به گزارش ایرنا، فرهاد قلی نژاد روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: خور سلطانی یکی از آبراههای دریایی مهم بوشهر و یک اکوسیستم غنی است که در ورودی شهر بوشهر منظرگاه زیبایی را خلق کرده اما در سالهای اخیر این خور در توسعه شهری، تغییراتی داشته و بخشهایی از آن تخریب شدهاست.
وی بیان کرد: با این وجود هنوز برخی از تصمیمها از سوی دستگاههای اجرایی موجب تهدید آن میشود.
قلی نژاد یادآور شد: آخرین تخریب آن تخلیه نخالههای ساختمانی در ورودی بلوار امام علی (ع) در سالهای اخیر بوده که با پخش و تسطیح این نخالهها بخشی از خور خشک شدهاست که بدلیل ادامه روند، اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر به این اقدام اعتراض و با اخطار و شکایت، این تخریبها را متوقف کردهاست.
وی گفت: براساس قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالابها و آیین نامه اجرایی آن، خورها به عنوان تالاب محسوب میشود و هر گونه تخریب و آلودگی آنها ممنوع است، اما با این وجود در سالهای اخیر موجودیت و حیات برخی از خورهای استان بوشهر نظیر خور سلطانی، لشکری و بردستان تهدید شدهاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: این اداره کل در ۲ سال گذشته با هر گونه تخریب، تصرف و استحصال خورها به عنوان اکوسیستمهای حساس و ارزشمند مخالفت کردهاست.
وی عنوان کرد: امروز مهمترین تغییرات بدلیل توسعه و ایجاد امکانات شهری در حریم خوریات سلطانی و لشکری در حال انجام است که باید موجودیت و محدوده این تالابها روشن و حفظ شود زیرا بر اساس قوانین و مقررات هر گونه تخریب و استحصال تالابها ممنوع است.
قلی نژاد اعلام کرد: اکنون فعالیت تخریبی این خور متوقف شده اما لازم است سایر ارگانها و دستگاههای اجرایی مسئول و متولی در این ارتباط نیز توجه و همکاری لازم را داشته باشند زیرا تالابها از اکوسیستمهای حساس هستند که غنا و تنوع زیستی ارزشمندی دارند.
نظر شما