به گزارش روز یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «حسین اکبرپور» افزود: پیشنهاد این اعتبار حمایتی در قالب سرمایه در گردش و تسهیلات سرمایه ثابت برای زنبورداران طی چند هفته اخیر از سوی معاونت امور تولیدات دامی به دفتر مدیریت بحران وزارتخانه ارائه شده است.
وی اظهار داشت: بر اساس این پیشنهاد، مبلغ دو هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان برای تامین سرمایه در گردش به منظور خرید نهاده شکر و غذای آماده زنبورعسل و مبلغ سه هزارو ۴۰۰ میلیارد تومان به منظور جایگزینی کلنی های زنبور در زنبورستان های آسیب دیده از خشکسالی، پیش بینی کرده ایم.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور اضافه کرد: در استان های آسیب دیده از خشکسالی برای خرید زنبورعسل به ازای هر کلنی ۷۰۰ هزار تومان تسهیلات ارزان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان این که بر اساس گزارش های سازمان هواشناسی، میزان بارش ها در فروردین امسال نسبت به میانگین مدت مشابه ۵۲ سال قبل، ۴۳ درصد افت داشته است، به زنبورداران کشور توصیه کرد در شرایط خشکسالی و افت بارندگی، نهاده شکر و غذای کمکی برای تغذیه و زنده ماندن زنبورهای عسل خود تامین کنند تا هم ملکه تحریک به تخم ریزی شود و هم پروتئین مورد نیاز زنبورهای عسل تامین شود.
اکبرپور، ادعای مطرح شده درباره تلفات ۵۲ درصدی زنبور عسل در برخی از استان های کشور را رد کرد و گفت: این آمار مستدل نیست و تاکنون از هیچ استانی آمار تلفات ۴۰ یا ۵۲ درصدی تلفات زنبور عسل دریافت نشده است.
وی ادامه داد: در شرایط طبیعی در زمستان به طور متوسط بین ۱۰ تا ۲۰ درصد تلفات زنبورعسل داریم و در میانگین جهانی این رقم ۱۴ درصد است.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با بیان این که مرگ زنبورهای عسل معمولا ناشی از بیماری به ویژه در مناطق مرطوب، سمپاشی باغات و مزارع یا بر اثر خشکسالی است، اذعان داشت: افت بارندگی موجب می شود زنبورهای عسل نتوانند از شهد و گرده گیاهان در عرصه های منابع طبیعی استفاده کنند و از این رو تاکید می کنیم زنبورداران نهاده شکر و غذای کمکی برای تغذیه زنبورهای عسل خریداری کنند.
وی با اشاره به این که در سال گذشته ۳۲ هزار تن نهاده شکر حمایتی با قیمت هر کیلوگرم ۶۶۵۰ تومان برای کمک به تغذیه زنبورهای عسل از وزارت صمت درخواست کردیم، گفت: در سال گذشته برای زمستان گذری زنبورداران کشور ۱۵ هزار تن نهاده شکر با قیمت هر کیلو گرم ۶۶۵۰ تومان تخصیص داده شد.
اکبرپور افزود: بقیه نهاده شکر مورد نیاز به میزان ۱۷ هزار تن بر مبنای ارز نیمایی و به قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم در سامانه وزارت صمت بارگذاری شده که به علت افزایش هزینه ها، برخی از زنبورداران نتوانستند این نهاده را خریداری کنند.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تن عسل، سه تن و ۳۰۰ گرم ژل رویال، ۲۸۵ تن گرده گل، ۱۲۴ تن بره موم و دو هزار و ۲۲۰ تن موم در کشور تولید شد.
بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۸، حدود ۹۸ هزار زنبورستان و نزدیک به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلنی زنبور عسل در کشور وجود داشت و ایران به لحاظ تعداد کلنی زنبورعسل و میزان تولید عسل در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
نظر شما