آیا اسرائیلی ها از حضور خبرنگارانی از حضور خبرگزاری های آمریکایی و فرانسوی و شبکه الجزیره قطر در این ساختمان خبر نداشتند؟ این اولین سوال است که مدیرعامل آسوشیتدپرس در نخستین واکنش به این حمله پاسخ آن را اینگونه داد: "اسرائیل از مقر این دفتر مطلع بوده است". وی این را هم اضافه کرده که "آنها مدتهاست که محل دفتر ما را می دانند و اطلاع دارند که روزنامه نگاران در آنجا در حال کار هستند."
بنابراین اسرائیلی ها می دانستند که خبرنگاران و عوامل اجرایی این رسانه ها در ساختمان جلا سرگرم چه کاری بودند؛ اطلاع رسانی در باره آنچه در غزه در جریان است! و عملا و عامدانه دست به حمله به نهاد رسانه و قوانین مرتبط با آن زده اند.
اما در این ارتباط سوالاتی وجود دارد که پاسخ های آن کمک بیشتری به فهم آنچه گذشته می کند و از جمله مهمترین سوالات اینکه "هدف از زدن این ساختمان چه بوده؟ و دیگر اینکه چرا نتانیاهو با اینکه می داند این اقدام نقض فاحش قوانین و کنوانسیون های بین المللی است، دست به این کار زده است؟
پاسخ به سوال اول را آقای گری پروت مدیر آسوشیتدپرس در غزه می دهد که این حمله را نگران کننده توصیف کرد و گفت که آنچه امروز اتفاق افتاده است، موجب می شود که جهان کمتر از آنچه در غزه اتفاق می افتد، آگاه شود.
گری پورت سپس این را هم اضافه کرده که "ما از اینکه ارتش اسرائیل ساختمانی را که در آن دفتر AP و سایر سازمان های خبری در غزه مستقر هستند هدف قرار داد و تخریب کرد، وحشت کردهایم."
به این ترتیب، هدف رژیم صهیونیستی از انجام این حمله را بهتر می توان درک کرد؛ آن هم زمانی که افکار عمومی جهان به شدت حساس شده است.
اما سوال دوم؛ با اینکه نتانیاهو می داند چنین اقدامی نوعی خودزنی است، چرا به آن دست زد؟
یکی از پاسخ های این سوال را باید به تجربه زیست ۷۳ ساله رژیم نامشروع اسرائیل ارجاع داد؛ رژیمی که تاکنون به دفعات بسیاری زیادی قطعنامه ها، قوانین و کنوانسیون های بین المللی را در ارتباط با حقوق بشر و مسائل آوارگان نقض کرده است.
این رژیم هیچگاه به اولین قطعنامه صادره از سوی شورای امنیت سازمان ملل (۱۹۴) که متضمن حق بازگشت آوارگان به خانه های خود در سرزمین مادری است، عمل نکرده است تا باری بزرگ یعنی ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار آواره در خارج از سرزمین های اشغالی، روی دست جامعه بین المللی بماند.
دلیل دیگری که می توان بر این اقدام ضد بشری صهیونیست ها برشمرد، تلاش این رژیم برای غرق افکارعمومی در بی خبری از رویدادهای جاری در غزه است که می توان آن را کشتار جمعی تلقی کرد. در یک هفته گذشته تا ظهر امروز یکشنبه ۱۵۳ تن از فلسطینی ها به شهادت رسیده اند و صدها تن دیگر زخمی شده اند و خانه و کاشانه هزاران نفر ویران شده است.
در این میان دلیل دیگری هم می توان مد نظر قرار داد و اینکه نتانیاهو با فروافتادن در باتلاق غزه ، این بار دچار وحشت و سراسیمگی شده است، چرا که تصور نمی کرد با سد محکم مقاومت فلسطین روبه رو شود.
اگرچه هیمنه اسرائیلی ها قبلا در جنگ ۳۳ روزه غزه در سال ۲۰۰۸ میلادی شکسته شده بود، اما ابعاد جنگ جاری و تغییر معادلات و مختصات صحنه درگیری، نتانیاهو و سران افراط و خشونت طلب اسرائیل را به وحشت انداخته است؛ به گونه ای که به نظر می رسد با سرعت بیشتری به سمت شکست نهایی گام بر می دارند و در نوار غزه با انهدام ساختمان محل استقرار خبرنگاران خودزنی می کند.
با اینحال صهیونیست ها غافل از این هستند که رسانه های آزاد و مستقل جهان و بویژه رسانه های مقاومت امروز برد قابل ملاحظه ای دارند و اجازه نخواهند داد اسرائیلی ها در بی خبری مطلق کار سرکوب و کشتار فلسطینیان را پیش ببرند.
نظر شما