دکتر ابراهیم خالقی روز چهارشنبه در بزرگداشت هفته اهدای عضو در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اعضای پیوندی این بیماران مرگ مغزی در قالب پیوندهای کلیه، کبد، قرنیه، پوست، قلب و پیوند همزمان کلیه و پانکرانس به بیماران نیازمند اهدا شده است.
وی ادامه داد: اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در شمال شرق کشور که در شرایط کرونایی کاهش زیادی داشته است طی ۲ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ کمی بهبود یافته است.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد کل بیماران مرگ مغزی منجر به پیوند در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پارسال ۵۳ مورد بوده است که در مجموع باعث نجات جان ۱۲۲ بیمار نیازمند شده است.
خالقی افزود: این در حالی است که در سال ۱۳۹۸ اعضای ۱۲۵ بیمار مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ۳۳۰ بیمار نیازمند اهدا و پیوند شد.
وی از کاهش ۵۷ درصدی اعضای اهدایی بیماران مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی دوران شیوع کرونا نسبت به گذشته خبر داد و گفت: با این حال میزان اهدای عضو در این دانشگاه طی دوران کرونایی بیشتر از میانگین کشوری و حتی جهانی بوده است.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بسیاری از کشورهای دنیا عملهای پیوند عضو از بیماران مرگ مغزی خود را در دوران شیوع کرونا متوقف کرده اند.
خالقی افزود: طی این مدت بسیاری از افراد مرگ مغزی بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه، مبتلا به بیماری کووید ۱۹ بودهاند بنابراین اعضای بدن آنها شامل برنامه اهدای عضو نمی شده است.
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمال شرق کشور را زیر پوشش دارد از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.
۳۱ اردیبهشت ماه روز ملی اهدای عضو در کشور نامگذاری شده است.
نظر شما