مهدی هنری روز شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفدهم اردیبهشت سالروز تاسیس بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری برگزار شد، افزود: از این تعداد ۶۴۳ طرح احداثی و مابقی مرمتی بوده است و بیشترین طرحها با ۲۰۰ مورد با توجه به مشکل کمآبی خراسان جنوبی در بخش آب اجرایی شد.
وی گفت: ۳۶۰ چشمه سرویس بهداشتی و حمام در مسکن محرومان شهرستان درمیان در دست اجرا داریم که بخشی از آن به اتمام رسیده است.
مسوول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته ورود خیرین در زمینه خدمات عمرانی را داشتیم که موسسههای خیریه ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در این زمینه کمک کردند.
وی افزود: همچنین سال گذشته در مجموع ۳۷۰ میلیارد تومان کمک مومنانه در استان جمعآوری شد که از این مقدار ۲۰۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۱۶۵ میلیارد تومان تسهیلات بوده است.
وی گفت: امسال هم گام نخست رزمایش کمک مومنانه را در استان آغاز کردیم که مجموع کمکهای جمعآوری شده تاکنون ۳۸ میلیارد تومان است.
هنری عنوان کرد: در حوزه اشتغال و توانمندسازی نیز قرارگاه «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» با دبیری مجموعه بسیج سازندگی کشور راهاندازی شده که این قرارگاه در استان هم شکل گرفته است.
وی افزود: در این قرارگاه اولین مشکلی را که پیگیری کردیم، خشکسالی و کمبود نهاده دامی بود که با حضور دستگاه تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.
هنری با اشاره به اینکه موضوع اشتغال و توانمندسازی با محوریت صندوقهای قرضالحسنه و با استفاده از ظرفیت تسهیلگران انجام میشود گفت: طی ۲ سال گذشته ۴۵۰ صندوق قرضالحسنه با ۲۸ هزار و ۶۰۰ عضو در استان تشکیل شد.
وی اظهار داشت: سال گذشته از محل این صندوقها هزار و ۵۵۰ شغل با پرداخت ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در خراسان جنوبی ایجاد شد که بسیج سازندگی فقط موضوع مشاوره و هدایت شغلی این صندوقها را برعهده دارد و حق عضویتی در این صندوقها ندارد.
مسوول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۶۹ اشتغال با استفاده از ظرفیت کارگاههای تجمیعی در استان ایجاد شد گفت: مجمع خیرین جهادی را در خراسان جنوبی راهاندازی کردیم که در راستای رفع مشکلات مختلف حمایت مالی میکند و پارسال از محل کمکهای قرضالحسنه این مجمع نیز برای ۵۰ نفر با پرداخت ۳۳۰ میلیون تومان اشتغال ایجاد شد.
وی افزود: در مجموع پارسال هزار و ۶۸۵ شغل با پرداخت ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل کمک خیرین، کارگاههای تجمیعی و صندوقهای قرضالحسنه در استان خراسان جنوبی ایجاد کردیم.
هنری گفت: تدوین سند اشتغالزایی ۱۵۰ روستای توسط بسیج سازندگی استان در حال انجام است و در مرحله نهایی قرار دارد.
وی با بیان اینکه امروز اردوهای جهادی به یک حرکت عمومی تبدیل شده است اضافه کرد: در سنوات گذشته فقط در برخی فصول سال فعالیت اردوهای جهادی را داشتیم که الان فعالیت جهادگران یک حرکت عمومی، فعال و فراگیر و در مجموع به یک جریان جهادی تبدیل شده است.
مسوول بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: با شیوع ویروس کرونا، گروههای جهادی استان هم پای کار آمدند و در زمینههای تامین ملزومات بهداشتی، آموزشی و حتی تغسیل بیماران کرونا فعالیت داشتند.
وی افزود: در مجموع با همت گروههای جهادی ۶۰ کارگاه تولید ماسک و ملزومات پزشکی در خراسان جنوبی راهاندازی شد که در این کارگاهها ۶۵۰ هزار ماسک، ۲۵۰ هزار ست دستکش و هشت هزار دست گان و لباس حفاظتی تولید و به صورت رایگان بین اقشار آسیبپذیر و کادر درمان توزیع شد.
وی گفت: همچنین گروههای جهادی در دوران کرونا ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیارد تومان در زمینه تامین مواد اولیه از خیرین جذب کردند.
هنری بیان کرد: ۴۴۵ گروه جهادی در عرصه مقابله با کرونا حضور میدانی و فعال داشتند و در طرح شهید سلیمانی هم چهار هزار و ۶۰۰ جهادگر استان همکاری کردهاند.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته فعالیت گروههای جهادی در سامانه ملی اطلس جهادی در راستای هماهنگی بیشتر گروهها به ثبت میرسد گفت: در این سامانه ۶۸۰ گروه جهادی جغرافیامحور، ۷۳۰ گروه جهادی محله محور خراسان جنوبی فعالیت خود را به ثبت رساندند که نسبت به سال ۹۸، رشد ۲ برابری داشته است.
مسوول بسیج سازندگی خراسان جنوبی عنوان کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۱۷۳ اردوی جهادی با فعالیت ۲۰ هزار و ۳۰۰ جهادگر خانم و آقا در زمینههای مختلف عمرانی، خدماتی، نهضت کمک مومنانه و کرونا برگزار شد.
وی گفت: سال گذشته گروههای جهادی تخصصی و مهارتی را در استان راهاندازی کردیم که در ۶ ماه دوم پارسال هزار و ۳۲۲ جهادگر در قالب این گروهها فعالیت کردند و ارزش خدمات آنان ۴۸۰ میلیون تومان است.
وی ادامه داد: اکنون هر پنجشنبه در یک نقطه استان فعالیت گروههای جهادی تخصصی و مهارتی را داریم و تلاش ما این است تا پایان امسال فعالیت این گروهها را هر هفته در یک شهرستان داشته باشیم.
هنری عنوان کرد: امسال راهاندازی گروههای جهادی را در همه نیروهای مسلح استان خواهیم داشت که ظرفیت خوبی برای خدماترسانی به مردم است.
وی با بیان اینکه در مدیریت بحران گروههای جهادی واکنش سریع در خراسان جنوبی راهاندازی میشود گفت: جهادگران این عرصه آموزشهای امداد و نجات را فرا خواهند گرفت تا در حوادث مختلف امدادرسانی کنند.
مسوول بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: یکسری قرارگاههای جهادی ملی در بسیج سازندگی کشور راهاندازی شده که گروههای جهادی به عنوان یک ظرفیت غنی با یکدیگر منسجمتر شوند و در یک موضوع خاصی به فعالیت بپردازند.
وی گفت: امسال به گروههای جهادی مجوز فعالیت ارائه خواهد شد تا هماهنگی بهتری را با ادارات مختلف در ارائه خدمت داشته باشند همچنین از طریق رایزنی با نهادهای انقلابی مقرر شد که اردوهای جهادی حمایت و پشتیبانی شوند.
نظر شما