حسن کریمی جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به عملیات گسترده برای کشف دستگاههای رمز ارز غیرمجاز در کلانشهر اهواز اظهار داشت : در عملیاتی که با حضور ماموران انتظامی و دستور مقام قضایی صورت گرفت ۱۰۴ دستگاه استخراج رمز ارز در مناطق زیتون کارمندی ، کوی ملت ، پادادشهر ، آخر آسفالت ،شهرک برق ، کوی مدرس ، کیانشهر کشف و جمع آوری شد.
وی افزود: یکی از عواملی که امروزه با آن روبه رو هستیم گسترش رمز ارزها به عنوان یک وسیله پر مصرف و غیرمجاز در سطح جامعه است که باعث بروز افت ولتاژ برق و در نتیجه آسیب به تجهیزات میشوند که لازم است معاونت اجتماعی نیروی انتظامی در زمینه کشف و ضبط آنها و همچنین آموزش همگانی نسبت به استفاده غیرمجاز از ماینرها و شناسایی عوامل با این شرکت همکاری لازم را داشته باشد.
کریمی خاطرنشان کرد : طی روز های گذشته تاکنون تعداد زیادی گزارش مردمی به سامانه برق اهواز ۱۲۱ اعلام شده که توسط کارشناسان در حال بررسی میدانی می باشند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با اشاره به کشف تعداد یک هزار و ۷۳۵ دستگاههای رمز ارز غیرمجاز در کلانشهر اهواز گفت : یکی از مهمترین مضرات این دستگاه ها ایجاد نوسان ولتاژ شدید در سطح شبکه برق می باشد که باعث آسیب جدی به لوازم برقی شهروندان و شبکه برق می شود.
دستگاههای غیرمجاز تولید ارز دیجیتال (بیت کوین) علاوه بر مصرف بالای برق و استفاده از تعرفه ارزان، خسارت زیادی به شبکه توزیع برق وارد کرده و بخشی از خاموشی ناخواسته را سبب میشوند.
پول مجازی (بیتکوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص استخراج این پول مجازی (ماینر) ساخته شده که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.
استخراج ارز دیجیتال به ویژه نوع بیتکوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به گونهای که برای استخراج هر واحد بیتکوین نیاز به ۷۲ مگاوات ساعت برق است و با توجه به قیمت نازل برق در ایران بسیاری از استخراجکنندگان اقدام به استخراج ارز دیجیتال با برق ارزان میکنند، این در حالی است که ارز دیجیتال تولید شده با این برق رایگان به بالاترین نرخ در جهان خرید و فروش میشود.
نظر شما