اجرای ۳۰ پروژه ورزشی و افزایش ۱۱ صدم متر مربع سرانه ورزشی در اردبیل

اردبیل - ایرنا - اجرای دست‌کم ۳۰ پروژه ورزشی در سال‌های اخیر موجب شده است تا سرانه ورزشی استان اردبیل از ۴۳ صدم مترمربع به ۵۴ صدم مترمربع افزایش یافته و فاصله استان با میانگین کشوری در این زمینه کاهش قابل توجهی یابد.

به گفته مسئولان ورزش و جوانان استان اردبیل،  در دولت تدبیر و امید حدود  ۳۰ هزار مترمربع فضای ورزشی در استان احداث شده و در نتیجه سرانه ورزشی استان نیز ارتقای قابل توجهی داشته است.

این وضعیت در حالی است که تا سال‌های اخیر  استان اردبیل در مقایسه با دیگر استان‌های کشور از نظر سرانه ورزشی همیشه در وضعیت نامناسب قرار داشت.

مدیرکل وزرش و امور جوانان  استان اردبیل گفت: در دولت تدبیر و امید دست‌کم ۳۰ پروژه ورزشی در استان اجرا شده که  پروژه سالن سرپوشیده دو و میدانی از بزرگترین طرح‌های استان اردبیل به همراه سه طرح زمین چمن روستای بابک بیله‌سوار، زمین چمن شهید خدنگی اردبیل و سالن ورزشی جعفرزاده در خلخال در اسفند ماه گذشته بهره‌برداری شدند.

سجاد انوشیروانی افزود: در سال‌های گذشته نیز پروژه‌های ورزشی از جمله سالن ورزشی ورندق در خلخال، سالن ورزشی تکله در پارس‌آباد، سالن ورزشی کوثر علیا در گیوی، سالن ورزشی شهرک کوثر در اردبیل، سالن ورزشی روستای نقدی در مشگین‌شهر، سالن ورزشی روستای نوشهر در اردبیل، سالن ورزشی روستای مرنی در نمین، خانه کشتی در سرعین، سالن ورزشی روستای دیزج در گرمی، سالن ورزشی روستای سنگ‌آباد در شهرستان کوثر و سالن ورزشی آراللو در اردبیل نیز اجرایی شده بودند.

توجه به ورزش روستاها 

روستاهای استان اردبیل در طول سالیان گذشته از کمترین امکانات رفاهی برخوردار بودند، در سال‌های قبل از انقلاب هیچ‌گونه امکانات ورزشی در روستاها وجود نداشت اما در سال های پس از انقلاب بویژه در دهه گذشته توجه ویژه‌ای به این مناطق شده و بتدریج امکانات ورزشی به مناطق روستایی گسیل شده و پروژه‌های مختلفی در آنها اجرایی شد. 

 معاون ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان استان اردبیل در این زمینه گفت: بیش از ۹۰ خانه روستایی در راستای ترویج و توسعه ورزش روستاها و همچنین ایجاد شور و نشاط در بین جوانان روستایی تاکنون در این استان راه‌اندازی و تجهیز شده است.

محمدرضا برادران افزود: تجهیز خانه‌های ورزش روستایی از سال ۹۷ با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ایجاد شور و نشاط در بین جوانان روستایی آغاز شده است و این اماکن با لوازم ورزشی مانند فوتبال دستی، تاتمی، میز تنیس، صفحه دارت و شطرنج تجهیز می‌شوند.

افزایش ۳۰هزار متر فضا و رونق ورزش در  استان اردبیل

وی اظهارکرد: امسال نخستین خانه ورزشی روستایی ویژه بانوان در روستای باروق نیز تجهیز و برای نخستین بار دوره آموزشی با حضور ۵۰ نفر از علاقه‌مندان برگزار شد.

رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی استان اردبیل نیز گفت: در سال ۹۹ نزدیک به ۴۰۰ برنامه محوری فرهنگی و ورزشی در روستاها انجام شد که به دلیل شیوع ویروس کرونا بیشتر برنامه‌ها به صورت مجازی انجام گرفت.

وی اضافه کرد: برگزاری جام نوروز در رشته‌های فوتبال، فوتسال و بازی‌های بومی و محلی استان اردبیل در راستای توسعه و استعدادیابی این رشته‌ها هدف‌گذاری شده است.

این در حالی است که اغلب پروژه‌های ورزشی استان نیز در کنار شهرها در مناطق روستایی نیز اجرایی شده و سالن های ورزشی متعددی در روستاهای پرجمعیت استان در شهرستان‌های مختلف احداث و بهره‌برداری شده است.

سجاد انوشیروانی ، مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل هم از ایجاد و راه‌اندازی ۷۰ خانه ورزش روستایی جدید در نقاط مختلف این استان در سال جاری خبر داد و بیان کرد: با این اقدام تعداد این خانه‌ها به بیش از ۱۶۰ مورد افزایش خواهد یافت.

وی اضافه کرد: این خانه‌ها به تجهیزات روز مجهز می‌شوند تا اهالی روستاها اعم از جوانان و بانوان روستایی به امکانات ورزشی دسترسی داشته باشند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل توسعه و فراگیر کردن ورزش همگانی در جامعه، ترویج ورزش در میان نوجوانان و جوانان ساکن روستاها و تحقق مطالبات ورزشکاران در روستاها را از جمله اهداف ایجاد و راه‌اندازی خانه ورزش روستایی عنوان کرد.

افزایش ورزشکاران سازمان یافته  و توجه به ورزش همگانی در استان اردبیل  

در سال‌های اخیر در کنار توجه به اجرای پروژه‌های ورزشی، سازماندهی ورزشکاران و پوشش بیمه‌ای آنها نیز مورد توجه بوده و تعداد آنها هر سال افزایش یافته است، هر چند شیوع ویروش کرونا موجب اخلال در روند رو به رشد آن ایجاد کرده است.  

بر اساس اعلام معاون ورزشی اداره کل ورزش و امور جوانان استان اردبیل تا سال گذشته بیش از ۵۳ هزار ورزشکار در این استان سازمان یافته و تحت پوشش بیمه ورزشی قرار گرفته‌ بودند.

به گفته محمدرضا برادران، از این تعداد ۳۵ هزار و ۱۹۹ نفر مرد و ۱۸ هزار و ۴۲۸ نفر بانوان هستند که فدراسیون پزشکی ورزشی آنها را بیمه کرده است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل هم گفت: در بحث ورزش همگانی با همکاری شهرداری اردبیل ایستگاه‌های سلامت در پارک‌ها و فضاهای سبز ایجاد شده و در اختیار ورزشکاران قرار خواهد گرفت.

وی ایجاد این ایستگاه‌ها را در راستای سلامت جامعه مهم برشمرد و بیان کرد: امید می‌رود با ایجاد ایستگاه‌های متعدد ورزشی در فضاهای باز، آحاد جامعه به ورزش کردن تشویق شوند.

افزایش ۳۰هزار متر فضا و رونق ورزش در  استان اردبیل

او با اشاره به بومی‌سازی ورزش در استان و توجه به همگانی کردن آن بیان کرد: بر اساس ارزیابی فدراسیون پارسال هیات استان اردبیل در بین استان‌های کشور رتبه هفت را کسب کرده، در حالی که در سال‌های گذشته در جایگاه ۲۲ قرار داشت.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۵۱۲ باشگاه ورزشی خصوصی فعالیت می‌کنند که بیشتر این باشگاه‌ها در اماکن استیجاری مشغول فعالیت بوده و در مدت تعطیلی ناچار به پرداخت اجاره بهای مکان‌ها و سالن‌های در اختیار خود بوده‌اند.

رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی استان اردبیل یادآور شد: سال ۹۹ نزدیک به ۴۰۰ برنامه محوری فرهنگی و ورزشی در روستاها انجام شد که به دلیل شیوع ویروس کرونا بیشتر برنامه‌ها به صورت مجازی انجام گرفت.

وی اضافه کرد: برگزاری جام نوروز در رشته‌های فوتبال، فوتسال و بازی‌های بومی و محلی استان اردبیل در راستای توسعه و استعدادیابی این رشته‌ها هدف‌گذاری شده است.

تداوم تلاش‌ها برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی 

پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی معضلی هستند که به خاطر کمبود اعتبارات و شرایط خاص اقتصادی ناشی از تحریم  گریبانگیر کشور شده و عدم تکمیل و بهره‌برداری آنها در مسیر اجرای برنامه‌های توسعه‌ای مانع ایجاد کرده است، مسئولان استان در تلاش هستند تا با سر و سامان دادن و تکمیل آنها  شرایط جدیدی ایجاد کرده و به برنامه‌های توسعه‌ای بیشتر توجه کنند.

در حوزه ورزش استان اردبیل نیز پروژه‌های نیمه‌تمام از سال‌ها پیش وجود داشته و برنامه‌ریزی برای تکمیل و بهره‌برداری از آن توسط دولت فعلی در جریان است.

به گفته مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل، امسال تکمیل و بهره‌برداری ۳۰ طرح ورزشی نیمه‌تمام ورزشی در این استان برنامه‌ریزی شده است

سجاد انوشیروانی بیان کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که اخیر در محل وزارت ورزش و جوانان با همراهی استاندار اردبیل و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارتخانه صورت گرفت، ۳۰ طرح نیمه‌تمام که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد امسال به اتمام برسد.

وی بیان کرد: هزینه تکمیل این ۳۰ طرح نیمه‌تمام در استان اردبیل از محل اعتبارهای استانی، ملی و نیز از محل فروش اراضی و زمین‌های ورزشی تامین خواهد شد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل اضافه کرد: گام مهمی در راستای افزایش سرانه ورزشی استان با بهره‌برداری از این طرح‌های ورزشی برداشته خواهد شد و مردم منطقه بیش از پیش از امکانات ورزشی برخوردار خواهند شد.

او همچنین با اشاره به بدهی مربوط به پروژه های عمرانی بیان کرد: امسال اعتبارهای ورزشی این استان ۲ برابر می‌شود و تلاش صورت می‌گیرد تا بدهی‌های به صفر برسد.

به گفته وی ، همچنین قسمت عمده‌ای از بدهی‌های انشعاباتی و هیات‌های ورزشی تا پایان سه ماهه نخست سال آینده پرداخت و برای فائق آمدن بر مشکلات به صورت جهادی تلاش می‌شود.

تکمیل و افتتاح ۷ پروژه ورزشی تا هفته دولت

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل همچنین گفت: همزمان با گرامیداشت هفته دولت، هفت پروژه نیمه‌تمام ورزشی در مناطق مختلف استان اردبیل تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد.

به گفته  انوشیروانی، با افتتاح این هفت پروژه که شامل سالن، زمین چمن و تالار وزنه‌برداری است، ورزشکاران استان اردبیل در یک شرایط مناسب تمرینی و حفظ آمادگی قرار خواهند گرفت.

وی بیان کرد: قرار است در گرامیداشت هفته دولت امسال تالار وزنه‌برداری اردبیل و پارس‌آباد به بهره‌برداری برسد تا سنگین‌ وزن‌های استان بتوانند به شکل مناسب تمرینات خود را انجام داده و در این رشته مستعد و مدال‌آور استان زمینه شناسایی استعدادها و نخبگان جدید برای حضور در رقابت‌های مختلف فراهم آید.

افزایش ۳۰هزار متر فضا و رونق ورزش در  استان اردبیل

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل به افتتاح چندین زمین چمن طبیعی و مصنوعی در مناطق مختلف استان اشاره کرد و گفت:‌ زمین چمن هیر، استادیوم تختی خلخال، ایثار مشگین‌شهر و زمین چمنی در اردبیل همزمان با هفته گرامیداشت دولت امسال به بهره‌برداری خواهد رسید تا ورزشکاران استان بتوانند از این فضاها و بستر ایجاد شده استفاده کنند.

انوشیروانی افزود: در کنار این پروژه‌ها زمین اسکی فندقلو نیز که می‌تواند قطب برگزاری مسابقات اسکی روی چمن باشد، همزمان با هفته دولت به بهره‌برداری خواهد رسید تا اردبیل به عنوان یکی از مقاصد اصلی برای برگزاری مسابقات ملی و جهانی اسکی روی چمن قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: پیمانکاران این پروژه‌های نیمه‌تمام تلاش خود را انجام می‌دهند تا در کمترین زمان این طرح‌های نیمه‌تمام به سرانجام رسیده و امکان بهره‌برداری از آن فراهم آید.

انوشیروانی اضافه کرد: برای تکمیل و راه‌اندازی این هفت پروژه ورزشی در استان به ۳۰۶ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم تا با جذب این منابع به صورت ملی و استانی زمینه بهره‌برداری از این طرح‌ها و پروژه‌های ورزشی در جهت ارتقا سلامت، نشاط و سرزندگی افراد جامعه فراهم آید.

مسئولان ورزشی استان اردبیل می‌گویند که تمام تلاش‌ها بر این است تا با اولویت پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی  در مناطق مختلف استان آماده بهره‌برداری شده و با افتتاح آنها زمینه بهره‌مندی ورزشکاران و اهالی مناطق مختلف از این بستر ورزشی فراهم آید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha