به گزارش ایرنا، اشتغالزایی از اولویتها و شعارهای تمامی دولت هاست، بسترسازی برای خوداشتغالی رویکردی مبتنی بر اصول توسعه پایدار است که علاوه بر افزوده نکردن بر کارکنان بخش دولتی، زمینه را برای شکوفایی استعدادهای جوان در زمینه ایجاد شغل فراهم می سازد.
صندوق کارآفرینی امید یکی از اقدامات ارزنده دولت است که ابتدا با عنوان صندوق مهر امام رضا(ع) در زمینه پرداخت وام ازدواج به جوانان فعال بود، از سال ۹۶ این صندوق با هدف حمایت از کسب و کارهای کوچک به صندوق کارآفرینی امید تغییر نام داد، این صندوق با در نظر گرفتن نیاز مبرم ایجاد اشتغال در کشور با هدف حمایت از کارآفرینان راهاندازی شد.
رویکرد صندوق کارآفرینی امید از آغاز دولت تدبیر و امید با تاکید به فرآیند محوری در تولید، به تدریج از پرداخت تسهیلات کسب و کارهای فردمحور خارج شده و به سمت کسب و کارهای بازار و تولید محور حرکت کرد.
این صندوق تنها نهاد مالی تخصصی با ابعاد کامل حمایتی ۲ سویه در کشور است که در ۲ زمینه تأمین مالی خرد و حمایت از کسب و کارهای خرد به صورت کاملا تخصصی فعالیت می کند.
علی اصحابی عضو هیات مدیره و معاون ساماندهی و توانمندسازی صندوق کارآفرینی امید کشور پیش از این گفته بود: این صندوق در دولت تدبیر و امید افزون بر ۹۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در سطح کشور برای توسعه اشتغال و حمایت از فعالیت های کارآفرینانه پرداخت کرده و با ایجادبیش از ۷۰۰ هزار فرصت شغلی جدید، توانسته کمک خوبی به ارتقاء کارآفرینی در سطح خرد نماید.
ایجاد ۱۲ هزار فرصت شغلی در دولت تدبیر و امید
مدیرصندوق کارآفرینی امید یزد با تشریح اقدامات این صندوق در دولت تدبیر و امید گفت: این صندوق در هشت سال گذشته با پرداخت ۲۲ هزار و ۶۹۶ فقره تسهیلات به مبلغ سه هزار و ۵۷۴ میلیارد ریال زمینه اشتغال ۱۲ هزار نفر در این استان فراهم کرد.
امین خوش قامت افزود: از مجموع تسهیلات یادشده ۴۷۰ فقره به مبلغ ۵۱۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال در قالب صندوق توسعه ملی ، ۹۵۵ فقره نیز به مبلغ ۳۴۴ میلیارد و ۲۹۰ میلیون ریال در قالب بنیاد برکت و یکهزار و ۳۳۶ فقره نیز به مبلغ ۳۰۶ میلیارد و ۶۴۷ میلیون ریال در قالب تسهیلات اشتغال از منابع دولتی در حوزه روستایی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت چهار هزار فقره تسهیلات به مبلغ یکهزار و ۶۸ میلیارد ریال برای ایجاد اشتغال از منابع دولتی در حوزه شهری پرداخت شده است.
خوش قامت گفت: همچنین هفت هزار و ۹۷ فقره تسهیلات به مبلغ یکهزار و ۱۲ میلیارد ریال در قالب منابع مردمی و هشت هزار و ۸۱۳ فقره نیز با مبلغ ۳۲۳ میلیارد و ۸۴۵ میلیون ریال در قالب تسهیلات ضروری پرداخت شده است.
طرح هر روستا یک محصول
مدیر عامل صندوق کار آفرینی استان یزد گفت: این صندوق از سال ۹۷ حمایت از طرح های "یک روستا یک محصول"، "روستای بدون بیکار" و "صندوق های خرد محلی زنان روستایی" را در اولویت برنامههای کاری خود قرار داد و با پرداخت ۳۷ فقره تسهیلات به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال توانسته اقدامات مؤثری را در این زمینه انجام دهد.
خوش قامت با بیان اینکه طرح یاد شده را می توان از مهمترین اقدامات ارزشمند دولت یازدهم و دوازدهم نام برد تصریح کرد: بسیاری از روستاها استعدادهای خوبی در زمینه کارآفرینی دارند اما به دلیل مشکلات مالی زمینه شکوفایی آنها فراهم نمی شود.
وی یادآور شد: روستاهایی که مزیتهای نسبی دارند، در طرحهای هر روستا یک محصول ، روستای بدون بیکار و « صندوق های خرد محلی» مورد حمایت قرار می گیرند که هم اکنون در برخی روستاها از جمله قوام آباد اشکذر این طرح ها در حال اجراست و در سال گذشته در این زمینه ۳۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به ۳۹ متقاضی پرداخت شده است.
خوش قامت تصریح کرد: از ابتدای طرح اشتغال پایدار روستایی صندوق کارآفرینی امید استان در کنار سایر موسسات عامل با پرداخت این تسهیلات که بصورت ترکیب و تلفیقی از اعتبارات داخلی و اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین می شود، توانسته سهم بسزایی در حوزه اشتغال پایدار روستایی و عشایری داشته باشد و مهمترین دستاورد طرحهای صندوق کار آفرینی امید تحقق مهاجرت معکوس است که این مهم در برخی از روستاها محقق شده است.
حمایت صندوق کارآفرینی از صنعت زیلو بافی
خوش قامت افزود: صندوق کارآفرینی امید در راستای احیای هنر صنعت زیلوی میبد با تخصیص ۵۰ میلیارد ریال خط اعتباری،حمایت ویژه ای را در زمینه طراحی، تولید و بازار فروش این محصول جهانی انجام داده است.
وی اضافه کرد: صندوق استان یزد در حوزه حمایت از صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری، ۴۰۲ فقره تسهیلات به مبلغ ۲۲۶ میلیارد ریال برای اشتغال ۶۲۷ نفر پرداخت کرد.
خوش قامت خاطرنشان کرد: در کنار این طرح ها با تفاهم نامه های صورت گرفته با سایر سازمانها از جمله کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید، سازمان زندانها، وزارت ورزش و جوانان، صندوق اعتباری هنرمندان، بنیاد برکت و غیره برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای افراد زیرمجموعه این دستگاهها قدم های موثری برداشته است.
پرداخت تسهیلات روستایی و تثبیت ماندگاری روستاییان
مدیرعامل یکی از شرکتهای تولیدی استان یزد گفت: در سال ۹۶ حدود ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات با سود ۱۰ درصد از صندوق کارآفرینی امید یزد برای ایجاد یک شرکت تولید کاشی دریافت کردم.
حسن زارعی افزود: این شرکت تولیدی را در روستای بخ گاریزات شهرستان تفت راه اندازی کردم و اکنون ۸۰ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند.
وی تصریح کرد: پرداخت تسهیلات با سود کم به کارآفرینان در این دولت یک اقدام بزرگ است زیرا موجب شد که جوانان در این روستا مشغول بکار شوند و از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری شود.
مدیر عامل شرکت تعاونی زیلوبافان میبد نیز گفت: در سال ۹۸، پنج میلیارد ریال از صندوق کارآفرینی امید برای تهیه مواد اولیه تولید زیلو تسهیلات دریافت کردم.
عبدالکریم غنی پور افزود: باز پرداخت تسهیلات یاد شده سه ساله و با سود چهار درصد است که ارائه این تسهیلات در راستای حمایت از زیلوبافان یک اقدام ارزشمند از سوی دولت بوده است.
وی ادامه داد: تسهیلات مذکور ضمن احیای صنعت زیلو باقی ، موجب ایجاد اشتغال برای جوانان فعال در این صنعت شد و هم اکنون ۱۵۰ نفر عضو شرکت تعاونی زیلوبافان میبد هستند.
نظر شما