نمایشگاه مجازی عکس تاریخی‌ «تَصور دوباره» موزه عکسخانه شهر

تهران-ایرنا-نمایشگاه مجازی عکس تاریخی‌ «تَصور دوباره» به مناسبت ۲۶ سالگرد تاسیس موزه عکسخانه شهر و روز جهانی موزه‌ها برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا از اعلام روز دوشنبه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این نمایشگاه مجازی شامل ۱۵ قطعه عکس از تصاویر موجود در گنجینه موزه عکسخانه شهر است که در دوره قاجار و بعد از آن توسط عکاسان ایرانی و خارجی مانند میرزا حسن منشی، آنتوان سوریوگین، میرزا حبیب الله، برادران خاچاطوریان و ... عکاسی شده است که در برخی تصاویر متاسفانه اطلاعات مناسبی از عکاسان موجود نیست.

این عکس‌ها برای نخستین بار به نمایش عمومی گذاشته می‌شود.

موزه عکسخانه شهر با هدف شناسایی، گردآوری، ساماندهی، معرفی و نگهداری از عکس‌ها و تجهیزات عکاسی (از آغاز ورود به ایران تا عصر حاضر) ۲۸ اردیبهشت سال ۱۳۷۴ همزمان با روز جهانی موزه‌ها در فضایی با مساحت ۲۵۰ مترمربع افتتاح شد، این موزه در میدان هفت تیر، خیابان بهار شیراز، میدان بهار شیراز واقع شده است.

موزه‌ عکسخانه‌ شهر با موضوع تخصصی تاریخ عکاسی ایران گنجینه‌ای از عکس و سایر میراث تصویری عکاسی (کارت پستال، نگاتیوهای شیشه‌ای و ... )، دوربین‌ها و سایر ابزار و ادوات عکاسی است. فضای داخلی موزه‌ سال ۱۳۹۴ بازسازی و مرمت شد. تغییرات فراوانی در فضای داخلی آن اتفاق افتاد و کتابخانه‌ آن به فضایی مستقل و تازه اضافه شده نقل مکان کرد. پس از این نوسازی و طرح توسعه‌ جدید مساحت موزه‌ عکسخانه‌ شهر به ۲۷۵ مترمربع افزایش یافت.

در نمایشگاه مجازی عکس تاریخی «تَصور دوباره» از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد به صورت روزانه یک قطعه عکس در صفحه اینستاگرام موزه عکسخانه شهر به نشانی www.instagram.com/akskhaneh_shahr  بارگذاری خواهد شد.

نمایشگاه عکس «دروازه طهرون»

فرهنگسرای امام (ره) با مشارکت موزه عکسخانه شهر به مناسبت روز جهانی موزه و گرامیداشت هفته میراث فرهنگی، نمایشگاهی از ۳۰ قطعه عکس‌های دروازه‌های طهران قدیم با عنوان «دروازه طهرون» را در فضای فیزیکی و مجازی فرهنگسرا برگزار می‌کند.

هر سال در روز جهانی موزه موضوعی را مشخص می‌کنند تا مردم و متخصصین به‌ صورت مستقیم از موزه دیدن کنند و درباره چالش‌هایی که موزه برجسته کرده است به بحث و گفت و گو بپردازند. با تعیین این روز، موزه جایگاه و ارزش خود را به‌ عنوان نهادی دائمی در میان عموم مردم به دست می‌آورد. امسال شعار این روز «آینده موزه ها: بازتوانی و بازاندیشی» انتخاب شده است.

اگرچه این روزها با نوسازی پایتخت و از بین رفتن بناهای قدیمی، نسل‌های جدید خاطره چندانی از تهران قدیم ندارند اما تصاویر به جا مانده از بناهای قدیم پایتخت، به خصوص دروازه‌های زیبا با معماری هنرمندانه تهران قدیم همچنان جذاب و خاطره‌انگیز هستند و سندی تاریخی بر نام‌هایی که هنوز بر برخی معابر و اماکن تهران به یادگار مانده است.

عناوینی مانند دروازه دولت، دروازه شمیران، دروازه قزوین و دروازه غار هنوز در نشانی‌های تهران بر سر زبان‌هاست و در نمایشگاه دروازه طهرون می‌توان تصاویری زیبا از دروازه‌های قدیمی پایتخت از جمله دروازه‌های خراسان، قلهک، شاه عبدالعظیم، یوسف‌آباد، غار، دولت، گمرک و خانی‌آباد و خیابان‌ها و بناهایی دیگر را دید و لذت برد.

نمایشگاه عکس «دروازه طهرون» از  ۲۸ اردیبهشت تا پنجم خرداد در صفحه اینستاگرام فرهنگسرای امام(ره) به نشانی Imam.farhangsaraa در دسترس علاقه‌مندان خواهد بود.

کمیته بین‌المللی موزه‌ها ایکوم (ICOM)، روز هجدهم ماه می را روز جهانی موزه و میراث فرهنگی نامگذاری کرده است. هدف از نامگذاری روز جهانی موزه و میراث فرهنگی نشان‌دادن اهمیت موزه‌ها در تبادلات فرهنگی، غنی‌سازی فرهنگ‌ها، درک متقابل ملت‌ها از هم و برپایی صلح و دوستی میان مردم جهان است. امسال این روز مصادف با ۲۸ اردیبهشت است.              

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha