به گزارش خبرنگار ایرنا، تعدادی از دانشجویان دانشگاههای استان خراسان شمالی می گویند : در شرایط فعلی اکثر مردم از شرایط اقتصادی و معیشتی حاکم بر زندگی خود ناراضی هستند و این روند باعث شد تا نسبت به حضور در انتخابات با تردید هایی مواجه شوند و بیان واقعیت ها و شفاف سازی عملکردهای حوزه اقتصادی و چرایی بروز این شرایط می تواند این تردید ها را به یقین برای حضور در پای صندوق های اخذ رای تبدیل کند.
یکی از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی گفت : برآیند حاکم بر فضای عمومی جامعه به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی نشان می دهد که هنوز اکثر مردم و رای دهندگان تصمیمی برای حضور در پای صندوق های اخذ رای به دلیل بدبینی و ابهام نسبت به آینده اقتصادی و معیشتی کشور نگرفتند و به نوعی در دو راهی حضور یا عدم حضور قرار دارند.
فائزه برات زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اگرچه اظهارنظر در مورد مشارکت حداکثری مردم در انتخابات رییس جمهوری و حتی شوراهای اسلامی شهر و روستا و عشایری به دلیل نامشخص بودن افراد داوطلب و کاندیدا زودهنگام است، ولی بستر سازی برای حضور داوطلبانی از تمام گروهها و سلایق سیاسی، فراخوان از افراد و شخصیت های توانمند و کارآمد و خوشنام و مورد اعتماد مردم و داشتن برنامه کاری مشخص برای برون رفت کشور از مشکلات اقتصادی و معیشتی می تواند از حالا زمینه تشویق مردم در این رویداد بزرگ سیاسی را فراهم کند.
وی اضافه کرد : برگزاری انتخابات در ایران در پس از پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد که مردم همیشه در صحنه های حساس که نیاز به حضورشان بود، شرکت می کنند و قطعا نیز در انتخابات پیشرو نیز این همراهی را با مشارکت حداکثری تکرار می شود، ولی باید با شفاف سازی مردم را در جریان عملکرد دولت و نظام قرار دارد تا انگیزه برای حضور بیشتر شود.
یکی از دانشجویان رشته معماری بجنورد اعتماد سازی بین مردم و حاکمیت را زمینه ساز مشارکت حداکثری دانست و اعتماد سازی از منظر خود را شفاف سازی دلایل بروز مشکلات اقتصادی حاکم بر کشور در چند سال اخیر دانست و گفت : در شرایط فعلی دغدغه های معیشتی و اقتصادی ناشی از گرانی ها به گونه ای در جامعه حاکم شد که مشارکت در انتخابات شاید در اولویت برنامه های آینده مردم قرار نگرفته است.
سعید مرادی افزود : این درحالیست که قطعا رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی و هر چالش دیگری بر سر راه کشور نیازمند انتخاب مدیر اجرایی توانمند و کارآمد است و هر چه میزان مشارکت مردم در انتخابات بیشتر باشد و فرد منتخب از پشتوانه بالای رای مردمی برخوردار شود، قطعا بهتر می تواند برای رفع این مشکلات از توانمندی داخلی و خارجی استفاده کند.
وی فراهم شدن حضور نامزدهای مورد حمایت گروهها و جناحی های سیاسی مورد تایید نظام را از دیگر راهکارها برای اعتماد سازی برای مشارکت حداکثری دانست و اظهارداشت : بررسی انتخابات در کشور به خصوص رییس جمهوری در دوره های مختلف نشان می دهد، زمان مشارکت حداکثری در این رویدادهای سیاسی رقم خورد که این احساس در جامعه ایجاد شد که یا نامزد مورد وثوق و اعتماد مردم با دارای توانمندی اجرایی بالا حضور داشت و یا این که اکثر گروهها و جناح های سیاسی در بین نامزدها نماینده ای داشتند.
وی خاطرنشان کرد : در انتخابات سیزدهمین دوره رییس جمهوری نیز باید دستگاههای نظارتی و اجرایی بستر مناسب را برای حضور تمام سلایق سیاسی فراهم کنند تا مردم نیز ترغیب به مشارکت حداکثری در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ شوند.
زهره نوری یکی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد دست کشیدن از شعار زدگی و برنامه محوری از یک سو و ایجاد سازو کار مناسب نظارتی برای اجرای برنامه ها و وعده های منتخبین را از منظر خود یکی ملزومات اعتماد سازی مردم برای مشارکت حداکثری در انتخابات می داند.
وی اضافه کرد : در زمان تبلیغات انتخاباتی نامزدها شعارها و وعده وعیدهای زیادی می دهند و به نوعی با این کارشان مردم را را فریب از مردم رای می گیرند و پس از آن نیز هیچ اهرمی برای مجاب کردن منتخبین به وعده هایشان وجود ندارد و این روند به مرور رای دهندگان را نسبت به حضور در پای صندوق رای دلزده می کند.
وی خاطرنشان کرد : به نظر می رسد برای ایجاد اعتماد سازی بین مردم برای حضور حداکثری در انتخابات رییس جمهوری پیشرو باید ابتدا داوطلبان شعارها و برنامه های قابل اجرا را مطرح کنند و در فاز دوم نیز دستگاههای نظارتی سازو کاری را ایجاد کنند که چنانچه منتخبی نتوانست به وعده های خود عمل کند در دوره بعدی حق حضور مجددش در انتخابات سلب شود.
این دانشجوی بجنورد حضور افراد توانمند و ارایه راهکار عملی برای گره گشایی از مشکلات اقتصادی و معیشتی را از دیگر پارامتر ها برای اعتماد سازی مردم جهت حضور گسترده در انتخابات سیزدهمین دوره رییس جمهوری اعلام کرد.
در استان خراسان شمالی افزون بر ۲۸ هزار دانشجو در ۳۴ مرکز آموزش عالی به تحصیل اشتغال دارند و انتخابات سیزدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و عشایری به همراه پنجمین دوره انتخابات میاندوره ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی به طور همزمان جمعه ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار می شود.
نظر شما