علی کریمی فیروزجایی روز پنجشنبه در جلسه بررسی مسایل و مشکلات جمعیت عشایری آذربایجان غربی در ارومیه افزود: با اختصاص این بودجه تحول خوبی در بخش مدرسه سازی و نیز تقویت آموزش و پرورش در جمعیت عشایری ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه خشکسالی های اخیر بر جمعیت عشایری کشور فشار مضاعفی وارد می کند اظهار کرد: دغدغه مجلس یازدهم تلاش برای رفع موانع تولید، توجه به مناطق کمتر توسعه یافته و نیز مشکلات جمعیت عشایری کشور است.
وی ادامه داد: بررسی ها و بازدیدهای میدانی در قالب این سفرها برای ارائه راهکارهایی برای کاهش این خسارت در حال انجام است چرا که مجلس در برنامه آتی خود دغدغه عشایر و مناطق عشایرنشین را در کانون توجه دارد.
محمد علیپور نماینده مردم شهرستان ماکو در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه بیشترین جمعیت عشایری استان در شهرستان ماکو واقع شده است، اظهار کرد: مسایل و مشکلات عشایری این شهرستان احصا شده و توسط نمایندگان مجلس در حال پیگیری است و به دلیل مشکلات موجود در زمینه آب شرب انسانی و دامی ، هر ساله به صورت سیار جهت رفع نیازمندی به این مناطق آبرسانی می شود.
وی افزود : اکثر مراتع ییلاقی عشایر شهرستان ماکو در محدوده شهرستان چالدران و بخش دشتک واقع شده است که رسیدگی به این بخش با توجه به نقش آنان در تولید ضرروی است.
وی با بیان اینکه توجه به مناطق کمتر توسعه یافته توسط مجلس پیگیری می شود گفت: بخشی از تصمیماتی که در این حوزه اخذ شده و در بودجه سال ۱۴۰۰ به نتیجه نرسیده است در بودجه ۱۴۰۱ برای آن تمهیداتی اندیشیده می شود.
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی نیز در این جلسه با اشاره به سیمای عشایری استان گفت: تعداد خانوارهای عشایری این استان حدود ۱۶ هزار خانوار بود که با آمار جدید این میزان به ۲۰ هزار و ۴۴۳ خانوار رسیده است.
علی ناجی افزود: از مجموع ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و مراتع، یک میلیون و ۶۱۵ هزار هکتار قلمرو زیستی عشایر استان را تشکیل میدهد که در اختیار عشایر است که این میزان حدود ۶۰ درصد عرصههای منابع طبیعی را تشکیل میدهد.
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی گفت: علاوه بر آن ۶۰ هزار هکتار از اراضی آبی و دیم آذربایجانغربی در اختیار عشایر این استان است.
ناجی تعداد جمعیت دامی عشایر استان را ۲ میلیون واحد دامی اعلام کرد و افزود: این دامها از مراتع و اراضی استفاده کرده و انواع محصولات لبنی و پروتئینی را تولید و و روانه بازار مصرف میکنند، این تعداد واحد دامی سالانه ۵۰ هزار تن شیر، ۱۵ هزار تن گوشت و سه هزار تن پشم را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
وی اظهار کرد: عشایر آذربایجانغربی با امکانات محدود نقش برجسته و مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند از اینرو حمایتهای لازم از این قشر صورت میگیرد.
به گزارش ایرنا عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجانغربی نیز ویژه عشایر است؛ آذربایجانغربی سومین استان کشور به لحاظ برخورداری از جمعیت عشایری است و حدود ۲۰ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر۹۷ هزار نفر در این استان زندگی میکنند که ۳.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند.
نظر شما