به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از ستاد توسعه زیست فناوری، صادرات محصولات دانش بنیان با فناوری به دلیل نقش تاثیرگذار بر ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری، برای اقتصاد ملی کشورهای در حال توسعه بسیار با اهمیت تلقی می شود.
در ایران تعداد ۳۰۰ شرکت دانش بنیان آمار رسمی صادرات دارند که این تعداد شرکت رکورد صادراتی هم داشتهاند.
محصولات زیست فناوری بیشترین آمار صادرات را برای کشور رقم زدهاند که میتوان گفت ۶۰ درصد صادرات دانش بنیان کشور برای این حوزه است.
روسیه، ترکیه، هند، چین، عراق از جمله کشورهایی هستند که صادرات به آنها صورت میگیرد.
کانالهای صادراتی مرکز تعاملات بینالملل، متشکل از رایزنان فناوری، شرکتهای مدیریت صادرات و کارگزاران تجاری برون مرزی است و بهعنوان سه بازوی اجرایی و تسهیل کننده صادرات شرکتهای دانشبنیان محسوب میشوند.
همچنین باید گفت راهاندازی ۲۳ کارگزار صادراتی در کشورهای خارجی با هدف توسعه صادرات شرکتهای دانش بنیان، گامی برای تسهیل در روند رشد صادرات دانشبنیان در ایران به حساب میآید.
۲۰ کارگزار در بیش از ۱۸ کشور مستقر هستند و به واسطه این کارگزاران، خدمات صادراتی به شرکتها ارائه میشود که بتوانند در آن کشور محصولات خود را عرضه کنند.
یافتن شریک تجاری و بازاریابی محصولات شرکتهای دانش بنیان در کشور هدف، مهمترین مأموریت کارگزاران صادراتی مرکز است.
در این راستا سه کارگزار صادراتی در ترکیه و آذربایجان، ۲ کارگزار صادراتی در روسیه، ۲ کارگزار صادراتی چین، افغانستان، کنیا، مالزی، ۲ کارگزار صادراتی در اندونزی، عراق، سوریه، لبنان، عمان، هند، اقلیم کردستان، ازبکستان، بلاروس و انگلستان از سوی معاونت علمی مستقر می باشند.
نظر شما