۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۷:۴۰
کد خبرنگار: 1794
کد خبر: 84321379
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مشارکت حداکثری در انتخابات، ضامن امنیت و اقتدار ملی است

قزوین – ایرنا - مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا که با نقش آفرینی احزاب، جریان‌ها، گروه‌های سیاسی و آحاد مردم محقق می‌شود، ضامن امنیت و اقتدار ملی است.

به گزارش ایرنا، مردم ایران اسلامی همواره در مقاطع مختلف تاریخی نشان داده اند که از اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی کوتاه نخواهند آمد و در برابر بیگانگان و خواسته های ظالمانه آنها سر تسلیم فرو نخواهند آورد.

در سال های اخیر که استکبار جهانی با تحریم های بی سابقه اقتصادی به بر هم زدن وضعیت معیشت و اقتصاد مردم، ناامیدی آنها از نظام و مشارکت پایین در انتخابات دل بسته است اما مردم بار دیگر ثابت خواهند کرد با مشارکت حداکثری خود در انتخابات پیش رو، دشمنان را مایوس و ناامید می کنند.

تجربه برگزاری دوره های مختلف انتخابات در ایران از ریاست جمهوری، خبرگان، مجلس شورای اسلامی و شوراها نشان داده است که جمهوری اسلامی با سلامت و امنیت کامل برای برگزاری انتخابات تلاش کرده و توانسته است هر دوره انتخابات را در استانداردهای جهانی با استقبال و مشارکت بالای مردمی برگزار نماید.

خبرنگار ایرنا در این باره پای صحبت های حجت الاسلام و المسلمین مجتبی قائد امینی یکی از فعالان سیاسی قبل و بعد از انقلاب و دبیر کانون زندانیان سیاسی پیش از انقلاب در قزوین نشسته و نظرات و دیدگاه های او را در زمینه مشارکت حداکثری در انتخابات شنیده است.

ایرنا. انتخابات در کشور مظهر چیست و برگزاری باشکوه آن چه دستاوردی برای نظام دارد؟

همه نظام های مردم سالار در دنیا متکی بر آرای عمومی هستند و یکی از مولفه های امنیت و اقتدار ملی و مصونیت کشورها به حضور، حمایت، پشتیبانی و همراهی مردم وابسته است.

انتخابات در سراسر جهان، مظهر حضور مردم بوده و در انظار عمومی و جهانی به عنوان استاندارد و نشان دهنده مشارکت مردم در تعیین سرنوشت کشور خود پذیرفته شده است.

در نظام جمهوری اسلامی نیز آنچنانکه در اصل ۶ قانون اساسی تصریح شده، جمهوری اسلامی باید با اتکا بر آرای عمومی اداره شود و رییس جمهوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر و روستا از راه همه پرسی انتخاب شوند به همین دلیل در بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب بر مساله آرای عمومی و حضور حداکثری در انتخابات بسیار تاکید شده است.

ایرنا. به نظر شما احزاب و جریان های سیاسی با توجه به تضارب آرا و دیدگاه هایی که دارند از چه طریق باید به یک وفاق و اتحاد برای مشارکت حداکثری در انتخابات برسند؟

با توجه به اهمیت مشارکت انتخاباتی و ضرورت نقش آفرینی همه جریان ها در آن برای اینکه به یک وفاق و نکته مشترک در این زمینه برسیم باید شاخص های خود را قانون، بیانات امام بزگوار و رهبر معظم انقلاب قرار دهیم که همه یک حقیقت را نشان می دهند و می تواند یک راهگشا و شاخص مورد اتفاق برای همه جریانات و احزاب باشد.

ایرنا. مشارکت پرشور و حداکثری در انتخابات از نظر امام راحل و مقام معظم رهبری چه جایگاهی دارد؟

وقتی در بیانات امام راحل در صحیفه نور نگاه می کنیم تاکید ایشان بر اهمیت آرای عمومی، حضور پرشور در انتخابات و اهمیت مشارکت مردم مشخص می شود.

ایشان فرموده اند حکومت جمهوری اسلامی مورد نظر ما از رویه پیامبر گرامی اسلام(ص) الهام خواهد گرفت و متکی بر آرای عمومی ملت خواهد بود که همان جمهوری اسلامی است.

امام می فرمایند توصیه من به مردم این است که در تمام انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، خبرگان و شورای اسلامی شهرها و روستاها در صحنه باشند.

مقام معظم رهبری نیز بارها فرموده اند که حضور مردم در انتخابات، مظهر مردم سالاری اسلامی است و اصرار من بر حضور حداکثری و عمومی ملت ایران درانتخابات بر این است که می دانم و می بینم که حضور یکپارچه، پرشور، امیدوارانه و قدرتمندانه مردم موجب می شود دشمن نا امید شود بنابراین همه باید تلاش کنیم انتخابات پرشور و با حضور عمومی مردم انجام بگیرد که موجب می شود مصونیت، اقتدار و امنیت کشور تداوم یابد.

ایرنا. مهمترین مولفه های انتخابات از دیدگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی چیست؟

حضرت امام در صحیفه نور بر  فراهم کردن شرایط انتخابات آزاد که به هیچ وجه اعمال قدرت از هیچ گروه و جریانی در آن نباشد، تاکید کرده اند که یک بخش این موضوع به دست اندرکاران انتخابات، یک بخش هم به احزاب و نخبگان و اندیشمندان جامعه و یک بخش هم به رسانه های عمومی از صدا و سیما و مطبوعات باز می گردد.

مولفه دیگر مورد تاکید حضرت امام، آزادی مردم در انتخاب است یعنی باید مردم بدانند که در انتخابات آزاد هستند و کسی به آنها تکلیفی نمی کند.

موضوع دیگر، مشارکت همگانی در انتخابات است که لازم است آن را بیشتر برای مردم تببین کنیم چون حضور ما در انتخابات هم یک تکلیف شرعی است و هم یک حق شهروندی و ملی محسوب می شود.

بنابراین کسانی که تکلیف گرا هستند باید روی این مطلب و نظر مراجع متمرکز شوند و کسانی که برای آنها مسایل ملی مهم است باید بر اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات از نظر تعیین سرنوشت کشور توجه کنند تا این مهم در انتخابات رقم بخورد.

این موضوع تا آنجا مهم است که مقام معظم رهبری در انتخابات قبلی فرموندند حتی کسانی که من و نظام را قبول ندارند ولی کشورشان را دوست دارند و به ایران علاقه مند هستند برای استقلال و تمامیت ارضی ایران باید در انتخابات شرکت کنند.

ایرنا. نظر شما درباره رعایت آداب اسلامی و اخلاق انتخاباتی چیست؟

در روند انتخابات همه احزاب، کاندیداها، برگزارکنندگان و تمامی افراد دخیل در این رویداد سیاسی باید آداب اسلامی را رعایت کند.

در دوره های قبلی انتخابات در استان قزوین، منشور اخلاقی انتخابات تهیه شده بود که کاندیداها این منشور را به عنوان یک میثاق ملی قبل از انتخابات امضا می کردند تا به آن متعهد باشند که اگر در این دوره هم در دستور کار قرار گیرد برای جلوگیری از بداخلاقی های انتخاباتی موثر خواهد بود.

در تبلیغات انتخاباتی هم که توسط نامزدها، احزاب و گروه ها انجام می شود مهمترین مساله،  رعایت اخلاق انسانی و اسلامی و آرامش و دوری از ایجاد اختلاف، تفرقه و تشتت در جامعه است.

توهین نکردن به افراد، جلوگیری از تفرقه در جامعه و منحصر نکردن انتخابات در انحصار احزاب، افراد و دولت ها نیز در این مسیر قرار می گیرد.

ایرنا. آیا راهی جز انتخابات برای حل مشکلات کشور وجود دارد؟

به گفته رهبر معظم انقلاب، انتخابات یک فرصت برای کشور است و دشمن می خواهد آن را به تهدید، تفرقه و تشتت تبدیل کند.

برای اینکه انتخابات موجب انسجام در جامعه شود و وحدت ملی را به هم نزند، کسانی که نقد و انتقاد دارند باید درخواست های خود را از مسیر انتخابات پیگیری کنند.

این افراد، وقتی در انتخابات رای می دهند یعنی پذیرفته اند که از مسیر انتخابات باید به اهداف و نظرات خود برسند به عبارت دیگر، راهی جز انتخابات برای حل مشکلات وجود ندارد.

رسانه ها، صدا و سیما، احزاب  و شخصیت ها و افراد تاثیرگذار باید این آگاهی را به مردم بدهند که تنها راه نجات کشور از مسیر انتخابات می گذرد و راهی غیر از انتخابات نداریم.

کسانی که شعارهای براندازانه علیه نظام سر می دهند می خواهند انتخابات را از چشم مردم بیندازند و همه بر روی این مهم متمرکز شده اند بنابراین باید برای نسل جوان تشریح کنیم که مسیر اصلی برای رسیدن به مقاصد و تعالی کشور از انتخابات است و گره حل مشکلات کشور با انتخابات باز می شود.

دشمنان در رسانه های خود، اعلام می کنند که رای مردم در تعیین سرنوشت کشور موثر نیست درحالیکه باید تبیین کرد که رای مردم موثر است و نباید از پای صندوق های رای ناامید شوند.

ایرنا. توصیه شما به کاندیداهای شوراهای اسلامی شهر و روستا و دست اندرکاران انتخابات چیست؟

کاندیداها باید ضمن رعایت اخلاق و آداب اسلامی در انتخابات واقعا برنامه داشته باشند و راه حل هایی را برای برون رفت از مشکلات ارایه کنند.

دست اندرکاران و کارگزاران انتخابات نیز باید بپذیرند که انقلاب متعلق به یک گروه، جریان و گرایش خاص نیست و همه گرایش ها و سلایق در عرصه های مختلف انقلاب نقش آفرینی کرده اند و باید در انتخابات، زمینه حضور و مشارکت همه گرایش ها را فراهم کنیم.

ایرنا. برای رسانه ها در انتخابات و مشارکت حداکثری چه نقشی قایل هستید؟

رسانه ها نقش خیلی مهمی در این زمینه دارند و می توانند بسیار تاثیرگذار باشند.

فضای مجازی در شرایط فعلی جامعه، افسار گسیخته است و دشمنان با راه اندازی کمپین های مختلف به فکر سوء استفاده ازآن و ضربه زدن به نظام هستند و باید بر روی آن تمرکز کرد و از ظرفیت آن برای تحقق اهداف کشور و انقلاب و مشارکت حداکثری در انتخابات بهره برد.

راه اندازی گفت و گو بین گروه های سیاسی برای افزایش مشارکت در انتخابات بسیار موثر است و چه اشکالی دارد که در صدا و سیما و فضای مجازی مناظره و گفت و گو تشکیل شود.

ایرنا. با توجه به شیوع کرونا پیشنهاد شما به دست اندرکاران انتخابات چیست؟

شاید یکی از دلایلی که موجب دغدغه و نگرانی شهروندان برای حضور در پای صندوق های رای شود همین مساله شیوع کرونا باشد که باید حتما تدبیر شود.

ستاد اجرایی انتخابات می تواند شعبات رای گیری را در فضای باز با افزایش حوزه های رای گیری برگزار کند تا هیچ دغدغه و نگرانی میان مردم برای حضور پرنشاط و امیدوارانه در انتخابات وجود نداشته باشد.

همچنین اگر ستاد انتخابات بتواند زمینه برگزاری انتخابات الکترونیک را در استان فراهم کند که بسیار مطلوب است و موجب مشارکت حداکثری در انتخابات خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha