حیدرعلی دهمرده دوشنبه شب در حاشیه آیین بزرگداشت فردوسی انجمن شاهنامه خوانی نیاتک زابل در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: فردوسی بزرگ بعنوان یکی از بزرگترین حماسه سرایان جهان و ایران است و مسلمانی واقعی و دیندار بود.
وی اظهارداشت: ستون اصلی کاخ زبان و ادب پارسی با پایه و بنیان ملیت اصیل قوم ایرانی شاهنامه استوار است و به طوریکه شاهنامه به هیچ عنوان جنبه تفنن و سرگرمی ندارد.
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زابل با بیان اینکه حکیم ابوالقاسم فردوسی بعد از رودکی در تقویت، احیا و باروری زبان فارسی با خلق شاهکار شاهنامه کاری کارستان انجام داده است تصریح کرد: فردوسی بزرگترین یادگار عالم بشریت و آزاد مرد گوینده ایرانی از طبقه دهقانان، شاهنامه را به جامعه بشری عرضه داشت به طوریکه هر نوع بی توجهی به شاهنامه و ارکان آن تیشه زدن به ریشه درخت زبان و ادب ما است.
وی گفت: شاهنامه فردوسی به زبانهای زنده دنیا ترجمه شده و معتبرترین و مستندترین سند هویت تاریخی ایرانیان است.
دهمرده هدف از تنظیم شاهنامه را تقویت روحیه مبارزه جویی و مبارزه طلبی در برابر دشمن و بیگانه عنوان کرد و اظهارداشت: ایرانی آزاد است میمیرد و تن به ذلت نمیدهد.
وی تاکید کرد: موضوع اصلی شاهنامه پیکار پیوسته انسان با دیوهاست و جایگاه آدمی در این نمایشگاه دوزخ یعنی غلبه دیو انسان و گاه برزخ است.
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زابل گفت: رستم قهرمان اصلی شاهنامه پهلوان میدان دل و مردی پاک که نام انسانی را به بزرگترین شرافت و برترین مایه افتخار بوده و بهترین گوهر که شایسته جستن و یافتن است معرفی می کند.
وی بیان کرد: فردوسی بزرگ در آغاز شاهنامه اشاره میکند که این داستانهای عجیب و غریب هر چند دروغ و فسانه به نظر میآید چون رمز آن بگشاید همه عین راستی و درستی است.
انجمن شاهنامه خوانی نیاتک /دوشنبه شب/ آیین بزرگداشت فردوسی را با حضور اهالی فرهنگ در اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زابل برگزار کرد.
نظر شما