به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان؛ امیرحسین رسام در نشست مشترک تعاملی با مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین باختری استان اظهار داشت : از سال گذشته معادن راکد و غیرفعال شناسایی و برای فعال سازی و تولید از طریق فرآیند مزایده عمومی همزمان در سراسر کشور به افراد حقیقی و حقوقی دارای صلاحیت جهت سرمایه گذاری جدید واگذار خواهد.
وی افزود: این معادن سالها در دست افراد بلوکه شده بود و پس از شناسایی و مطالعات میدانی و فراهم آوردن شرایط واگذاری در شورای معادن استان طی خرداد ماه سالجاری به افراد واجد شرایط و دارای صلاحیت طی مزایده عمومی واگذار خواهد شد.
وی تصریح کرد: ویژگی های این معادن ، پروانه های اکتشافی و گواهینامه کشف مشخص و به شکل مقتضی اطلاع رسانی خواهد شد.
وی همچنین از رفع ممنوعیت ثبت درخواست اکتشاف محدوده های معدنی گروه ۱ و۲ و ۳ در استان های شمالی خبر داد و افزود: بنا به درخواست و پیگیری سازمان محیط زیست و منابع طبیعی کشور به جهت رعایت برخی از ملاحظات زیست محیطی از سال ۹۶ ثبت و درخواست محدوده های معدنی شن وماسه ، سنگ لاشه در استان های شمالی ممنوع و این امر سبب شده بود تا با توجه به نبود پتانسیل های رودخانه ای و فقر مصالح کوهی، بخش عمده نیاز استان از استان های زنجان ، قزوین و اردبیل با قیمت های بسیار بالا تأمین شود ولی اخیراً با رای شورای عالی معادن کشور این محدودیت به شرط رعایت چارچوب های مندرج در قانون مرتفع و به استان گیلان ابلاغ شد.
رسام، توسعه فعالیت های معدنی و اکتشاف ذخایر معدنی جدید در سال ۱۴۰۰ را با هدف افزایش تولید ، اشتغال و رونق اقتصادی استان ، مستلزم رویکردی نوین در این حوزه عنوان و تصریح کرد: تعامل و همکاری بیش از پیش مرکز زمین شناسی و سایر دستگاه های متولی نظیر؛ منابع طبیعی و محیط زیست در جهت اعتلای فعالیتهای معدنی استان در قالب کارگروه های تعاملی تعریف شده است.
وی ایجاد سایت معدنی برای جلوگیری از پراکندگی فعالیت های معدنی و متمرکز شدن واحدهای دانه بندی به منظور نظارت مطلوب را، از برنامه های مهم سازمان صنعت ، معدن و تجارت در سال جدید عنوان و ابراز امیدواری کرد، با همکاری مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی و تعامل با دستگاههای اجرایی نظیر منابع طبیعی و محیط زیست و محوریت خانه معدن استان و سایر تشکلهای معدنی این اقدام مهم تحقق یابد.
رییس اداره معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان بر علمی و قانونمند شدن هرچه بیشتر اقدامات معدنی استان تاکید و بیان کرد: از نظرات علمی و تخصصی همه دلسوزان و فعالان معدنی در پتانسیل یابی و شناسایی ذخایر جدید بالقوه بهره خواهیم برد تا بتوانیم فعالیتها را شناسنامهدار و با توجیه فنی و اقتصادی دقیق به فعالیتهای معدنی نظم دهیم.
رسام از نهادها و تشکلهای معدنی گیلان به عنوان بازوی توانمند سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان یاد و تصریح کرد: ذات انجام فعالیت های معدنی با مقداری تخریب همراه است ولی نگاه و رویکرد فعلی نسبت به معادن به عنوان عامل مخرب باید تغییر کند چرا که مالکیت معادن با دولت بوده و حمایت و سرمایه گذاری در این بخش سبب افزایش درآمد های دولت، رونق و رشد اقتصادی و اشتغال پایدار خواهد شد ؛ ضمن اینکه معادن؛ پشتیبان پروژههای عمرانی و باعث آبادانی کشور و پس از نفت تکیه گاه مهم اقتصادی کشور هستند و این رویکرد منطقی و علمی ذخایر و اقدامات معدنی است.
در این نشست سرپرست مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان نیز با تایید مطالب مطروح شده توسط رئیس اداره معادن سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان بر ایجاد رویکرد علمی بر مقوله معدنکاری تصریح کرد: بسیاری از فعالیت های صنعتی و صنایع معدنی ریشه در کانسارهای معدنی دارند و حیات و ممات برخی از صنایع فلزی بزرگ و کارخانجات معدنی به مواد اولیه معادن وابسته است بنابراین از رویکرد های سطحی باید پرهیز شود.
مسلم امانی ادامه داد: شناسایی پژوهش و اکتشافات کانی های غیرفلزی از جمله بوکسیت، کائولن سنگآهک، بنتونیت از برنامههای سال ۱۴۰۰ این مرکز در گیلان می باشد.
وی تعامل بیشتر کارخانجات صنایع معدنی و فولادی را با مرکز زمین شناسی خواستار شد و گفت: نیازمند بانک اطلاعاتی جامعی از این صنایع موجود برای شناسایی پتانسیل ها و نیازمندی های مواد معدنی مرتبط به صنعت هستیم تا بتوانیم روند پژوهشی و اکتشافی خود را متناسب با نیازمندی صنایع برنامه ریزی نماییم.
امانی از پتانسیل های فلزی مطالعه و اکتشاف شده درباره مس تالش و آهن آسلار شفت اظهار کرد: این معادن ذخایر خوبی دارند و پایش اکتشافات معدنی در سطح یکصد هزارم و پنجاه هزارم آن در دستور کار امسال می باشد.
سرپرست مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان با تاکید بر ضرورت اهمیت اطلاع رسانی بیشتر به دهیاران و بخشداران و همچنین شوراهای مناطق مختلف از قانون معادن گفت: اگر مسئولان محلی به قوانین توجیه شوند در انجام رسالت های سازمانی در حوزه معدن اثر بخش و مفید خواهند بود و قطعاً اهالی بومی نیز به تدریج با چارچوب علمی و فنی فعالیتهای معدنی آشنا خواهند شد.
گیلان دارای ۴۵ معادن فعال است . سال گذشته ۴۰ معدن غیر فعال نیز شناسایی شده بود که تعدادی از آنها سال گذشته تعیین تکلیف شد.گیلان به دلیل وجود جنگل های انبوه هیرکانی و اهمیت و شکننده بودن محیط زیست و منابع طبیعی برای برداشت معادن با محدودیت هایی روبرو است.
نظر شما