به گزارش خبرنگار ایرنا؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عصر چهارشنبه در آئین افتتاح دفتر تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا گفت: نتیجه تقریب مذاهب به تعبیر و توصیف قرآن، تلاقی دو دریاست که سبب ایجاد مروارید و مرجان و ارزش ها و حکمت ها می شود و حاکمیت این تفکر در جامعه، چراغ راه توسعه و ترقی خواهد بود.
محمد مهدی طهرانچی با اشاره به ارتباطات مختلف دانشگاه آزاداسلامی با طبقات مردم، بستر این مرکز علمی را فضایی مهم و مطلوب برای ایجاد دفترهای تقریب مذاهب عنوان و تصریح کرد: دانشگاه باید به نیازهای فعلی و آینده جامعه پاسخگو باشد و نیازی مهمتر از تبیین اندیشه های اصیل دینی و تقریب مذاهب نداریم.
وی استان گیلان را نماد حرکت در مسیر تقریب مذاهب عنوان و خاطرنشان کرد: بزرگان و علمای استان، پشتیبان این حرکت مهم و دینی هستند و آموزش تقریب مذاهب علاوه بر دانشگاه ها باید در مدارس نیز مهم شمرده شود.
وی قدرت امروز غزه در برابر رژیم صهیونیستی را حاصل تقریب مذاهب اسلامی دانست و افزود: اقتدار غزه، عرصه را بر رژیم صهیونیستی تنگ کرده و این از برکت اتحاد و همدلی اسلامی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از اجرای طرح پویش در ۱۰ استان کشور برای رفع بیکاری جوانان خبر داد و گفت: با اجرای این طرح برای اشتغالزایی به جوانان ۱۸ سال به بالا تلاش می کنیم تا بعد از تامین نیازهای اولیه قشر جوان، انگیزه آنها به پذیرش معارف اسلامی بیشتر شود.
طهرانچی راه اندازی دانشکده های مهارت و کارآفرینی در آستارا را دومین برنامه دانشگاه آزاداسلامی عنوان و اضافه کرد: تاسیس دانشکده خدمات بندری نیز در آستارا ضروری است و مسئولان استانی و محلی در این رابطه اهتمام داشته باشند.
حجت الاسلام سید حامد علم الهدی رئیس کارگروه تخصصی تقریب مذاهب دانشگاه آزاداسلامی کشور نیز در این آئین با اشاره به قدمت وجود تفکر تقریب مذاهب در بین مسلمانان، شخصیت هایی همچون آیت الله بروجردی، سید جمال الدین اسدآبادی و شیخ مفید را از بنیانگزاران آن اعلام کرد.
وی خودداری از ایجاد اختلاف و تحمل در موارد اختلافی را شعار بنیادین بزرگان تقریب مذاهب اعلام و تصریح کرد: ایجاد وحدت اسلامی وظیفه یک ارگان و سازمان نیست بلکه باید همه مسئولان، مراکز و متفکران به میدان عمل بیایند.
علم الهدی، ایران اسلامی را رنگین کمان اقوام و مذاهب توصیف و اضافه کرد : امروز چهاردهمین دفتر تقریب مذاهب اسلامی کشور در شهرستان آستارا راه اندازی شد و همواره باید بر اشتراکات دینی شیعه و سنی تاکید و توجه داشته باشیم.
علی سروری مجد مشاور رئیس دانشگاه آزاداسلامی کشور نیز راه اندازی دفترهای تقریب مذاهب اسلامی در هشت استان را در راستای عمل به آیات وحدت بخش قرآن دانست و بر برگزاری نشست ها، تبادل افکار، گفتمان ها و کارگاه های تبیین اندیشه های اسلامی از سوی دفترهای تقریب تاکید کرد.
محمد دوستار رئیس دانشگاه آزاداسلامی استان گیلان هم اسلام، رهبری امام (ره) و وحدت را سه رکن پیروزی انقلاب اسلامی عنوان و تاکید کرد: وجود فرقه های دینی، فرصت است و اگر از این فرصت برای اتحاد استفاده نشود، به واسطه ایجاد تفرقه و بدبینی دشمنان به تهدید تبدیل خواهد شد.
حجت الاسلام کاظم حافظ نیا امام جمعه آستارا با بیان آیاتی از قرآن که بر اتحاد اسلامی تاکید دارند، رسالت مسلمانان را تحکیم برادری دینی دانست و از تاسیس دفترهای تقریب مذاهب در دانشگاه های آزاد اسلامی استقبال کرد.
حجت الاسلام حمید مومنی روحانی اهل سنت آستارا نیز در این آئین، با استناد به آیات و احادیث، احترام به ارزش ها و باورهای مذهبی را از سوی پیروان دیگر مذاهب ضروری دانست و وجود اشتراکات مهم دینی در میان مسلمانان را، مهمترین عامل وحدت و برادری برشمرد.
در ادامه این آئین با احکام صادره از سوی کارگروه تخصصی تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی کشور، بهرام خشنودی به عنوان رئیس دفتر تقریب مذاهب آستارا و حجت الاسلام مجتبی نورزاد به عنوان رئیس دفتر تقریب مذاهب اسلامی تالش منصوب شدند.
شهرستان آستارا با ۹۱ هزار نفر و تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان قرار دارند و ۴۰ درصد جمعیت تالش و ۱۷ درصد جمعیت آستارا اهل سنت هستند.
نظر شما