احداث بیمارستان دوم دامغان به کجا رسید؟

سمنان- ایرنا- ایجاد و راه‌اندازی بیمارستان دوم در شهر دامغان به یکی از مطالبه های اصلی مردم، سازمان های مردم نهاد و مسئولان این شهر تبدیل شده است و باید دید کار احداث این بیمارستان به سرانجام می رسد یا خیر.

به گزارش ایرنا، شهرستان دامغان با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارای یک بیمارستان دولتی ۱۶۰ تختخوابی است که از این میزان ۱۳۵ تخت آماده به کار است. 

با توجه به شرایط ناشی از کرونا و کمبود فضای درمانی، بسیاری از مردم دامغان این روزها برای درمان به تنها بیمارستان شهر جهت مداوا، بستری و معالجه مراجعه می‌کنند و عده ای از شهروندان غیر کرونایی نیز برای مداوا و ادامه درمانشان از حضور در این مرکز اجتناب کرده و به درمان خانگی روی آوردند که این موضوع می‌تواند نگران کننده باشد.

در راستای پیگیری و رفع مسائل و مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان دامغان، نشست چهارجانبه ای با حضور علیرضا آشناگر استاندار سمنان، علی‌اکبر علیزاده نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی، نادر مالکی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان و نوید دانایی رییس دانشگاه علوم پزشکی سمنان برگزار شد که ایرنا در این گزارش به بررسی مباحث مطرح شده در این نشست می پردازد.

در نظر گرفتن یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت بیمارستان دوم دامغان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان تاکید کرد که امسال ۱۵۰ میلیارد ریال توسط نماینده دامغان از محل اعتبارات در اختیار وی برای احداث بیمارستان دوم دامغان تامین شده و برای سال بعد نیز یکهزار و ۳۵۵ میلیارد ریال در نظر گرفته می‌شود. 

نادر مالکی خاطرنشان کرد: اخذ ردیف ساخت بیمارستان، اقدام بسیار مشکل و قابل توجهی است که این امر توسط نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی شکل گرفت و در کنار این موضوع یکی از دغدغه‌های اساسی پس از ساخت بیمارستان، بحث تامین نیروی انسانی است که باید توضیحات لازم در این خصوص به وزارت بهداشت ارائه شود. 

وی اظهارداشت: اخذ ردیف ساخت بیمارستان به شرط کمیسیون ماده ۲۳ اگر با همدلی و همراهی مسئولان استان همراه باشد کار سختی نیست و در صورت اخذ این مجوز می‌توان از محل اعتبارات متوازن ملی جهت انجام این امر استفاده کرد. 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان گفت: باید تلاش کرد تا مجوز کمیسیون ماده ۲۳ تا شهریورماه سال جاری اخذ شود که در این صورت منابع وزارتخانه نیز به طرح احداث بیمارستان دوم دامغان اختصاص می‌یابد.

دامغان به ایجاد مرکز دوم درمانی نیاز دارد

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید دارد که وضعیت درمان در شهرستان دامغان مورد رضایت نیست و متاسفانه باکمترین نوسان تعطیل می شود. 

علی‌اکبر علیزاده ادامه داد: تاکنون سه موج کرونا در سطح شهرستان دامغان تجربه شد که در موج اول ۱۰۵ نفر بستری، در موج دوم ۱۱۵ نفر و در موج سوم نیز ۶۶ بستری در بیمارستان ولایت دامغان ثبت شده است.

وی اظهار داشت: در هنگام پیک کرونا ، مشکلات جدی در حوزه درمان در دامغان ایجاد و عملاً بیمارستان تعطیل می‌شود.

علیزاده تصریح کرد: باید تلاش کرد تا در صورت ایجاد بحران در بیماری کرونا و غیره در سطح شهرستان، مکان درمانی دیگر جهت رسیدگی به سایر بیماران وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: برای رفع دغدغه‌های مردم، تمرکز خود را بر روی طرح توسعه بیمارستان ولایت و همچنین ایجاد بیمارستان جدید گذاشتیم.‌

علیزاده خاطر نشان کرد: تنها بیمارستان دامغان مجموعا ۱۵۰ تخت بیمارستانی دارد که از این تعداد ۱۳۵ تخت آماده به کار است و اگر امکانات و تجهیزات بیمارستان تکمیل شود ، بی شک ظرفیت پذیرش این بیمارستان نیز ۱۰۰ درصد خواهد بود.

وی افزود: تأسیس دانشکده پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی دامغان از مطالبات جدی مردم شهرستان است که باید فارغ از مسائل حاشیه‌ای محقق شود. 

علیزاده نسبت به تکمیل بیمارستان ولایت دامغان تاکید کرد و گفت: لازم است تا اقدامات مرتبط با راه‌اندازی بیمارستان رضایی به عنوان مرکز درمان بیماری‌های خاص هر چه سریع‌تر اجرایی شود. 

خدمات و تلاش‌های نظام برای مردم اطلاع رسانی شود

استاندار سمنان نیز معتقد است با توجه به اینکه در ماه‌های پایانی فعالیت دولت هستیم، نباید برای مردم تصوری ایجاد شود که کندی و کاهلی در خصوص شروع طرح ایجاد بیمارستان دوم شهرستان دامغان رخ داده است. 

علیرضا آشناگر در ادامه تصریح کرد: به هیچ وجه خدمات ارائه شده توسط نظام در شهرستان دامغان نباید مورد چشم پوشی قرار گرفته و نادیده فرض شود، بدون شک فرصت هایی جهت خدمت به مردم توسط حاکمیت ایجاد شده است که هیچ منتی بر مردم نداریم و آن را وظیفه خود می‌دانیم. 

وی افزود: خدمات ارائه شده در شهرستان دامغان خدمات قابل تقدیری است ، اما مشکلاتی نیز وجود دارد که باید تلاش کرد تا این مشکلات برطرف شود. 

آشناگر اضافه کرد: مشکلات موجود در حوزه بهداشت و درمان دامغان با ارتقای سطح خدمات بیمارستان ولایت و توسعه و تجهیز آن، تامین نیروی انسانی مربوطه، فعال کردن بخش‌های مختلف بیمارستان ولایت و همچنین تکمیل و تجهیز بیمارستان دوم این شهرستان برطرف می‌شود. 

وی با بیان اینکه رسانه ها نباید در ارائه اطلاعات شهرستانی حساسیت زایی کنند، گفت: خدمات ارائه شده در بیمارستان مرکز استان صرفاً محدود به مردم سمنان نبوده و نیست و به تمام مردم استان تعلق دارد.

آشناگر اضافه کرد: اقدامات مرتبط با ساخت بیمارستان دوم دامغان به صورت جدی پیگیری ، گزارش گیری و اطلاع‌رسانی شود و باید خدمات انجام شده به صورت ماهانه به استانداری گزارش شود. 

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان دغدغه مندی نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی در خصوص بیمارستان برادران رضایی را رفع کند.

وی با بیان اینکه اقداماتی در خصوص ساخت بیمارستان دوم دامغان انجام شده است، گفت: نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی و مدیران مرتبط با این مقوله، این اطمینان را به مردم بدهند که این طرح در مورد مقرر خود آغاز و مشکلات مرتبط با آن نیز توسط بنده و نماینده پیگیری خواهد شد. 

استاندار سمنان گفت: لازم است شرایطی فراهم شود تا در رفع مشکلات بهداشت و درمانی استان و شهرستان دامغان از ظرفیت ارزشمند خیران بهره‌مند شد.‌

اعلام آمادگی چند خیّر برای مشارکت در احداث بیمارستان دوم دامغان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان که شهرستان دامغان در چتر پوشش حمایتی این دانشگاه است نیز گفت: در طی ماه‌های اخیر چند خیّر جهت مشارکت در احداث بیمارستان دامغان اعلام آمادگی کردند و مذاکراتی در حال انجام است و به منظور تسریع امور و تامین منابع، آمادگی داریم تا این مهم به وقوع بپیوندد و از این ظرفیت نیز بهره‌مند شویم.

نوید دانایی ادامه داد: خدمات رسانی در حوزه بهداشت و درمان توسط دانشگاه در دامغان حاصل تلاش یک تیم بزرگ است که در قالب بیمارستان ولایت، کلینیک برادران رضایی، اورژانس پیش بیمارستانی و همچنین شبکه بهداشت در نقاط مختلف این شهرستان ارائه می‌شود. 

وی اظهارداشت: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان همواره تلاش کرده اند تا با وجود تمام مشکلات و محدودیت‌های اعتباری، تجهیزات لازم را تهیه و در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی دامغان و دیگر مراکز قرار دهند.‌

تخصیص یکهزار و ۱۷۰ میلیارد ریال بودجه بهداشت و درمان در دامغان 

دانایی اضافه کرد: طی سال گذشته در کنار تجهیزات و اعتبارات عمرانی، یکهزار و ۱۷۰ میلیارد ریال بودجه بهداشت و درمانی به شهرستان دامغان اختصاص یافته است. 

وی اظهارداشت: مردم شهرستان دامغان و سایر نقاط استان را به منزله خانواده خود می دانیم و هیچ تفاوتی میان آن‌ها قائل نیستیم. 

دانایی ادامه داد: زیرساخت بهداشت و درمان در سطح استان بر اساس شاخص‌های وزارت بهداشت در استان سمنان و شهرهای مختلف آن فراهم و برنامه های توسعه دنبال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع ۷۲ طرح بهداشتی استان تعداد ۳۰ پروژه متعلق به شهرستان دامغان است که از این تعداد ۲۶ طرح تکمیل و تنها چهار طرح باقی مانده است که تا پایان شهریور به بهره برداری می‌رسد. 

دانایی بیمارستان دامغان را با توجه به شرایط جمعیتی در سطح لایه ۲ معرفی کرد و گفت: در بیمارستان‌های لایه ۲ با توجه به تعریف وزارت بهداشت و درمان باید پنج تخصص جراحی، داخلی، قلب، اطفال و زنان به‌همراه خدمات آزمایشگاهی و رادیولوژی فعال باشد که این شرایط فراهم است و در حال حاضر علاوه بر رشته های فوق تعداد ۴۴ پزشک متخصص در رشته های مختلف از جمله چشم، گوش و حلق و بینی ،نورولوژی ، روانپزشکی و طب اورژانس نیز مشغول به کار می‌باشند که ۱۱ نفر از این عزیزان سال گذشته معرفی شدند.

وی تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد بیمارستان ولایت دامغان به صورت مستمر در حال فعالیت است و هیچگاه تعطیل نشده است اما ضریب اِشغال تخت و مراجعات سایر بیماران به مراکز بیمارستانی در تمام کشور کاهش یافته و این موضوع تنها مربوط به استان سمنان نیست. 

دانایی ادامه داد: در طی چند ماه گذشته یک بخش ICU با ظرفیت ۱۰ تخت به بیمارستان دامغان اضافه شد که هنوز امکانات این بخش توسط وزارت بهداشت و درمان به ما تحویل نشده است اما با استفاده از محل منابع و تجهیزات موجود دانشگاه، این بخش به‌صورت‌ کامل تجهیز و آماده‌سازی شد. 

مراکز درمانی استان نیاز به بهبود شاخص نیروی انسانی دارد

وی افزود: بیمارستان دامغان همانند سایر مراکز درمانی استان نیاز به بهبود شاخص نیروی انسانی دارد و در این راستا از ۳۵۰ ظرفیت استخدامی استان، ۸۶ ظرفیت به شهرستان دامغان اختصاص یافت که متاسفانه به دلیل عدم استقبال متقاضیان همچنان ۱۶ ظرفیت از این میزان خالی مانده است.

دانایی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر در کل استان به ویژه در شهرستان دامغان و گرمسار دچار کمبود پرستار هستیم اما در این مدت با ابتکار عمل صورت گرفته، تلاش کردیم با رایزنی های مختلف مجوز جذب پرستار بومی را اخذ کنیم که خوشبختانه دانشجویان پرستاری جذب شده بر اساس این مجوز، سال ۱۴۰۰ فارغ التحصیل شده و به صورت متوسط ، سالانه ۱۵ پرستار به بیمارستان‌های این مناطق افزوده می‌شود.

وی بیان کرد: تاکنون ۲۵ میلیارد ریال اعتبار در کلینیک برادران رضایی دامغان برای ایجاد فضای تخصصی دیالیز هزینه شده و تا اتمام آن نیز ۴۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه می‌شود. 

دانایی گفت: نماینده مردم دامغان قصد دارد ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در اختیار خود را به عنوان توسعه و تجهیز بیمارستان اختصاص دهد و با تلاش وی، ردیف اختصاصی برای ساخت بیمارستان دوم دامغان به شرط کسب مجوز کمیسیون ماده ۲۳ نیز اختصاص یافته است که مکاتبه رسمی آن ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۰ به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ابلاغ شده است و دستورالعمل اجرایی آن ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ ابلاغ شده است.

وی اضافه کرد: کمیسیون ماده ۲۳ روال اداری طولانی و پیچیده ای دارد لذا باید برای اخذ مجوز، گزارش فنی و گزارش درمانی ارائه شود و پس از تعیین زمین و مشاور، نقشه های مورد نیاز طراحی و به وزارت‌خانه ارسال و موافقت آنان جلب و سپس مجوز این کمیسیون از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی صادر شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: هم اینک روال اداری جهت اخذ کمیسیون ماده ۲۳ در شورای فنی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان مطرح و موافقت شده و جلسات مختلف به این منظور برگزار شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha