۸۰۰ هکتار جنگل در مهاباد علیه آفت جوانه‌خوار بلوط محلول پاشی شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: ۸۰۰ هکتار از جنگل های سطح شهرستان در مناطق "کوران" و "کاولان" با استفاده از بالگرد هوایی علیه آفت جوانه خوار بلوط محلول پاشی شد.

مجید پاتو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات محلول پاشی با اعتبار ۳۲ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در سه شهر پیرانشهر، مهاباد و سردشت به مدت ۲ هفته اجرایی شده است.

وی بیان کرد: جنگل های جنوب استان در مناطق صعب العبور و کوهستانی قرار دارند و با توجه به پراکنش و وسعت آنها، امکان مبارزه مکانیکی با آفت های جنگلی به صورت گسترده وجود نداشت و براین اساس این عملیات با استفاده از بالگرد انجام شد.

به گزارش ایرنا، در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مراتع روستایی و ییلاقی و هزار هکتار جنگل وجود دارد که جنگل‌های این شهرستان بیشتر در مناطق غربی و در روستاهای «کاولان» و «کوران» واقع شده ‌است.

پروانه جوانه خوار بلوط (Tortrix viridana L) که در چند دهه اخیر، گونه های مختلف بلوط را مورد حمله قرار داده آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان می شوند.

شرایط اقلیمی، مخاطرات زیست محیطی از جمله ریزگردها، جنگل تراشی و عدم چاره جویی برای درمان این آفت از عواملی است که روز بروز سطح بیشتری از این جنگل ها را در معرض آسیب این بیماری مهلک قرار می دهد.

از بین رفتن برگ های درخت در فصل رویش باعث می شود تا درخت ابزار و وسیله تولید را از دست داده میزان فتوسنتز تقلیل یافته و در نتیجه از میزان رویش قطری و ارتفاع آن کاسته شود که ادامه این وضعیت در چند سال متوالی می تواند به کاهش تولید چوب منتهی شده و جنگل را به سمت نابودی سوق دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha