اسدالله سمیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد روستاهایی که با تانکر آبرسانی میشود در فصل تابستان افزایش مییابد چرا که برای برخی روستاهایی که آب پایدار دارند به دلیل خشک شدن و کاهش آبدهی قنوات و افت آب چاهها در فصل تابستان از تانکر سیار کمکی استفاده میشود.
وی بیان کرد: حمل آب به روستاهای شهرستان سربیشه با ۲ تانکر سیار انجام میشود و به حداقل یک تانکر دیگر با توجه به تعداد بالای روستاها نیاز داریم.
مدیر امور آب و فاضلاب سربیشه گفت: ماهانه ۱۵۰ سرویس آب برای روستاییان این شهرستان ارسال میشود که البته نیاز آنان را به طور کامل رفع نمیکند.
وی افزود: آبرسانی سیار به عنوان برنامه کوتاه مدت برای رفع بحران و مرهم موقت برای تامین نیازهای ضروری روستاییان اجرا شد که امروز با اضطرار در حال انجام است.
سمیعی تصریح کرد: آبرسانی سیار هرگز تعطیل نمیشود و علیرغم کمبود اعتبار، ارسال آب با تانکر برای حل مشکلات روستاییان به صورت شبانهروزی در حال انجام است.
وی گفت: کمبود اعتبار و ناوگان آبرسانی مهمترین مشکل ما در این شهرستان است و در سال جاری برای آبرسانی سیار به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم.
مدیر امور آب و فاضلاب سربیشه اضافه کرد: اکنون هشت روستای این شهرستان که سال گذشته از آب پایدار برخوردار بودند به دلیل کاهش حجم آبدهی قنوات و افت چاه با تانکر آبرسانی میشوند.
وی گفت: خاکی و نامناسب بودن جادههای روستایی، طولانی بودن مسیرها، حجم پایین مخازن ثابت در روستا و کمبود تانکرهای آبرسانی از دیگر مشکلات آبرسانی سیار است.
وی با بیان اینکه در صورت درخواست اهالی روستا مبنی بر کمبود آب بلافاصله آب مضاعف بر سهمیه ارسال میشود افزود: همه تلاش ما این استان که نیاز آبی روستاییان را رفع کنیم تا در این گرمای هوا و شیوع ویروس کرونا دغدغهای نداشته باشند.
بنابر اعلام مسوولان استان در حال حاضر ۳۸۰ روستای خراسان جنوبی به صورت سیار آبرسانی میشود و با توجه به خشک شدن قناتها، چشمهها و چاههای آب، این آمار تا فرا رسیدن فصل تابستان به حدود ۴۳۰ تا ۴۵۰ روستا میرسد.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان سربیشه در ۶۶ کیلومتری بیرجند است.
نظر شما