محمدرضا کارگر شامگاه شنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در کاخ مروارید مهرشهر کرج گفت : برخی از شهرداری ها از وجود آثار تاریخی و میراث فرهنگی به جامانده در بافت های تاریخی ابراز گلایه و نارضایتی می کنند و به فکر این هستند که این آثار تخریب شده و به جای آن ها آسمان خراش ها احداث شده و به فروش برسد.
وی ادامه داد: برخی شهرداری ها این ابنیه تاریخی را معضلی بر سر راه توسعه شهر و معابر می دانند.
مدیر کل امور موزه ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی با اشاره به اینکه متاسفانه افرادی هم هستند که بخش هایی از تاریخ گذشته کشورمان را دوست ندارند، گفت: به عنوان نمونه ارج نهادن به یک دوره تاریخی و یا نگهداری بناهای به جای مانده از آن را به دلیل اینکه اعتقاد دارند آنها آدم های خداجویی نبوده اند، را قبول ندارند.
وی با اشاره به اینکه تاریخ گذشتگان در جوامع مختلف بشری زنده هستند، افزود: انسان برای ادامه حیات و زندگی خود باید بداند که از کجا آمده و چه تاریخی داشته است، ما ایرانی ها هم باید بدانیم که چقدر در تمدن بشری نقش داشته ایم و چقدر از اولین های تاریخ جهان متعلق به تمدن ایرانی است.
کارگر گفت: هویت تاریخی به ما شخصیت، امید و جسارت برای برنامه ریزی می دهد تا با افتخار بگوییم که ایرانی هستیم و این افتخار از طریق میراث فرهنگی نصیب ما شده است.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا برای نخستین بار در جوامع بشری ایجاد شده است بیان داشت : تاریخ نشان می دهد که مواردی مانند خشکسالی ها در گذشته وجود داشته به طوریکه داریوش پادشاه هخامنشی در کتیبه بیستون خطاب به اهورامزدا خواسته بود که این سرزمین از خشکسالی به دور بماند و این نشان می دهد که تمدن و فرهنگ ما با وجود خشکسالی دست و پنجه نرم کرده است.
مدیرکل امور موزه ها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت: وقتی به میراث فرهنگی توجه می کنیم حین شاخت فرهنگ از تجربیات گذشته برای مدیریت امروز و فردا بهره می بریم.
نظر شما