کرونا در اروپا؛ ادامه واکسیناسیون همزمان با کاهش محدودیت ها

تهران - ایرنا - منحنی شیوع ویروس کرونا در نمودارهای آمار ابتلا در هند و کشورهای آمریکای لاتین همچنان سیر صعودی را نشان می دهد اما واکسیناسیون گسترده علیه بیماری کووید-۱۹، به شماری از کشورهای اروپایی جرات داده تا در مسیر کاهش محدودیت‌های کرونایی گام بردارند.

به گزارش ایرنا، بر اساس داده‌های تارنمای آماری وردومیترز، تا امروز ۲۱ اردیبهشت (۱۱ می) از مجموع بیش از ۱۵۹ میلیون و ۶۱۱ هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در جهان، بیش از ۴۵ میلیون و ۵۶۹ هزار مورد آن از اروپا گزارش شده است. همچنین سهم کشورهای قاره سبز از جانباختگان کرونا در جهان بیش از یک میلیون و ۳۷ هزار نفر است.

فرانسه، روسیه، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و آلمان به ترتیب با ثبت بیش از پنج میلیون و ۷۸۰ هزار، چهار میلیون و ۸۸۸ هزار، چهار میلیون و ۴۳۷ هزار، چهار میلیون و ۱۱۶ هزار، سه میلیون و ۵۸۱ هزار و سه میلیون و ۵۳۵ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه شش کشور نخست اروپایی درگیر قرار دارند.

همچنین تا کنون بیش از ۱۰۶ هزار مورد فوت در اثر ابتلا به ویروس کرونا در فرانسه، بیش از ۱۲۷ هزار مورد در انگلیس، بیش از ۱۲۳ هزار مورد در ایتالیا، بیش از ۱۱۳ هزار مورد در روسیه، بیش از ۸۵ هزار مورد فوت در آلمان و بیش از ۷۸ هزار مورد فوت بیمار کرونایی در اسپانیا گزارش شده است.

وضعیت واکسیناسیون علیه کووید-۱۹

بر اساس تارنمای Our world in data از ۲۷ دسامبر (هفتم دی ماه) و آغاز برنامه واکسیناسیون کووید-۱۹ در اتحادیه اروپا تا نهم می (۱۹ اردیبهشت) شمار بیشترین افرادی که دوز نخست یا هر دو دوز واکسن را در قاره اروپا دریافت کرده اند به ترتیب در کشورهای انگلیس، مجارستان، آلمان، صربستان، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و روسیه گزارش شده است.

برنامه واکسیناسیون اروپا علیه ویروس کرونا در تاریخ سوم می (۱۳ اردیبهشت) به اوج خود رسید. به طوری که بر اساس داده های این تارنمای آماری اعلام شد، یک نفر از هر چهار شهروند کشورهای عضو اتحادیه اروپا، دست‌کم دوز نخست واکسن را دریافت کرده است.

کمیسیون اروپا تا امروز به چهار واکسن فایزر-بیون‌تک، جانسِن از شرکت جانسون اند جانسون، مودرنا و آسترازنکا چراغ سبز نشان داده است. با این حال تزریق دو واکسن جانسِن و آسترازنکا از نیمه اول آوریل (فروردین) به دلیل گزارش مواردی از عوارض از جمله لخته خون در افراد دریافت کننده به حالت تعلیق در آمده است.

اروپا که از آغاز برنامه‌ریزی‌ها برای پیشبرد طرح‌های واکسیناسیون به تامین واکسن آسترازنکا امیدوار بود اما بی اعتمادی به این شرکت سبب شده تا اتحادیه اروپا اکنون به فایزر متکی شود. 

به دنبال کشمکش‌های فراوان اروپا و شرکت دارویی تولید واکسن آسترازنکا، تیری بِرِتون کمیساریای اروپا در بازار داخلی سرانجام اعلام کرد که قاره سبز قرارداد خرید واکسن از این شرکت انگلیسی-  سوئدی را از ماه ژوئن (خرداد) تمدید نخواهد کرد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در تارنمای یونیسف، اتحادیه اروپا برای هر دوز واکسن علیه کرونا از شرکت‌های تولیدی مختلف، بین شش تا ۹ یورو می‌پردازد. با این حال توافق با شرکت جانسِن به ازای خرید هر دوز واکسن، ۷.۱۴ یورو در مقایسه با آمریکا که برای همین واکسن ۸.۴۰ یورو می‌پردازد، قرارداد سودمندتری است.

در انگلیس تا کنون ۲۶.۳ درصد از جمعیت این کشور هر دو دوز واکسن و ۵۲.۱ درصد شهروندان دوز نخست (بیش از ۳۵ میلیون نفر از جمعیت ۶۸ میلیون نفری انگلیس) را دریافت کرده اند.  

در آلمان تا کنون ۹.۴ درصد از جمعیت این کشور هر دو دوز واکسن و ۳۲.۷ درصد شهروندان دوز نخست را دریافت کرده اند.  

در اسپانیا تا کنون ۱۳.۱ درصد از جمعیت این کشور (بیش از شش میلیون نفر)، هر دو دوز واکسن و ۲۹.۱ درصد شهروندان (حدود ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر) دوز نخست را دریافت کرده اند. در اسپانیا ۴.۳۴ درصد افراد بالای ۱۶ سال، دوز نخست واکسن و ۱۵.۵ درصد دوز کامل را تزریق کرده اند.

در ایتالیا تا کنون ۱۲.۲۴ درصد از جمعیت این کشور هر دو دوز واکسن و ۲۷.۸۲ درصد شهروندان دوز نخست را دریافت کرده اند.  

در فرانسه تا کنون ۱۱.۴۹ درصد از جمعیت این کشور هر دو دوز واکسن و ۲۵.۹۶ درصد شهروندان دوز نخست را دریافت کرده اند.

وضعیت محدودیت‌ها و تدابیر کرونایی

به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی آرتی‌وی‌ای (rtve.es) ایالت‌های اسپانیا به جز ناواررا، والنسیا و جزایر بالئارس پس از ۹ ماه وضعیت هشدار در این کشور، نهم می (۱۹ اردیبهشت) سرانجام محدودیت‌ها را کنار گذاشته و به مقررات منع رفت‌وآمد منطقه ای و محدودیت تجمع‌ها پایان دادند.  

بر اساس اعلام دولت انگلیس مرحله سوم کاهش محدودیت‌های کرونایی از ۱۷ می (۲۷ اردیبهشت) در این کشور کلید خواهد خورد.به این ترتیب رستوران‌ها اجازه خواهند داشت تا از مشتریان در فضای داخلی پذیرایی کنند و شهروندان می‌توانند در مکان‌های بسته تا حداکثر شش نفر با هم دیدار کنند.

ژان کاستکس نخست وزیر فرانسه شامگاه گذشته در گفت و گو با روزنامه فرانسوی لوپریززین، جزئیات برنامه رفع قرنطینه، کاهش محدودیت های کرونایی و بازگشایی بسیاری از کسب و کارها از جمله رستوران ها، مراکز فرهنگی و ورزشی را طی سه مرحله در ۱۹ مه (۲۹ اردیبهشت)،  ۹ ژوئن ( ۱۹ خرداد)  و ۳۰ ژوئن (۹ تیر) اعلام کرد.

روزنامه فرانسوی لوموند نوشت: این درحالی است که متخصصان و مقامات بهداشتی فرانسه درمورد رفع قرنطینه عجولانه هشدار داده و خواستار واکسینه شدن حداقل ۳۵ میلیون فرانسوی (دوسوم جمعیت) برای بازگشایی مشاغل و کاهش محدودیت های کرونایی شدند.

به نوشته یورونیوز، در آلمان بیش از ۷ میلیون نفری که تاکنون هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند از روز یکشنبه از رعایت بسیاری مقررات کرونایی معاف هستند. این افراد برای مثال می‌توانند بدون ارائه تست منفی کرونا وارد فروشگاه‌ها یا اماکن دیگر بشوند. کاری که برای باقی مردم بدون داشتن نتیجه منفی تست کووید مجاز نیست.

ابتلای «هورست زیهوفر» وزیر کشور آلمان به بیماری کووید-۱۹ به رغم دریافت واکسن فایزر نیز از اخیار کرونایی جالب توجه رسانه‌های آلمانی در ساعات اخیر بود.

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha