مبارزه با ملخ بومی در ۲۵۰ هکتار کشتزار خراسان رضوی انجام شد

مشهد- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال در سطح ۲۵۰ هکتار از کشتزارها و باغ‌های استان با آفت ملخ بومی مبارزه شده است.

فاطمه حلاج نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین سطح مبارزه مربوط به شهرستان های داورزن، درگز و بردسکن بوده است ضمن اینکه همچنان رصد و پایش عرصه‌ها و اراضی مستعد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار می‌شود، در حال انجام است.

آفت ملخ بومی در این استان شامل ۲ گونه مراکشی و ایتالیایی است که هر سال در سطح وسیع با این آفت مبارزه می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشاورزان و باغداران باید هوشیار باشند و در صورت مشاهده این آفت هرچه سریعتر مراتب را به ادارات کشاورزی شهرستان خود اطلاع دهند.

وی تاکید کرد: عشایر و چوپانان با توجه به ترددی که دارند در صورت مشاهده این آفت باید هرچه زودتر مراتب را اطلاع رسانی کنند تا در نخستین روزهای شکل‌گیری کانونهای ملخ، اقدام به مبارزه و ریشه‌کنی آن شود.

پارسال در سطح ۱۷ هزار و ۴۰۰ هکتار از عرصه های کشاورزی خراسان رضوی با آفت ملخ مبارزه شده بود.

ملخ،  در پی افزایش بارندگی که پس از یک دوره خشکسالی صورت می گیرد، تحریک شده و برای تولید مثل به حالت طغیان درمی‌آید.

در صورت وقوع چنین شرایطی جمعیت انبوه ملخ‌ها برای پیدا کردن غذا به مهاجرت جمعی دست می‌زنند و با حمله به مزارع، زیان‌های بسیار وارد می‌کنند.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول می‌رود و بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha