به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در ادامه این گزارش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال آمده است: در حالیکه کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس در مسیر غلبه سازنده بر چالشهای ناشی از همهگیری کرونا به سرعت رو به جلو حرکت می کنند، بیشتر کشورهای کم درآمد جهان همچنان برای حلوفصل چالشهای مشابه با مشکلات زیادی روبرو هستند.
این فاصله ایجاد شده میان اقتصادهای ثروتمند و فقیر دههها پیشرفت در کاهش فقر در جهان را به عقب می راند.
همه گیری کرونا باعث شده تا فاصله میان ثروتمندترین ها و فقیرترین کشورهای جهان بیشتر شود چون دو طرف در دو مسیر متفاوت حرکت می کنند. اقتصادهای بزرگی همچون آمریکا، انگلیس و چین در حال عبور از دوران همهگیری کرونا و رسیدن به دوران پیش از آن قرار دارند اما کشورهای کم درآمد سالها طول می کشد تا به سطح سال ۲۰۱۹( پیش از شیوع کرونا) بازگردند.
صندوق بین المللی پول هشدار داده است که بیشتر اقتصادهای در حال توسعه ممکن است سالها با تبعات و پیامدهای ناشی از همه گیری کرونا دست و پنجه نرم کنند و رد همین جایگاه برای چند سال بمانند.
" امینه محمد" معاون دبیرکل سازمان ملل در این رابطه گفت: این به یک ویروس نابرابری ها میان کشورهای جهان تبدیل شده است. این جهانی که کشورها بیشتر از یکدیگر فاصله گرفته اند، یک فاجعه است.
تا پیش از همه گیری کرونا و پیامدهای شوک آور اقتصادی ناشی از آن برای جهان، از قرن ۲۱ به عنوان دورانی در راستای کاهش فاصله کشورهای در حال توسعه با کشورهای توسعه یافته در حوزه ثروت، آموزش، سلامت و ثبات یاد می شد.
در آمریکای لاتین پس از ۱۵ سال رشد اقتصادی به دلیل صادرات کالاها و خارح شدن میلیون ها نفر از فقر، اقتصاد این منطقه در سال ۲۰۲۰ حدود ۷.۴ درصد نزول داشت که بدترین افول اقتصاد این منطقه از سال ۱۸۲۱ بود. در آمریکای لاتین بیش از ۱۰۰ میلیون کودک از حضور در مدارس محروم هستند و بسیاری بعید است به مدرسه بازگردند بنابراین این نگرانی به وجود می آید که یک نسل در این منطقه از آموزش بی بهره بمانند.
بانک جهانی اعلام کرده که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در نتیجه همهگیری کرونا با فقر مطلق روبرو خواهند شد.
مشکلات سیستم های بهداشتی و کمبود امکانات بیمارستاتی در برخی کشورهای در حال توسعه و کم توسعه یافته نیز به چالشها افزوده است.
همچنین سیر واکسیناسیون ضعیف در برخی کشورها و وجود گونه های مختلف کرونا می تواند کشورهای ضعیف را در برون رفت از بحران شیوع این ویروس دچار تنگناهای بیشتر کند.
پیشتر در زمستان اروپا و آمریکا آمار بیشتری در مرگ و میرهای ناشی از کرونا داشتن اما اکنون امریکای لاتین، آسیا و آفریقا همگی حدود ۷۲ درصد از مرگ و میرهای ناشی از کرونا را به خود اختصاص داده اند.
مساله عدم دسترسی مناسب کشورها به واکسن کرونا نیز شرایط دنیای امروز را پیچیده تر کرده است این در حالی است که آمار واکسن ها در اروپا و آمریکا از ۳۰ تا ۵۰ درصد جمعیت آنهاست که این آمار در کشورهای کم درآمدتر بسیار کمتر است.
سیاستگزاران هشدار می دهند که مسئله بدهی ممکن است برخی دولت های جهان را به اتخاذ تدابیر ریاضت اقتصادی مجبور کند که روند بهبودی اقتصاد را در مخاطره قرار می دهد.
بهای کالاها در برخی کشورهای در حال توسعه رو به افزایش بوده که می تواند افزایش تورم را به دنبال داشته باشد.
"کنت ردگوف" یک اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول در این رابطه گفت: این نوع صدمات واقعی هستند و کوچک شمرده شده اند.
نظر شما