به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، سید احمد معتمدی روز یکشنبه در مراسم رونمایی از ابر رایانه سیمرغ در دانشگاه امیرکبیر که با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد، افزود: این پروژه به همت آذری جهرمی وزیر ارتباطات کلید خورد و در انتهای سال ۹۸ از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۱۳ میلیارد تومان بودجه در اختیار دانشگاه برای اجرای این پروژه قرار داده شد.
وی ادامه داد: در اجرای این پروژه ۵۰ میلیارد تومان بودجه از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تخصیص داده شد. به تازگی نیز ۲۰ میلیارد تومان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ۲۰ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت اعم از فضای فیزیکی و برق از سوی این دانشگاه اختصاص یافت که در مجموع ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه در این خصوص سرمایه گذاری شده است.
معتمدی گفت: قدرت پردازش و دقت ابررایانه و استاندارد دنیا ۶۴ بیت است و ابررایانه سیمرغ دارای توان ۳۲ بیت است. امروز این ابررایانه با ۵۶۰ پتافلاپس شروع به کار می کند و به یک پتافلاپس خواهد رسید.
وی اظهار داشت: سکوی ابری ایجادشده در این ابر رایانه یک فضای پلت فرم در اختیار شرکت ها قرار می دهد. سعی شده مدل خدماتی که ارایه می شود، بیشتر توسط بخش غیردولتی باشد که خدمات را به جامعه ارایه می دهد و ما بیشتر زیرساخت را ارایه می دهیم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در حال حاضر شرکت های دانش بنیان پلت فرم های خوبی ارایه کرده اند اما زیرساخت های خوبی در داخل کشور ندارند و بیشتر از زیرساخت های خارج از کشور استفاده می کنند. با راه اندازی این ابر رایانه این امکان برای این شرکت ها فراهم شده است.
نیاز کشور ۱۰ پتافلاپس است
وی ادامه داد: در حال حاضر سیستم این ابررایانه در فضای ۲۵۰ متری راه اندازی شده، ۴۲ «رک» در این فضا قرار گرفته شده است و تا پنج پتافلاپس می توانیم توسط سیستم فعلی ارایه دهیم. البته در آینده می توانیم این فضا را تا ۱۰ پتافلاپس افزایش دهیم.
معتمدی با اشاره به روند ساخت ابررایانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دانشگاه امیرکبیر از سال ۶۶ با راه اندازی آزمایشگاه پردازشگرهای سریع فعالیت هایی را در زمینه ساخت بردهای مورد نیاز نیروی هوایی برای استفاده در هواپیما آغاز کرد و به ترتیب در سال های ۷۴، ۷۵، ۷۶، بردها و ابررایانه هایی برای صنایع مختلف طراحی شد. در سال ۹۰ نیز ابررایانه ای را با بودجه و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی کردیم که ۶۵ درصد سرویس ها در زمینه ابررایانه ها به خارج از دانشگاه ارائه شده است.
وی گفت: روند رشد ابررایانه ها در دنیا در سال های اخیر شتاب گرفته است به طوری که از یک پتافلاپس تا هزار پتافلاپس بالا رفته و رشد بالایی دارد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: کشورهایی که در حال سرمایه گذاری روی ابررایانه ها هستند به نسبت توان سیاسی و نظامی خود در دنیا روی این قضیه کار می کنند، در حال حاضر کشور چین ۴۲ درصد ابر رایانه ها را از نظر تعداد به خود اختصاص داده است و آمریکا و انحادیه اروپا به ترتیب هستند.
وی یادآور شد: دولت هایی مثل کشور چین و آمریکا در سال ۳۲ میلیون دلار روی رایانه ها سرمایه گذاری می کنند، در حال حاضر ما به این تکنولوژی دست یافته و صاحب این تکنولوژی شده ایم.
نظر شما