۱ خرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۰۲
کد خبر: 84339229
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برنامه‌ریزی مناسب برای پایش آتش‌سوزی‌های غیرمترقبه در جهرم انجام شود

شیراز-ایرنا-معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان جهرم گفت: اداره منابع طبیعی با برنامه‌ریزی، زمینه اقدام سریع و اولیه را در مناطق با احتمال بالای آتش‌سوزی فراهم کند.

مهدی شفیعیان روز شنبه در جلسه به منظور پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی‌های غیرمترقبه در جهرم گفت: آتش‌سوزی یکی از عوامل اصلی اختلال و تغییر در اکوسیستم‌های طبیعی است و هر سال با گرم‌شدن هوا در اواخر بهار و تابستان بیم آن می‌رود که هر لحظه بنا به دلایل مختلف مانند وزش بادهای گرم، افزایش دما و عوامل انسانی، آتش از میان مراتع و جنگل‌ها به عنوان بخشی ارزشمند از منابع طبیعی زبانه بکشد.

وی اظهار کرد: آتش‌سوزی یکی از حوادث غیرمترقبه است و براساس تبصره ذیل ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور در زمان آتش‌سوزی کلیه دستگاه‌های دولتی اعم از کشوری و لشکری موظف به همکاری در بحث اطفا حریق هستند.

وی ابراز کرد: از رئیس و همکاران در حوزه منابع طبیعی شهرستان درخواست می‌کنیم، ضمن برنامه‌ریزی مناسب تلاش کنند تا زمینه اقدام سریع و اولیه در مناطق با احتمال بالای آتش‌سوزی فراهم شود و در این راستا ضرورت دارد نسبت به تهیه و بسیج امکانات برای واکنش مؤثر اقدام شود.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان جهرم تأکید کرد: حفظ و حراست از عرصه‌های ملی و برخورد فوری، قاطع و قانونی با متصرفین اراضی ملی از اصلی‌ترین ملاک‌های ارزیابی عملکرد اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان است و از همه ادارات و به ویژه مردم شریف شهرستان درخواست می کنیم در انجام این رسالت یاری رسان متولیان امر باشند.

وی بیان کرد: منابع طبیعی متشکل از آب، خاک، جنگل و مرتع به عنوان بستر حیات بشری و توسعه پایدار جوامع محسوب می شود بنابراین باید برای ارتقای فرهنگ عمومی حفظ و توسعه منابع طبیعی در شهرستان تلاشی دوچندان داشته باشیم.

وی تأکید کرد: منابع طبیعی متعلق به همه مردم است، منابع طبیعی نظیر جنگل‌ها و مراتع از مصادیق بارز و آشکار نعمت‌های الهی و مواهب خدادادی برای انسان هستند.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان جهرم ابراز کرد: انسان وظیفه دارد در حفظ، حمایت، احیا و آبادانی منابع طبیعی نهایت دقت و کوشش را به کار برد و شکر این نعمات را به ‌جا آورد.

شفیعیان  با بیان اینکه مردم، سرمایه ارزشمندی برای حفظ و نگهداری منابع طبیعی هستند، اظهار کرد: تقویت مشارکت مردم، ادارات و سازمان‌های مردم نهاد در حفاظت و توسعه نهال کاری، فرصتی مناسب برای استفاده از توان دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مردم‌نهاد است.

نماینده  دولت در شهرستان جهرم گفت: زراعت چوب، توسعه فضای سبز، اقتصادی کردن طرحهای بیابان زدایی با رویکرد مشارکت مردم، تقویت تاثیر طرحوهای آبخیزداری در بخش کشاورزی برای بهره‌برداری روستاییان، تأثیرگذاری دانش.آموزان برای فرهنگ‌سازی منابع طبیعی در شبکه شاد در این شرایط کرونایی از اهداف پیش روی منابع طبیعی شهرستان باشد.

به گفته وی عرصه‌های منابع طبیعی، جنگل‌ها و مراتع از بزرگترین سرمایه‌های طبیعی شهرستان هستند که باید در حفظ، نگهداری و توسعه آن تلاش جدی‌تر شود.

این مقام مسوول  با بیان اینکه درخت مظهر زیبایی، حیات و یکی از زیباترین و پرثمرترین نعمت‌های بیکران خداوند است و  بخش مهمی از نیازهای انسان را برآورده می‌سازد، ابراز کرد: اهمیت و نقش حیاتی درخت و فضای سبز در زندگی بشر و حفظ حیات جانداران کره خاکی بی بدیل بوده، نقش تک تک ما در حفظ و حراست از منابع طبیعی موجود، خصوصاً جنگل ها و مراتع و همچنین توسعه پایدار و گسترش این نعمت الهی، به عنوان یک وظیفه دینی و ملی بسیار مهم است.

خطر آتش‌سوزی بیخ گوش باغ‌ها، زمین‌های زراعی و مراتع

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی جهرم نیز در این جلسه با با اشاره به اینکه طبق آمارهای موجود، بیشترین  آتش‌سوزی در باغ‌ها، زمین‌های زراعی و مراتع توسط عامل انسانی صورت می‌پذیرد، گفت: به استناد ماده ۴۵ قانون‌ حفاظت‌ و بهره‌برداری‌ از جنگل‌ها و مراتع، آتش‌زدن‌ نباتات‌ در مزارع‌ و باغ‌های‌ داخل‌ یا مجاور جنگل‌ بدون‌ اجازه‌ و نظارت‌ مأموران‌ جنگلبانی ممنوع‌ است‌ در صورتی که‌ در نتیجه‌ بی‌مبالاتی، حریق‌ ایجاد شود مرتکب‌ به‌ حبس‌ تأدیبی و جزای نقدی محکوم می‌شود.

 محسن عشایری با اشاره به اینکه سالانه هکتارها زمین زراعتی و پوشش گیاهی در ارتفاعات شهرستان جهرم طعمه آتش می‌شود، افزود: انبوه پوشش جنگلی، وزش باد و کوهستانی بودن منطقه، به طور عمده باعث شدت آتش‌سوزی در برخی از مناطق شهرستان جهرم شده است.

 وی عنوان کرد: متأسفانه در بروز آتش‌سوزی‌ها، انواع درختان جنگلی و پوشش کوهستانی نظیر بادام کوهی، بنه، کهکم، انجیر کوهی، علف و درختچه های کوهی و... که پوشش اراضی و ارتفاعات شهرستان را تشکیل می‌دهد، طعمه حریق شده است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی جهرم ابراز کرد: از مردم فهیم شهرستان جهرم تقاضا می‌شود هرگونه مشاهده حریق در باغات زمین های زراعی و مراتع را با شماره ۱۲۵ در میان گذاشته تا در سریعترین زمان جهت اطفای آن اقدام شود.

لزوم عزم همگانی برای پیشگیری و کنترل آتش‌سوزی‌ها

مدیرعامل آتش نشانی جهرم با اشاره به راهکارهای لازم جهت پیشگیری عمومی در آتش‌سوزی‌های مراتع، جنگل ها و فضای سبز، گفت: افراد، ارگان‌ها یا سازمان‌هایی که زمین‌هایی را در اختیار دارند باید مسئولیت پذیر باشند و صرفاً با نصب چند نرده و فنس از خود سلب مسئولیت نکنند و لازم است ایمنی این محل‌ها را تأمین و نظارت لازم را داشته باشند؛ همچنین مانع از تردد افراد غیرمرتبط به داخل این زمین‌ها شوند تا از وقوع آتش‌سوزی‌های ناخواسته یا عمدی جلوگیری شود.

 به گفته  عشایری، برخی از این آتش‌سوزی‌ها عمدی و برخی غیر عمدی است، مواردی در اطراف شهر مشاهده می‌شود که کشاورزان به جای کندن علف‌های خودرو اقدام به آتش‌زدن آنها می‌کنند، اما بعد نمی‌توانند گسترش آتش را کنترل کرده و همین اقدام موجب به وجود آمدن آتش‌سوزی وسیع می شود؛ گاهی برخی از افراد نیز به دلایل و انگیزه‌های مختلف اقدام به روشن کردن آتش می‌کنند و زمین‌ها را آتش می‌زنند.

 این مسئول با اشاره به اینکه لازم است مردم هنگام تفریح در مراتع، باغ‌ها و جنگل‌ها، در صورت ایجاد آتش برای پخت و پز، آن را رها نکنند، تصریح کرد: مردم باید از به صفر رسیدن سوختن زغال‌ها مطمئن شوند چرا که با یک نسیم ملایم آتش‌سوزی گسترده می‌شود و مهار آن غیرممکن است.

 وی ادامه داد: در مواردی شهروندان تصور می‌کنند پس از ریختن کمی آب بر روی آتش، به طور کامل خاموش شده است، در حالی که هنوز تکه‌های چوب روشنی باقی مانده و پس از اینکه محل را ترک می‌کنند دوباره شعله‌ور و باعث آتش سوزی می‌شود؛ همچنین می‌توان با ریختن مقداری خاک بر روی زغال‌های باقی مانده از عدم شعله وری دوباره آن‌ها اطمینان حاصل کرد.

 مدیرعامل آتش نشانی جهرم یکی دیگر از علت‌های وقوع حریق در علفزارها را انداختن بطری و شیشه در طبیعت دانست و گفت: این اجسام با متمرکز کردن نور خورشید مثل عدسی عمل می‌کنند و موجب آتش‌سوزی می‌شوند که البته این نوع آتش‌سوزی ها محدود به طبیعت نیست؛ بلکه مواردی وجود داشته که بطری‌های آب باقی مانده در خودرو نور خورشید را متمرکز کرده و باعث حریق در خودرو شده است، بنابراین شهروندان باید از رها کردن این اجسام در طبیعت خودداری کنند.

 با توجه به اینکه براساس آمارها ۸۰ درصد عامل آتش سوزی ها در مراتع و جنگل ها، عامل انسانی است طبیعت ‌گردها باید برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی از انداختن اشیای شیشه‌ای و بطری‌ها در طبیعت پرهیز کنند.

 شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha