بهبود فضای کسب و کار موجب تحقق شعار سال می‌شود

کرمانشاه - ایرنا- سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه، رفع بیکاری، ایجاد اشتغال و تلاش برای بهبود فضای کسب و کار را یکی از اولویت‌های مهم مجموعه مدیریتی استان دانست و تاکید کرد که بهبود فضای کسب و کار موجب تحقق شعار سال می‌شود.

به گزارش ایرنا؛ «بهزاد باباخانی» عصر یکشنبه در جلسه کارگروه بهبود فضای کسب و کار استان کرمانشاه در سرسرای شهدای دولت استانداری خواستار تعامل و همکاری هرچه بیشتر دستگاه های اجرایی استان برای تحقق شعا سال شد و افزود: رونق بخشیدن به تولید و حمایت از این بخش باید در اولویت کاری همه دستگاه های اجرایی قرار گیرد.

او ممانعت دستگاه‌های اجرایی از صدور مجوز برای درخواست های جدید سرمایه‌گذاری به بهانه اشباع بازار و اشباع ظرفیت را بدون توجیه قانونی ذکر کرد و گفت: بر اساس نص صریح قانون اساسی هیچ دستگاه اجرایی حق ندارد به بهانه اشباع ظرفیت، برای درخواست‌های جدید سرمایه‌گذاری از صدور مجوز، ممانعت به عمل بیاورد. 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در خصوص معیارهای مربوط به سنجش فضای کسب و کار با سه دسته مواجه هستیم، توضیح داد که دسته اول معیارهایی که در چارچوب اختیارات استان است و همه دستگاهها باید نهایت تسهیل و تسریع را در آنها انجام دهند.

وی افزود: دسته دوم معیارهای  که از مرکز ابلاغ می گردد و در صورتی که مخل کسب و کار باشند بایستی در اسرع وقت برای اصلاح آنها از طریق مراجع ذیربط اقدام کرد.

باباخانی در مورد معیار سوم نیز گفت: معیارهایی که بطور کامل از اختیار استان خارج است همانند افزایش قیمت جهانی کالاها و با افزایش نرخ ارز که در اینگونه موارد باید تلاش کرد اثرات منفی آنها بر فضای کسب و کار را کاهش دهیم.

در این جلسه، آخرین گزارش سامانه خدمات الکترونیک پنجره واحد سرمایه گذاری، ارائه گزارش مسائل و راهکارهای بهبود فضای کسب و کار از نظر فعالان بخش خصوصی، ارائه برنامه عملیاتی مرتبط با مصوبات هیات مقررات زدایی در حوزه تسهیل فرآیند صنایع غذایی و تبدیلی توسط اداره کل جهاد کشاورزی و همچنین گزارش عملکرد و اقدامات چالش‌های حوزه کشاورزی در خصوص اصلاح فرایند مجوز ها توسط نظام مهندسی کشاورزی به عنوان چهار دستور کار این گروه مطرح گردید.

کاهش ۲.۵درصدی بیکاری در سال جاری

به گزارش ایرنا،  طبق «سند جامع اشتغال استان کرمانشاه»، نرخ بیکاری استان در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲.۵ درصد و در سال ۱۴۰۰ هم ۲.۵ درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد. در سال ۹۸ با تحقق سند جامع اشتغال، سه درصد از بیکاری کرمانشاه کاسته شد و نرخ بیکاری آن پس از پنج سال دوباره به ۱۵.۷ کاهش یافت.

براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در زمستان ۹۹ که به تازگی منتشر شده، استان کردستان با نرخ بیکاری ۱۸.۸درصد، کرمانشاه با ۱۸ و آذربایجان غربی با ۱۴.۷درصد، سه استان بیکار کشور هستند.

این در حالی است که نرخ بیکاری میانگین کشوری به ۹.۷ درصد رسیده که نسبت به زمستان سال گذشته ۹ دهم درصد کمتر شده است.

استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه پر از ظرفیت های بزرگ و متعدد اقتصادی و درآمدزایی است؛ از وجود ۶۰۰ هزار جوان ۱۵ تا ۲۹ ساله و بیش از ۹۰۰ هزار هکتار زمین آماده کشت با منابع آبی مناسب گرفته تا وجود معادن متعدد و ظرفیت های پرشمار گردشگری و داشتن چهار بازارچه و ۲ گمرک رسمی در ‌مرز عراق.

کرمانشاه با وسعت حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع، ۱.۵ درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha