داشت: بیشتر واحدهای تملیکی در اختیار بانک های استان به قبل از سال ۱۳۹۷ بر میگردد.
وی اضافه کرد: در اوایل سال ۹۹ در دستور کار ستاد تسهیل قرار گرفت و بانک ها اقدامات مطلوبی در این راستا انجام دادند و امسال هم به طور ویژه به این موضوع می پردازیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه تاکنون وضعیت ۱۶ واحد تملیک شده در بانک های استان تعیین تکلیف شدند، افزود: واحدهای فعال در راستای تصمیمات گرفته شده در سطح مسوولان کشوری در صورت بدهی بانک ها به تملک در نمی آیند و راهکارهایی برای تسهیلات آنها ارایه می شود.
جعفری در خصوص دستور کار نخست این جلسه مربوط به هتل لاله سنندج یادآور شد: این هتل یکی از سرمایه گذاری های خوب انجام شده در استان است و برای پرداخت تسهیلات به آن اقدامات و پیگیری های زیادی انجام شده است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه هیچ کدام از بانک ها خواستار تملیک واحدهای تولیدی نیستند اظهار داشت: تعدادی از واحدهای که به تملک بانک ها درآمدند صاحبان آنها اقدام به تعطیلی واحد کردند.
علی اشرف یوسفی قیاسی اضافه کرد: تعدادی از صاحبان واحدهای تولیدی هم اعلام ورشکستگی کردند که تعیین تکلیف این واحدها وارد پروسه قضایی شده است.
وی یادآور شد: تعدادی از واحدهای تولیدی تملیک شده هم هنوز فعال و در اختیار مالک واحد است و همچنان هم نسبت به پرداخت اقساط و بدهی های خود به بانک ها کوتاهی می کنند.
۲۵ واحد تولیدی کردستان در تملک بانک ها است
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری کردستان در این جلسه اظهار داشت: براساس بررسی های انجام شده تا پایان سال ۱۳۹۸ تعداد واحدهای تولیدی که به تملک بانک ها درآمده بودند، ۴۱ واحد بود که در پایان سال ۱۳۹۹ به ۲۵ واحد رسیده است.
کمال حسینی اضافه کرد: با توجه به ابلاغ دستورالعمل نحوه واگذاری اموال مازاد موسسات اعتباری وضعیت واحدهای تملک شده توسط بانک ها تعیین تکلیف می شود و به سرمایه گذار اصلی در صورت تمایل و در غیر اینصورت به دیگر متقاضیان واگذار خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: هتل پنج ستاره لاله سنندج با ۱۲۸ اتاق و ۴۰۰ تخت و اشتغال بیش از ۲۵۰ نفر احداث شده است.
یعقوب گویلیان اضافه کرد: در مجموع تاکنون ۶۴۲ میلیارد ریال تسهیلات به این هتل پرداخت شده و برای دریافت این میزان تسهیلات ۲۰ سند توسط سرمایه گذار در گرو بانک قرار داده شده است.
وی با بیان اینکه براساس نظر کارشناسی ارزش این هتل سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است، افزود: سرمایه گذار درخواست آزادسازی اسناد و قرارگرفتن محل اجرای طرح به عنوان ضمانت نامه بانکی کرده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به اینکه هتل سه ستاره بانه هم در سال ۱۳۹۷ به بهره برداری رسید، یادآور شد: این هتل در زمینی به مساحت چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع احداث شده و دارای ۳۲ اتاق و ۹۵ تخت است.
گویلیان با بیان اینکه این هتل برای بیش از ۲۵ نفر اشتغال ایجاد کرده است، اظهار داشت : ۲۲ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی و ۱۰ میلیارد ریال از محل اشتغال فراگیر تسهیلات به این هتل پرداخت شده و حال سرمایه گذار درخواست امهال اقساط تسهیلات باتوجه به شرایط شیوع کرونا دارد.
نظر شما