محسن ذبیحی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: میانگین قیمت هر کیلووات ساعت برق در حوزه کشاورزی ۳۲۰ ریال است و تولید یک کیلووات ساعت برق معادل تصفیه ۱۳۰ لیتر آب دریا و تبدیل آن به آب شیرین است و با یک کیلووات ساعت برق می توان برق مورد نیاز یک ساعت اتاق عمل را تامین کرد.
وی ادامه داد: هم اینک ۲ هزار و ۲۰۰ حلقه چاه یا مشترک کشاورزی در خراسان رضوی اضافه دیماند به میزان حدود ۵۰ مگاوات برق دارند به این معنا که برای برداشت آب بیش از حد مجاز برق مصرف می کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: این در حالی است که به عنوان مثال همه مشترکان صنعتی، خانگی، کشاورزی و تجاری شهرستان گناباد در اوج مصرف ۴۰ مگاوات برق مصرف می کنند لذا انتظار می رود در زمان اوج بار امسال مشترکان کشاورزی در حد مجاز از سفره های آب زیرزمینی برداشت کنند.
وی اظهار امیدواری کرد با جلب همکاری بیش از پیش مشترکان بویژه در حوزه کشاورزی بتوان مدیریت صحیح در حوزه اضطراری بار، تعرفه ها و جلوگیری از وقفه در امر توزیع داشت.
ذبیحی افزود: این استان از نظر نصب نیروگاه های تجدیدپذیر بویژه در حوزه پنلهای خورشیدی با فاصله اندک بعد از کرمان رتبه دوم را در کشور دارد که امیدواریم با اقداماتی که از سال قبل شروع شده و همکاری بانکها و سازمان بسیج امسال با نصب نیروگاه های بیشتر به رتبه نخست کشور دست یابیم.
وی به مقایسه قیمت فروش برق در برابر نرخ خرید تضمینی برق تولیدی از محل نیروگاه های تجدیدپذیر پرداخت و ادامه داد: محدودیتهای موجود و قیمت زیاد تمام شده نیروگاه های تجدیدپذیر، مانع از رشد سرمایه گذاری در این حوزه شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: با این حال از افرادی که آماده سرمایه گذاری در حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر هستند حمایت کرده و در کمترین زمان ممکن با حداکثر مساعدت به تولیدکنندگان در این زمینه یاری میکنیم.
مدیرعامل شرکت تولید برق خراسان نیز در این نشست گفت: این شرکت پارسال هزار و ۷۵۹ نیروگاه جدید در کشور ایجاد کرد که از این تعداد ۳۲۰ مگاوات ظرفیت منصوبه در نیروگاه های سه استان خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی شامل ۱۶۰ مگاوات در نیروگاه فردوسی و ۱۶۰ مگاوات در نیروگاه شیروان است.
هاشم مرتضوی افزود: شرکت تولید برق خراسان نماینده شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی است و بازده نیروگاه های منصوبه در این سه استان ۳۸.۲۷ درصد است.
وی ادامه داد: با نصب دو واحد سیکل ترکیبی فردوسی و شیروان، بازده نیروگاه های استانهای خراسان از ۳۸.۲۷ درصد به ۳۸.۸۹ درصد رسیده و ۷۴ میلیون لیتر سوخت در مصرف نیروگاه ها صرفه جویی شده و با احتساب ظرفیت هر کامیون به میزان ۳۰ هزار لیتر دستکم از حمل و نقل ۲ هزار و ۴۶۶ کامیون سوخت جلوگیری شده است.
مرتضوی به شرایط اضطراری اوج بار تابستان امسال اشاره کرد و گفت: نشستهای انسجام بخشی حوزه انرژی آغاز شده و به صورت منظم برگزار می شود که عملکرد خراسان در حوزه اجرای برنامه های عملیاتی از میانگین کشور بهتر بوده است.
نظر شما