به گزارش ایرنا در این نشست شخصیت های شرکت کننده دیدگاههای خود را درباره مساله فلسطین و ضرورت اتحاد و انسجام دنیای اسلام در مقابل جنایات صهیونیستهای غاصب بیان و بر همراهی و همدلی جامعه اسلامی و آزادیخواهان جهان برای مبارزه با اشغالگری رژیم غاصب، آزادی قدس قبله اول مسلمانان و بازگشت فلسطینی ها به سرزمین آباو اجدادی شان تاکید کردند.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت: رژیم صهیونیستی از آغاز شکل گیری این رژیم در سال ۱۹۴۸ میلادی اقدام به کشتار مسلمانان فلسطینی و نیز سایر ملت های مسلمان و عرب کرده و کشتار حدود ۱۰۰ هزار فلسطینی و عرب از سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون سندی بر جنایات این رژیم به شمار می رود.
جلالی افزود : رژیم صهیونیستی از آغاز تاسیس خود با حمایت استکبار جهانی، بصورت وحشیانه اقدام به کشتار زنان و کودکان فلسطینی کرده است و فقط طی ۲۰ سال گذشته، بیش از دوهزار و یکصد کودک فلسطینی به دست نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان صهیونیست به شهادت رسیده اند.
جلالی به ضرورت بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود اشاره کرد و ادامه داد: اکنون فلسطینی ها بیشترین آمار آوارگان جهان را به خود اختصاص داده اند و تعداد آنها تا پایان سال ۲۰۲۰ به حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می رسد.
جلالی با محکومیت اقدام ضدانسانی رژیم صهیونیستی در نوار غزه یادآورشد که برای چهاردهمین سال متوالی، بیش از ۲ میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه از آزادی جا به جایی و دسترسی به مایحتاج زندگی، محروم شده و اقتصاد این منطقه، در معرض نابودی و فروپاشی قرار گرفته است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه به اقدام مستمر رژیم صهیونیستی در یهودیسازی قدس از طریق تداوم شهرک سازی ها و الحاق بخشهایی از کرانه باختری، تخریب منازل فلسطینی ها، اخراج و آواره کردن فلسطینی ها بویژه در بیت المقدس و تثبیت حضور خود در مناطق فلسطینی اشاره کرد و افزود : این اقدام ها مغایر با قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت مبنی بر توقف شهرک سازی ها در سرزمین های اشغالی است.
وی به ضرورت اقدام موثر شورای امنیت سازمان ملل، نهادهای حقوق بشری و مجامع بین المللی برای مقابله با تداوم جنایات رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید کرد : مجمع عمومی سازمان ملل متحد تنها در سال گذشته ۲۳ بار اقدام به محکومیت کشورهای مختلف دنیا کرده که از این تعداد، ۱۷ مورد آن مربوط به رژیم صهیونیستی بوده، اما هیچکدام به مرحله اجرا نرسیده است.
جلالی به عادیسازی روابط برخی از کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و ادامه داد: این امر نشان دهنده کاهش حساسیت این دولت ها نسبت به اقدام ها و جنایت های رژیم صهیونیستی علیه کشورهای اسلامی و عربی، بویژه فلسطینیان است.
جلالی به نقش مخرب رژیم صهیونیستی در برهم زدن نظم و امنیت منطقه اشاره کرد و افزود : نقض حاکمیت دولت های منطقه بویژه سوریه و لبنان و نیز تهدید آشکار علیه کشورهای منطقه، از جمله اقدامات برهم زننده نظم و امنیت منطقه است.
سفیر کشورمان در پایان به طرح چهار ماده ای جمهوری اسلامی ایران در خصوص حل بحران فلسطین اشاره کرد و گفت : این طرح مبتنی بر برگزاری همه پرسی ملی در میان فلسطینیان، مبتنی بر اصول دموکراتیک و حقوق بین الملل و مورد پذیرش کلیه دولت ها و ملت ها قرار گرفته و جایگزین مناسبی در برابر طرح های شکست خورده قبلی است.
موضوع روسیه در قبال کشور مستقل فلسطین تغییر ناپذیر است
روشن حضرت آبیاسوف معاون اول رییس شورای مفتیان و اداره دینی مسلمانان روسیه با بیان اینکه قدس به تمام ادیان ابراهیمی تعلق دارد ، افزود: یهودی سازی که در سالهای گذشته در قدس شاهد آن بوده ایم نه فقط مسلمانان را آزرده است بلکه جامعه جهانی از جمله مسیحیت نیز این موضوع نگرانند و با یهودی سازی موافق نیستند.
وی گفت: تاکید می کنم که موضوغ کشور روسیه در قبال فلسطین و قدس تغییر ناپذیر است و همواره موضع کشور ما برسمیت شناخته شدن فلسطین مستقل با پایتختی قدس است که همه جهان آزدانه حق رفت و آمد به این کشور مستقل را داشته باشند.
فلسفه نامگذاری روز قدس
حجت الاسلام «اکبری جدی» رییس مرکز اسلامی مسکو نیز به پیوند و ریشه تاریخی فلسفه نامگذاری آخرین روز ماه مبارک رمضان به نام قدس اشاره کرد و گفت: پیامبر اسلام (ص) در رمضان و از مسجد الاقصی به معراج رفت و امام خمینی (ره) این نامگذاری را با تقدس و معنویتی که ماه رمضان به این خاطر در نزد مسلمانان دارد، گره زدند تا برای همیشه ماندگار و پایدار بماند.
وی توضیح داد که انقلاب اسلامی ایران با شعار آزادی و مبارزه با ظلم شکل گرفت و چون ماهیت انقلاب ما ظلم ستیز بود و در فلسطین هم ظلم آشکار بر علیه بشریت رخ داد بود، بر علیه رژیم صهیونستی و غاصب موضع گرفت و موضوع مبارزه با اشغالگری را برای آزادی قدس و نجات مردم فلسطین جهانی کرد.
سرگئی بابورین معاون رییس بنیادهای صلح، استاد دانشگاه، فعال اجتماعی و سیاستمدار روسی، الکساندر پروخانوف فیلسوف، نویسنده و سردبیر روزنامه زافترا، نفیع الله عشیرف رئیس اداره دینی بخش آسیایی روسیه، شامیل سلطانوف رئیس مرکز مطالعات راهبردی روسیه و جهان اسلام، امیل عاشورف فعال اجتماعی و دینی روسیه و قهرمان سلیمانی رایزن فرهنکی ایران از دیگر سخنرانان این نشست بودند.
مقام ها، اندیشمندان و علمای مذهبی روسی در این وبینار، از ابتکار بینظیر حضرت امام خمینی(ره) در نامگذاری روز قدس و حمایتهای مداوم حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی قدردانی کردند.
شرکت کنندگان روسی تاکید کردند، روز قدس به معنای جریان یافتن خونی تازه در رگهای جهان اسلام، برای همدلی و اتحاد با فلسطینیان است و موجب شده تا مسئله فلسطین به فراموشی سپرده نشود.
در آستانه روز جهانی قدس؛
نشست «قدس، قلب جهان اسلام» در مسکو برگزار شد
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۲۱:۲۴
کد خبر:
84319457
مسکو - ایرنا - نشست تخصصی وبیناری با عنوان «قدس، قلب جهان اسلام» در آستانه روز جهانی قدس با حضور جمعی از مقام ها و اندیشمندان ایرانی و روسی در مسکو عصر چهارشنبه برگزار شد.
نظر شما