۲۷ اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استانها

استانها- ایرنا- واکسیناسیون در مقابله با کرونا برای گروه های هدف حدود سه ماه است آغاز شده ، اما این اقدام به معنی رفع خطر ابتلا به ویروس و در امان ماندن از بیماری نیست، کاهش شیوع کرونا، مستلزم رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی ، استفاده از ماسک و پرهیز از ترددهای غیر ضرور در معابر عمومی است.

 واکسن این ماده ارزشمند، امروز کلیدواژه ای مشترک برای رهایی از استرس های ابتلا به ویروس کرونا در دنیای امروز است ، ماده‌ای که هنوز در هیچ کجای دنیا نمی‌توان نتایج بلند مدتی برای تاثیرات مثبت صددرصدی یا عوارض و خطرات احتمالی ناشی از تزریق آن به طور کامل متصور شد اما در شرایط کنونی و در کنار رعایت شیوه نامه ها و فاصله گذاری ها راهی اثر گذار برای خلاص شدن از شر این ویروس و خسارت های ناشی از آن بر ابعاد زندگی بشریت است .

به گفته کارشناسان با اجرای واکسیناسیون می توان میزان عوارض شدید و مرگ و میر ناشی از بیماری را کاهش داد ،دوز اول واکسیناسیون ایمنی لازم را در بدن ایجاد نمی کند بنابراین ضروری است دستورالعمل های بهداشتی رعایت شود ، با تزریق دوز دوم و پس از ۲ تا سه هفته ایمنی لازم در افراد حاصل می شود.

واکسیناسیون کرونا در ایران از ۲۱ بهمن سال گذشته با تزریق واکسن به کادر درمان شاغل در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها آغاز شد ، از اوایل اردیبهشت امسال هم فاز دوم واکسیناسیون کرونا انجام که در آن علاوه بر کادر سلامت در بخش‌های آی سی یو و گروه‌های پرخطر بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی، واکسیناسیون گروه سالمندان بالای ۸۰ سال به عنوان گروه آسیب پذیر آغاز شد و این روند هم اکنون برای سالمندان بالای ۷۵ سال ادامه دارد .

به گزارش ایرنا و بر اساس آخرین آمار اعلامی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، تاکنون دو میلیون و ۳۲ هزار و ۱۶۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۸۸ هزار و ۸۲۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۴۲۰ هزار و ۹۸۳ دوز رسید.

هم اینک گام دوم واکسیناسیون برای گروه های هدف در حال انجام و  واکسیناسیون خودرویی هم با استقبال مردم همراه بوده است.  

 مدیر بهزیستی شهر تهران از ادامه انجام دور دوم واکسیناسیون کرونا در مراکز نگهداری شبانه روزی سالمندان خبر داد و افزود : دور دوم واکسیناسیون از هفته گذشته تا کنون در پنج مرکز انجام شده است.

سید سعید آرام افزود: در کل ۲۹ مرکز نگهداری شبانه روزی سالمندان در حال حاضر ۹۷۸ سالمند هستند که دور دوم واکسیناسیون در این مراکز در حال انجام است.  

در زاهدان و به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ،تزریق واکسن کرونا به سالمندان بالای ۷۵ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه از امروز آغاز شد.

سید مهدی طباطبایی از آماده سازی و تجهیز مراکز تجمیعی بیشتر در روزهای آینده به منظور رفاه حال مراجعان و جلوگیری از ازدحام خبر داد و افزود: در این مرحله مراقبان سلامت در مراکز و پایگاه‌ها طی تماس تلفنی با افراد بالای ۷۵ سال از آنان برای دریافت واکسن دعوت می‌کنند.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان هم با اشاره به آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال گفت: حدود ۱۴ هزار نفر مشمول این مرحله هستند که مشخصات آنان در شبکه بهداشت وجود دارد، به تدریج تماس گرفته یا پیامک ارسال می‌شود و نیازی به نوبت گیری حضوری نیست.

دکتر پرویز قزلباش  افزود: از جمعیت حدود ۱۸ هزار نفری سالمندان بالای ۸۰ سال استان حدود ۱۲ هزار نفر معادل ۷۰ درصد در برابر ویروس کرونا واکسینه شدند و توصیه بر این است افرادی که مراجعه نکردند، از فرصت ایجاد شده استفاده و نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
 رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی نیز گفت: ۱۱ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته در استان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که نشان دهنده تداوم فوتی های زیاد در استان است.

دکتر جواد آقازاده افزود: با اضافه شدن این تعداد، کل فوت شدگان ناشی از کرونا در آذربایجان غربی از ابتدای آغاز این ویروس تاکنون به چهار هزار و ۴۵۱ نفر رسید.

در اردبیل و به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان ،در اجرای طرح واکسیناسیون گروه‌های هدف علیه بیماری کووید.۱۹ بیش از ۳۴ هزار دوز واکسن در استان اردبیل تزریق شده است.

دکتر بابک نخستین گفت: تزریق مابقی واکسن کرونا برای افراد و گروه‌های تعیین شده در استان در حال انجام است.

مدیر کل بهزیستی البرز نیز از آغاز مرحله دوم واکسیناسیون برای مددجویان دچار معلولیت ذهنی ، اعصاب و روان ، جسمی_حرکتی مقیم در مراکز تحت نظارت بهزیستی این استان خبرداد.

اسدالله حیدری اظهار داشت که  با برنامه ریزی صورت گرفته و پس از اتمام واکسیناسیون سالمندان ، اکنون و در مرحله دوم افراد دارای معلولیت مقیم مراکز دوز اول واکسن کرونا را که از تاریخ ۲۱ اردیبهشت شروع شده تا ۲۹ اردیبهشت دریافت خواهند کرد.

در غرب اهواز هم حدود ۱۰ هزار نفر نها دوز اول واکسن و ۹ هزار نفر هر ۲ مرحله واکسن را تزریق کردند همچنین ۸۲ درصد جمعیت بالای ۸۰ سال غرب اهواز واکسینه شدند.

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز  در این خصوص گفت: علاوه بر واکسیناسیون باید پروتکل های بهداشتی و ماسک زدن به عنوان یک اصل در کشور نهادینه شود تا با مشکل جدی مواجه نشویم. طبق سند ملی واکسیناسیون، در قدم اول کادر بهداشت و درمان و سایر گروه های هدف را واکسینه کردیم و در گام بعدی وارد واکسیناسیون سالمندان شدیم.

دکتر مهران احمدی بلوطکی با بیان اینکه ۱۵ ماه از پاندمی کرونا می گذرد و ما سومین پیک را در استان پشت سر گذاشتیم افزود: در یکی، ۲هفته گذشته با تمهیداتی انجام شده بار مراجعات ما روند کاهشی پیدا کرد به گونه ای که اکنون روزانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر به مراکز منتخب غرب اهواز مراجعه می کنند .

به منظور ادامه واکسیناسیون و بر اساس اعلام وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای مشارکت کننده در سازوکار کوواکس، با استفاده از منابع مالی خود، دومین محموله از واکسن کرونای آسترازنکا را به تعداد یک میلیون و ۴۵۲ هزار دوز واکسن آسترازنکا از طریق کوواکس دریافت کرد.

محموله جدید واکسن کرونا دومین اقدام ارسالی کوواکس به ایران محسوب می‌شود و یونیسف محموله‌های بعدی از سهم واکسن تخصیص داده شده به ایران را در همکاری نزدیک با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آینده تحویل خواهد داد.
محموله واکسن‌ آسترازنکای ارسالی به ایران که در شرکت کاتالانت آنانی ایتالیا (Catalent Anagni) ساخته شده‌ است، شامگاه روزیکشنبه ۲۶ اردیبهشت در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی و در حضور تیم‌های فنی یونیسف و سازمان جهانی بهداشت تحویل نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.
 با حمایت یونیسف به عنوان ارسال کننده واکسن در ساز و کار کوواکس، جمهوری اسلامی ایران اولین محموله واکسن آسترازنکا تولید کره جنوبی را، شامل ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دوز در تاریخ ۱۶ فروردین امسال دریافت کرد.

۲۷ اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استانها

کرونا در استان ها

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: آمار بستری‌های مشکوک به کرونا در استان به ۳۴۱ تن رسید که از این تعداد ۸۳ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات دریافت می‌کنند.

 ابراهیم سلمانی افزود: هم‌اکنون روند بستری بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان ثابت شده است.

شهرستان ایلام همچنان با ۱۳ بستری جدید دارای بیشترین تعداد بستری‌های روزانه است که زنگ خطری برای مردم این شهرستان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه آمار بستری‌های کرونا در ایلام روبه کاهش است، گفت: هم‌اکنون ۱۱۴ مبتلای کرونا در مراکز درمانی این استان بستری هستند.

هم اکنون هفت شهرستان ایلام، ایوان، چوار، آبدانان، چرداول، دهلران و دره‌شهر نیز همچنان در وضعیت نارنجی وشهرستان‌های مهران، ملکشاهی، هلیلان، بدره و سیروان نیز در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.

در میان خبرهای ناراحت کننده از افزایش مبتلایان ، جانباختگان ، خسارت به اصناف و مشاغل مختلف خبرهایی هم از عبور برخی استان ها از پیک چهارم کرونا در میان اخبار ۲۴ ساعت گذشته مشاهده می شود .

عبور خراسان رضوی از موج چهارم کرونا یکی از این خبرهای خوش است  که  رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از عبور موفقیت‌آمیز استان از این موج خبر داد..دکتر محمدحسین بحرینی روز دوشنبه در جلسه استانی ستاد کرونای این استان که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: با همت جمعی، مدیریت و برنامه ریزی مناسب، خراسان رضوی از موج چهارم کرونا، بهتر از آنچه که تصور می شد، گذر کرده است.  
وی خاطر نشان کرد: در موج چهارم کرونا، برنامه ریزی و مدیریت به گونه ای بود که در هیچ لحظه ای شاهد تراکم و شلوغی در بخش های اورژانس، بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته نبودیم و خدمات رسانی به شکل مطلوبی به بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا انجام شد.  
وی اجرای برنامه بستری موقت بیماران را از جمله اقدامات مناسب و موثری خواند که در راستای گسترش خدمات رسانی به بیماران و جلوگیری از ازدحام در مراکز درمانی در موج چهارم به اجرا درآمده است.

رییس هیات مدیره جامعه حرفه‌ای گردشگری سلامت خراسان رضوی گفت: شیوع ویروس کرونا به گردشگری سلامت در کلانشهر مشهد ۱۳۵ میلیون دلار خسارت مستقیم وارد آورد.

حسین نیکونام  افزود: در سال ۹۸ تعداد۱۲۳ هزار نفر گردشگر سلامت در مشهد حضور یافتند که این تعداد طی ۱۵ ماه گذشته از شیوع ویروس کرونا به کمتر از ۱۰ هزار نفر کاهش یافته است.

وی ادامه داد: از نظر مالی سال قبل از شیوع کرونا به صورت تقریبی بیش از ۱۵۰ میلیون دلار از محل ورود گردشگران سلامت جذب ارز داشته‌ایم که این مبلغ طی ۱۵ ماه گذشته به کمتر از ۱۵ میلیون دلار رسیده است و می‌توان گفت خسارت مستقیم وارده به گردشگری سلامت مشهد معادل بیش از ۱۳۵ میلیون دلار بوده است.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی هم اعلام کرد: تاکنون ۵۰ هزار و ۴۷۳ مسافر خارجی ورودی به این استان مورد تب‌سنجی قرار گرفته‌اند.

غلامرضا صیادی اظهار داشت: این تعداد مسافر در قالب طرح مراقبت بهداشتی از مسافران مشکوک مبتلا به کرونا در مبادی مرزی استان از ۲۵ اسفند پارسال تا پایان ۲۵ اردیبهشت ماه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی مورد پایش قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: از این تعداد هزار و ۶۴۸ نفر مشکوک به کرونا تشخیص داده شدند که تست تشخیصی از آنان گرفته شده و برای پیگیری‌های بعدی به دانشگاه علوم پزشکی معرفی شدند.

۲۷ اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استانها

گزارش با محوریت کرونا

سرخه حصار؛ روزهای متفاوت کرونایی

۲۷ اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استانها

تازه ترین آمار وزارت بهداشت / ۲۸۶ نفر دیگر جانباختند

 با فوت ۲۸۶ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۷ هزار و ۲۲۲ نفر رسید.

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۴ هزار و ۳۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۹۴ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۷۶۵ هزار و ۴۸۵ نفر رسید.

دراین اطلاعیه آمده است تاکنون دو میلیون ۲۴۲ هزار و ۲۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۲۶۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۸ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۴۸۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس این گزارش، اکنون سه شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستان‌های آبی به صفر رسید.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۶۳ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۳۹۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha