مردم در انتخابات همانند گذشته مشارکت بالای خود را حفظ کنند

بندرعباس - ایرنا-عضو هیأت علمی گروه مشاوره و روان شناسی دانشگاه هرمزگان گفت: انتظار می رود مردم در انتخاب پیش رو همانند گذشته، با حضور بالای خود همچنان این مشارکت را حفظ کنند.

موسی جاودان روز پنجشنبه درگفت وگوبا ایرنا افزود: به طور کلی، بررسی روند انتخابات ۴۰ ساله گذشته نشان می دهد که مردم با وجود تمام شرایط سخت جنگ، تورم، تحریم، گرانی و کمبودها به دلایل متعددی از جمله اعتقادی، حزبی، قبیله ای و مهمتر از همه سربلندی این سرزمین در انتخابات گذشته مشارکت فعال داشته اند.

وی ادامه داد: آنچه در اینجا اهمیت بالایی دارد توجه به تفاوت های فردی است؛ به این معنا که در یک جامعه علایق و سلایق مختلف دیده می شود و همچنانکه مردم از نظر ظاهری با هم تفاوت دارند از نظر افکار، عقاید و نگرش ها نیز متفاوت هستند.

وی تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در جوامع متمدن و پیشرفته توجه به تفاوت های فردی و اختلاف سلایق است. لذا، برای افزایش مشارکت مردم یک جامعه محدود کردن افراد مورد انتخاب به علایق و سلایق خاص ضمن نادیده انگاشتن حقوق شهروندان با ادعای دمکراسی مغایرت دارد. بنا بر این، فراهم کردن زمینه‌ حضور چهره های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی متنوع و نخبگان جامعه، علاوه بر پیشرفت جامعه مورد افزایش مشارکت کنندگان خواهد شد.

عضو هیأت علمی گروه مشاوره و روان شناسی دانشگاه هرمزگان اظهار داشت: علاه بر این، هر یک از افراد مورد انتخاب برنامه و رویکرد خاصی دارند که تلاش می کنند پس از موفقیت در نبرد انتخاباتی به برنامه های ارائه شده جامعه عمل بپوشانند. اما به هر دلیلی که فرد انتخاب شده نتواند به وعده های انتخاباتی داده شده جامعه عمل بپوشاند، باعث دلسردی مردم از مشارکت در انتخابات می شود.

 جاودان بیان داشت: یکی دیگر از عواملی که باعث مشارکت مردم جامعه در انتخابات می شود حال مردم جامعه است. زمانی که مردم از کیفیت و سرزندگی مناسبی برخوردار باشند، طبیعتا انگیزه و شور و شوق بیشتری   برای مشارکت و حضور در صحنه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارند.

انتخاب حق هر فرد اجتماعی در زندگی است

عضو هیأت علمی گروه مشاوره و روان شناسی دانشگاه هرمزگان گفت: هر یک از ما انسان ها در مسیر زندگی در مورد مسائل زیادی تصمیم می گیریم که آن تصمیم و انتخاب می تواند نقش حیاتی و اساس در زندگی ما داشته باشد.

جاودان اضافه کرد:برخی از تصمیم ها و انتخاب ها مؤثر، موفقیت‌آمیز و رضایت بخش ها هستند، برخی از تصمیمات فردی هستند و برخی دیگر گروهی. تصمیم و انتخاب فردی پیامدش در زندگی فردی و شخصی متجلی می شود و تصمیم گروهی می تواند کل جامعه را تحت تأثیر خودش قرار دهد.

 وی یاد آور شد: یکی از ویژگی های که موجودات کره زمین از جمله انسان ها دارند، یادگیری است؛ به این معنا که یاد می گیرند پیامد هر تصمیم و انتخابی چه بوده است؟ پیامد خوشایند باعث تکرار تصمیم و پیامد ناخوشایند باعث انصراف از انجام آن عمل می شود. این یکی از مهمترین اصول تکامل بقا و حیات است که موجودات ذی‌حیات در مسیر زندگی خود یاد می گیرند چه رفتاری چه پیامدی به دنبال دارد.

بنا به اظهار عضو هیأت علمی گروه مشاوره و روان شناسی دانشگاه هرمزگان، موجودات باهوش این موضوع را زودتر فرامی گیرند و موجوداتی که از بهره هوشی کمتری برخوردارند ممکن است پس از چند بار اتفاق به پیامد موضوع پی برده باشند. یکی از انتخاب ها و تصمیماتی که در جوامع دمکراسی اتفاق می افتاد انتخاب برخی از مسوولان و تصمیم گیرندگان بالادستی برای بهبود کیفیت زندگی و رفاه مردم آن جامعه، اجتناب از استبداد و تک صدایی می باشد.

جاودان تاکید کرد :این انتخاب نشان دهنده، نیازها، انتظارات، خواسته ها، توقعات، سطح درک آنان از مسایل اجتماعی، هوش و شخصیت فکری مردم آن سرزمین از فرد منتخب می باشد. برای مثال، مردمی که در یک جامعه به کارآفرینی تمایل دارند، افراد کارآفرین را انتخاب می کنند، مردمانی که بهبود وضعیت اقتصادی را دوست دارند به یک فرد اقتصاددان ابراز علاقه می کنند و به همین ترتیب.

 یک میلیون و ۱۸۹ هزار و ۸۶۹ نفر در استان هرمزگان واجد شرایط شرکت در انتخابات شامل ۶۰۱ هزار و ۹۷۵ نفر مردان و ۵۸۷ هزار و ۸۹۵ نفر آنان را زنان تشکیل می‌دهند که از این تعداد ۳۴ هزار و ۳۹ نفر رأی اولی است.
 سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خردادماه سالجاری در هرمزگان برگزار می‌شود و مردم استان نیز همواره با احساس مسوولیت، حضور گسترده‌ای در انتخابات داشته‌اند و در این روزها مردم در حال آماده شدن برای حضوری دیگر در انتخابات به عنوان یک تکلیف هستند و بطور قطع بار دیگر انتخاباتی باشکوه در هرمزگان خواهیم داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha