به گزارش ایرنا، فراهم شدن زیرساختها و میلیاردها ریال سرمایهگذاری کلان دولت و تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه سواحل مَکُّران، چابهار را به یکی از مراکز مهم اقتصادی تبدیل کرده به طوری که هماینک آماده سرمایهگذاری از سوی سرمایهگذاران داخلی و خارجی شده و آینده درخشانی برای سیستان و بلوچستان و استانهای شرقی و جنوب شرقی کشور نوید میدهد. و در همین راستا همزمان با عید سعید فطر چهار طرح ملی شامل پروشیمی، مجتمع بزرگ تجاری رویال سنتر مکران، مجموعه انبارهای لجستیکی و طرح توسعه زیرساخت اختصاصی ارتباطات از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی با حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به بهرهبرداری میرسد.
جزئیات این طرحها را که در نشست خبری مدیرعامل و رییس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار که اتفاقا به صورت حضوری و مجازی برگزار و مطرح شد برایتان تشریح میکنیم.
«با بهرهبرداری و توسعه این طرحها برای بیش از سه هزار و ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد میشود»
طرح پتروشیمی نگین مکُران
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خصوص این طرح اظهار داشت: طرح احداث پتروشیمی نگین مکران در زمینی به مساحت تقریبی یکهزار و ۲۰۰ هکتار در پیکره هشتم منطقه آزاد چابهار به عنوان قطب سوم پتروشیمی کشور جانمایی و طراحی شده است.
عبدالرحیم کردی تصریح کرد: فاز نخست آمادهسازی زمینهای محدوده یکهزار و ۲۰۰ هکتاری شامل تسطیح و آمادهسازی زمین، کنترل آبهای سطحی، ایجاد دیوار حفاظتی، ساخت کانالهای سنگی و بتنی رو باز، ایجاد فضای سبز به مساحت ۵۰ هکتار، آسفالت معابر، آبرسانی داخلی شهرک پتروشیمی، زیرساختهای مخابرات و اینترنت و احداث ساختمان آتشنشانی، بهداری، نگهبانی و حفاظت فیزیکی، بخش اداری و مجموعا ساخت ۲۵ هزار متر مربع زیربنا احداث شده است و برای اجرای عملیات اجرایی ذکر شده ۱۰ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع مالی شرکت توسعه نگین مکران هزینه شده است.
وی ادامه داد: فاز دوم آمادهسازی برای تدارک یوتیلیتی (کاربردپذیری) لازم برای ۶ واحد پتروشیمی مستقر در شهرک و واحدهایی که در آینده مستقر خواهند شد دردست اقدام است و با برنامهریزیهای انجام شده، در سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری خواهند رسید.
کُردی گفت: میزان اشتغالزایی مستقیم این طرح پس از بهرهبرداری حدود ۱۸۵ نفر برآورد شده است و این تعداد تا ۴۰۰ نفر افزایش خواهد یافت. همچنین با توجه به تولیدات متنوع پتروشیمی ، اشتغالزایی برای بیش از ۲ هزار نفر به صورت غیرمستقیم پیشبینی میشود و لازم به ذکر است که اقدامات منجر به آمادهسازی طرح به جذب سرمایهگذاری بیش از ۲۰ میلیارد دلار خواهد بود.
طرح تجاری رویال سنتر مکُران
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در این باره بیان داشت: پروژه تجاری «رویال سنتر مکران» نیز در زمینی به متراژ ۲ هزار و ۲۶۵ متر مربع و با هدف ایجاد یک مجتمع تجاری با سرمایهگذاری ۱۰۰ درصدی بخش خصوصی در پیکره یکم منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار طراحی شده است که با عنایت به تحولات اقتصادی در افق پیش رو برای منطقه آزاد چابهار از اهمیت اتصادی بالایی برخوردار است.
وی گفت: این طرح تجاری در پنج طبقه و با مساحت تقریبی پنج هزار و ۸۰۰ متر مربع ساخته شده و دارای ۷۷ واحد تجاری است.
به گفته کُردی، میزان سرمایهگذاری محق شده برای اجرای طرح رویال سنتر مکران بر اساس برآورد کارشناسان افزون بر یکهزار میلیارد ریال است.
رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: میزان اشتغالزایی طرح پس از بهرهبرداری، ۱۷۰ نفر برآورد شده که تا ۲۰۰ نفر قابل افزایش است و همچنین میزان اشتغال غیرمستیم این پروژه بیش از ۸۰۰ نفر پیشبینی شده است.
بهرهبرداری از انبارهای لجستیکی منطقه آزاد چابهار
کُردی تصریح کرد: با عنایت به اینکه چابهار به عنوان چهارمین شهر لجستیکی کشور معرفی شده است و احداث و افزایش فضای انبارهای آن از ملزومات تخستین و ضروری است، بر همین اساس احداث انبار و گسترش امکانات لجستیکی به صورت گسترده در دستور کار سازمان منطقه آزاد چابهار بوده که در همین زمینه ایجاد ۲۸ انبار عمومی و خصوصی با مساحتی افزون بر ۷۹ هزار و ۳۰۰ مترمربع واقع در پیکرههای اول، دوم و هفتم منطقه آزاد چابهار به اتمام رسیده و آماده بهرهبرداری است.
وی میزان سرمایهگذاری این پروژه را یکهزار و ۵۷۶ میلیارد ریال اعلام کرد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: میزان اشتغالزایی مستیم این طرح ۲۲۷ نفر و حدود ۷۰۰ نفر هم به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
بهرهبرداری از طرح توسعه زیرساخت اختصاصی ارتباطات
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار اظهار داشت: فاز نخست توسعه زیر ساختهای ICT منطقه آزاد چابهار با راهاندازی اپراتور اختصاصی مکران تِل ، کارت شهروندی و کیف پول الکترونیک مکران کارت و سالن اعلام بار مجازی چابهار عملیاتی شده است.
وی تصریح کرد: میزان سرمایهگذاری این طرح چهار هزار میلیارد ریال بوده و برای ۷۰۰ نفر شغل ایجاد میکند.
به گفته کُردی، فاز نخست طرح شامل شبکه اختصاصی مکران تِل ، پلتفرم خدمات اجتماعی مکران کارت، کیف پول الکترونیکی و سالن اعلام بار مجازی ماکاتریپ با هزینه ۳۵۰ میلیارد ریال آغاز به کار میکند.
وی اظهار داشت: میزان اشتغالزایی ۸۵ نفر برای برنامهنویسان، کارکنان مرکز تماس و ارتباط با مشتریان، بازاریابی و فروش و سایر واحدها خواهد بود.