باقر خدادادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال زراعی جاری سطح زیر کشت این محصول در این منطقه نسبت به سال گذشته یک و نیم برابر افزایش یافت و به ۳۱۴ هکتار رسید اما با توجه به خشکسالی و عوامل خسارت زا ۱۴۵ هکتار از این سطح بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد دچار خسارت شد.
وی ادامه داد: امسال میانگین تولید این محصول در مزارع مستعد این منطقه در هر هکتار به افزون بر یک تن و ۸۰۰ کیلوگرم می رسد و بیشتر این دانه روغنی در دشتهای مرکزی و پایین جام شهرستان تربت جام کشت میشود.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام گفت: تربت جام از نظر کشت محصول کلزا یکی از مناطق پیشرو در خراسان رضوی است به طوری که ۱۰۰ درصد این محصول در این شهرستان به صورت مکانیزه کشت میشود.
خدادادی افزود: استفاده از مزارع کلزا برای تولید عسل، افزایش درآمد کشاورزان، کاهش وابستگی به واردات روغن و تناوب زراعی کلزا با غلات از مهمترین مزایای کشت این محصول است که با استقبال کشاورزان این شهرستان مرزی رو به رو شده است.
وی ادامه داد: پارسال ۳۲۴ تن کلزا در این شهرستان برداشت شد و امسال خرید این محصول توسط اتحادیه تعاون روستایی به صورت تضمینی با ۲ درصد افت ناخالص و رطوبت ۹ درصدی از قرار هر کیلو ۱۱۰ هزار ریال برآورد شده است.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام گفت: برداشت این محصول در این شهرستان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد.
شهرستان تربت جام ۴۵ هزار هکتار زمین زراعی و باغی و ۱۱ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی دارد و سالانه ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی تولید میکند و ۶۵ درصد جمعیت آن به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند.
شهرستان ۲۵۰ هزار نفری تربت جام در ۱۶۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
نظر شما