به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، محمد مخبر روز سه شنبه در مراسم ایجاد ۲۲۰ هزار شغل برکت در سال جهش تولید و آغاز عملیات اجرایی ۲۷۰ هزار شغل برکت در سال تولید؛ پشتیبانی ها و موانع ها افزود: در سال ۱۴۰۰ هم ۱۰۰ هزار طرح در بنیاد برکت این مجموعه برنامه ریزی شده که با اجرای این طرح ها ۲۷۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: برای این تعداد طرح حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام می شود و هفت بانک هم در این طرح ها مشارکت خواهند داشت.
مخبر با اشاره به اینکه عمده این شغل ها اجتماع محور و خرد و خانگی هستند، بیان داشت: این طرح ها در ۳۱ استان کشور اجرا خواهد شد.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) یادآور شد: این اقدامات در حدود ۱۲ هزار روستا و شهرهای کوچک انجام خواهد شد.
وی گفت: دامداری، آبزیان، صنایع دستی از جمله کارهایی است که با توجه به مزیت استان ها در قالب این طرح ها به اجرا در خواهد آمد و این اقدامات در تولید نقش اساسی دارد.
مخبر درخصوص راه اندازی سامانه "به روستا برمی گردیم" اظهار داشت: پیش بینی شده در قالب این طرح، ۳۰ هزار نفر را تا پایان سال جاری به روستاها برگردانیم.
وی افزود: حاشیه شهرهای بزرگ از جمله معضلات کشور است، مردم به دلیل نبود اشتغال در حال ترک روستاها و مهاجرت به حاشیه شهرها هستند که این کار مشکلاتی هم برای خودشان و هم این مناطق ایجاد می کند.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام تاکید کرد: مقرر شد هر کس به روستای خود برگردد، کمک کنیم تا دارای شغل شود و این موضوع سبب برگشت بیشتر افراد به روستاها شود، به عبارتی با تحقق این موضوع شاهد مهاجرت معکوس خواهیم بود.
مخبر درباره راه اندازی سامانه حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا نیز گفت: در صورتی که مردم کمک کنند می توانیم تعداد طرح های حمایتی از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا را افزایش دهیم.
وی گفت: علاوه بر طرح های موجود این مجموعه در زمینه حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، هر مقداری که مردم کمک کردند، ما هم به همان مقدار کمک می کنیم تا افراد بیشتری از حمایت های لازم برخوردار شوند.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام اظهار داشت: از سال گذشته ۲۰ هزار طرح از مجموع ۷۰ هزار طرح اشتغال محور را به سمت کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا بردیم. امسال تصمیم بر این است که ۵۰ درصد ۱۰۰ هزار طرح به این سمت رود.
اپلیکیشن برکت؛ نوآوری بنیاد برای بازگشت و ایجاد اشتغال در روستاها
امیرحسین مدنی، مدیرعامل بنیاد برکت نیز در این مراسم درباره اقدامات گسترده این بنیاد گفت: تاکنون توانستهایم ۳۳۸ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم را در مناطق محروم و روستایی کشور ایجاد کنیم و ۷۷۰۳ روستا را مورد پوشش فعالیتهای بنیاد برکت قرار دهیم.
وی با اشاره به نوآوری جدید این بنیاد افزود: درراستای منویات رهبرمعظم انقلاب و دستور رییس ستاد اجرایی فرمان امام، از طریق "اپلیکیشن برکت" امکان ایجاد شغل برای افرادی که به شهرها مهاجرت کردهاند و بازگشت به روستای مبدأشان و همچنین امکان حضور و سرمایهگذاری مستقیم عموم مردم برای ایجاد شغل در مناطق محروم کشور فراهم شده است.
مدیرعامل بنیاد برکت اظهار داشت: افرادی که به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی از روستاهای خود به شهرها مراجعه کردهاند می توانند با مراجعه به اپلیکیشن "برکت" و پرکردن فرمهای مورد نظر، شرایط خود را اعلام کنند. به آنها کمک می کنیم تا در روستای مبدأ خود صاحب کسب و کار مطمئن شوند و ازاین طریق بتوانند از حاشیه شهرها به روستاهای خود بازگردند.
مدنی در باره بخش دیگری از خدمات این طرح گفت: عموم مردمی که سرمایه و دارایی بلااستفادهای دارند و مایلند از آن برای اشتغالزایی و تولید در کشور استفاده کنند، می توانند با مراجعه و نصب اپلیکیشن "برکت"، مبلغ مورد نظر خود را به صورت بلاعوض و یا قرضالحسنه در اختیار بنیاد برکت قرار دهند. ستاد اجرایی فرمان امام ضمانت بازگشت پول آنها را هم خواهد کرد.
وی افزود: مردم در این طرح می توانند، روستایی را که علاقمندند در آن شغل ایجاد کنند و رسته و زمینهای را که می خواهند در آن مشارکت داشته باشند مانند کشاورزی یا دامداری یا صنایعدستی یا هر زمینه دیگری انتخاب کنند و به صورت آنلاین و شفاف میزان پیشرفت طرح و مراحل محقق شدن آن را رصد و دنبال کنند.
مدیرعامل بنیاد برکت درخصوص "سامانه حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده از کرونا" نیز گفت: با کمک پلتفرم طراحی شده در بنیاد برکت ، افراد می توانند شرایط کسب و کار آسیبدیده خود را ثبت کنند. این دادهها بررسی می شود و در نهایت این افراد از طریق بنیاد برای گرفتن تسهیلات به بانکهای همکار معرفی می شوند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات بانک ها در این زمینه، همیشه نگرانی از وضعیت تسهیلات ارائه شده و بازگشت اقساط و به ثمر رسیدن طرح هایی است که در آن مشارکت می کنند. با توجه به آیتی محور بودن این سامانه و اتصال مستقیم آن به سامانه بانک ها، این نگرانی کاملا برطرف شده و بانک می تواند به صورت آنلاین و شفاف مشخصات طرح ها و مراحل انجام و پیشرفت آنها را رصد کند و به طور لحظهای از آخرین وضعیت آن مطلع شود.
افتتاح ۴۰ هزار طرح اشتغالزایی خرد و متوسط در ۱۵ استان
در ادامه این مراسم تفاهم نامه بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام با صندوق ها و بانک های ملی، صادرات، پارسیان، کارآفرینی، قرضالحسنه مهر، صندوق کارآفرینی امید، سپه، صنعتومعدن، پستبانک و صندوق اشتغال برکت برای مشارکت در ایجاد ۲۷۰ هزار شغل در مناطق محروم امضا شد.
در پایان مراسم ۴۰ هزار طرح اشتغالزایی خرد و متوسط بنیاد برکت با دستور رییس ستاد اجرایی فرمان امام به صورت ویدئوکنفرانس در ۱۵ استان کشور افتتاح شد.
نظر شما