کمال حسینی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از طرحهای دارای مجوز سرمایهگذاری خارجی در استان طلای زرکوه قروه است که بهرهبرداری از آن سال ۱۳۹۴ انجام شد.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذار این طرح قزاقستانی است، اضافه کرد: حجم سرمایهگذاری انجام شده در طلای زرکوه ۱۰۳ میلیون دلار و میزان اشتغالزایی آن هم یک هزار و ۲۰۰ نفر است.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری کردستان افزود: فاز توسعه طلای زرکوه هم در سال ۱۳۹۸ با هزینه کرد حدود ۳۰ میلیون یورو به منظور افزایش تولید طلا خالص از ۲ تن در سال به پنج تن اجرایی شد.
حسینی از دیگر طرحهای مربوط به سرمایهگذاری خارجی اجرا شده در استان را فراسازان توتون آپادانا اعلام کرد و گفت: این طرح با حجم سرمایهگذاری ۲۷ میلیون یورو توسط سرمایهگذار ترکیهای در شهرستان سقز به بهرهبرداری رسیده است.
وی یادآور شد: میزان اشتغال واحد فراسازان توتون آپادانا ۳۰۰ نفر است که هم اکنون هم در حال تولید سیگار با نامهای تجاری پرزیدنت، اچ دی، ویزدوم و ویولت است.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری کردستان با اشاره به اینکه این واحد سال ۱۳۹۶ به بهرهبرداری رسید، اضافه کرد: هم اکنون ۲ خط تولید تنباکو معسل در این واحد درحال راهاندازی است.
حسینی اظهار داشت: تولید لوازم خانگی برقی شرکت آیریا ونداد کسری هم از دیگر طرحهای سرمایهگذاری خارجی است که در شهرستان سقز و با سرمایهگذاری بیش از ۶ میلیون دلار توسط سرمایهگذار ترکیهای به اجرا درآمده است.
وی افزود: واحد تولید روکش ملامینه با سرمایهگذاری هفت میلیون یورویی و اشتغال ۷۰ نفر هم توسط سرمایهگذار آلمانی در این استان طی هشت سال فعالیت دولت تدبیر و امید به بهرهبرداری رسیده است.
در حال حاضر ۹۱۶ واحد صنعتی در کردستان وجود دارد که از این تعداد ۷۳۸ واحد فعال و نیمه فعال و ۱۷۸ واحد هم غیرفعال است.
اشتغال اسمی واحدهای صنعتی استان ۱۷ هزار و ۵۴۶ نفر و اشتغال واقعی ۱۳ هزار و ۵۵۴ نفر و میزان سرمایهگذاری انجام شده در آنها هم ۳۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
از مجموع ۹۱۶ واحد صنعتی موجود در کردستان ۳۵۳ واحد به عبارتی ۳۸.۵ درصد آن در شهرستان سنندج، ۱۱۴ واحد در شهرستان سقز و ۱۰۸ واحد هم در شهرستان قروه واقع شده است.
نظر شما