به گزارش ایرنا؛ «هوشنگ بازوند» که به دلیل عمل جراحی دوران نقاهت را سپری میکند؛ عصر امروز چهارشنبه در ارتباط زنده با شبکه استانی زاگرس کرمانشاه، افزود: خوشبختانه بعد از پیگیری های مستمر و مکرر چهار سال اخیر از سوی مسوولان استان، در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین به منطقه آزاد تجاری تبدیل شد.
وی اظهار داشت: در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از بحث و تبادل نظرکارشناسی اعضای مجمع و بررسی گزارش های کمیسیون اقتصادی مجمع و اخذ نظرات تعدادی از نمایندگان مجلس حاضر در جلسه، ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی و هفت منطقه آزاد تجاری به تصویب رسید.
او تصریح کرد که تبدیل قصرشیرین به منطقه آزاد تجاری نقطه عطفی در توسعه و پیشرفت استان کرمانشاه است و میتواند یک تحول بسیار خوبی در استان کرمانشاه به وجود بیاورد.
استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: از ابتدای فعالیتم به عنوان استاندار کرمانشاه چندین موضوع از جمله بازگشایی مرز رسمی خسروی، احداث پتروشیمی چهارم در استان، منطقه جنگی کرمانشاه و منطقه آزاد قرشیرین را در اولویت کاری قرار دادم که خوشبختانه پس از تحقق سه موضوع قبلی امروز شاهد تصویب منطقه آزاد قصرشیرین بودیم.
ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی و هفت منطقه آزاد تجاری در کشور
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دستور جلسه امروز مجمع در خصوص لایحه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تجاری و تاکید بر اهمیت این مناطق در رشد و توسعه اقتصادی کشور، همچنین دغدغه اعضای مجمع و کمیسیون های ذیربط مجمع در این خصوص، ابراز امیدواری کرد نتیجه و ماحصل تصمیم مجمع تشخیص برای کشور و مردم مفید، تاثیر گذار و به مصلحت کشور باشد.
آیت الله لاریجانی با اشاره به ظرفیت های بالقوه مناطق آزاد و ویژه در رشد و توسعه اقتصادی کشور به ویژه در مناطق محروم و کم برخوردار،شرط اساسی رسیدن به اهداف قانونی مد نظر این مناطق را پرهیز از رویکرد چنین مناطقی به موضوع واردات و حرکت همه جانبه به سمت صادرات تولیدی کشور دانست و افزود: برای دستیابی بهتر به اهداف توسعه ای مناطق آزاد و ویژه می بایست مقوله نظارت بر ساز و کار و عملکرد آنها نیز تقویت شود تا این مناطق از اهداف اصلی و قانونی خود منحرف نشوند.
به گزارش ایرنا؛ دولت در تیر ۱۳۹۵ لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری در استانهای گلستان (اینچه برون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه، مریوان)، هرمزگان (جاسک)، بوشهر (بوشهر)، کرمانشاه (قصرشیرین) را به مجلس فرستاد و گرچه در آنجا تصویب شد اما با مخالفت شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت رفت.
قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت، ۱۸۶کیلومتر مرز با عراق دارد و ۲ مرز رسمی و بین المللی خسروی و پرویزخان در این شهرستان اکنون فعال است.
بر اساس آخرین آمار ها بیش از نیمی از صادرات سالانه ایران به عراق از مرزهای استان کرمانشاه و قصرشیرین انجام می شود.
به گفته کارشناسان اقتصادی، از جمله مزیتهای منحصربه فرد قصرشیرین نسبت به سایر مناطق، تکمیل خط ریلی کرمانشاه به قصرشیرین طی سه یا چهار سال آینده سپس اتصال آن به راه آهن عراق و بندر لاذقیه سوریه است؛ همچنین فاصله مناسب قصرشیرین با مرکز ایران و عراق و ارتباط همزمان و نزدیک با منطقه اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق از دیگر مزیت های آن است.
امهال وام زلزله زدگان خبر خوش دوم استاندار
استاندار کرمانشاه همچنین خبر خوش دوم را تصویب امهال وام زلزله زدگان اعلام کرد و گفت: امهال وام زلزله زدگان در جلسه امروز دولت تصویب شد و خوشبختانه نگرانی هایی مردم در مناطق زلزله زده مرتفع شد.
در جلسه امروز هیات دولت به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری افزایش دوره امهال اصل تسهیلات اخذ شده قبل از زلزله ۲۱ آبان ۱۳۹۶ خسارت دیدگان ناشی از زلزله استان کرمانشاه به مبلغ ۲۴ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال، با بار مالی تا سقف ۴۰۰ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال، از مدت ۲ سال به سه سال مورد موافقت قرار گرفت.
این تصمیم با توجه به مشکلات اقتصادی حادث شده از بیماری کرونا و آثار ناشی از تورم در معیشت مردم و ناتوانی در بازپرداخت اقساط، اتخاذ شد.
همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه موظف شد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام این امر، گزارش های مربوط را هر سه ماه به سازمان های برنامه و بودجه و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز از اختصاص ۳۰۰میلیارد تومان تسهیلات زلزله به استان اشاره کرد و گفت: این تسهیلات در شورای عالی اشتغال کشور به ریاست رییس جمهوری مصوب شده و به زودی در اختیار بانکهای عامل استان قرار می گیرد.
به گفته «بهزاد باباخانی» دولت پس از وقوع زلزله ۷/۳ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶، ۶۰۰ میلیاد تومان به عنوان تسهیلات اشتغال در مناطق زلزله زده به استان کرمانشاه اختصاص داد که باتوجه به نیاز استان به تسهیلات بیشتر ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز اختصاص یافته است.
به گفته او دولت در مجموع تاکنون ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه اختصاص داده است.
زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
همچنین یکشنبه چهارم آذر ۹۷ زلزله دیگری با قدرت ۶.۴ ریشتر منطقه را لرزاند که منجر به مصدوم شدن ۷۷۱ نفر و خسارت به بیش از چهار هزار واحد مسکونی شد.
به گفته مسوولان استان کرمانشاه زلزله غرب استان حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان برای دولت بار مالی داشت.
نظر شما